» » Засолювання огірків з гірчицею

Засолювання огірків з гірчицею

Засолювання огірків з гірчицею
Солоні огірочки з гірчицею виходять ядреными, неймовірно хрусткими, готуються без особливих клопотів і добре зберігаються. Вони чудово поєднуються з картоплею, їх використовують в рассольниках, в салатах і т. д. Зараз ми розповімо вам, як правильно засолити огірки з гірчицею.

Малосольні огірки з гірчицею


Інгредієнти:

  • огірки – 3 кг;

  • пряні трави – за смаком;

  • спеції;

  • суха гірчиця – 6 ст. ложок;

  • часник – 3 зубчики;

  • вода – 4 л;

  • сіль – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Огірочки замочуємо в холодній воді і залишаємо відмокати приблизно на 6 годин, міняючи воду через кожні 2 години. Не втрачаючи часу дарма, готуємо банки: промиваємо їх, обсушуємо і наповнюємо кожну спеціями і пряними травами. Потім кладемо огірочки і заливаємо гарячим розсолом.
    Залишаємо банки при кімнатній температурі на кілька діб, після чого додаємо в кожну 3-літрову банку по 2 столові ложки сухої гірчиці, перемішуємо і залишаємо ще на 6 годин. На цьому процес засолювання огірків з гірчицею закінчений, і їх можна подавати на стіл з відварною картоплею. Якщо ж ви готуєте заготівлю на зиму, то зливаємо розсіл в каструлю, кип'ятимо 10 хвилин, відразу ж заливаємо в банки, закатуємо кришками, перевертаємо і закутуємо в теплу ковдру.

    Рецепт засолки огірків з гірчицею


    Інгредієнти:

  • огірки – 10 кг;

  • молодий часник – 150 г;

  • кріп для консервації;

  • листя хрону і вишні;

  • лавровий лист;

  • сіль – 350 г;

  • перець горошком;

  • вода – 5 л;

  • гірчичний порошок – 150 г;

  • червоний гіркий перчик – за смаком.


  • Приготування
    Для початку промиваємо огірочки і замочуємо їх на 6 годин холодною водою. Тим часом кип'ятимо в окремій каструлі воду і охолодити її. Банки заздалегідь моєму і стерилізуємо. Потім в кожну баночку на саме дно кладемо пряні трави, очищений часник і перець. Зверху утрамбовуємо огірочки. В охолоджену кип'ячену воду насипаємо сіль і гарненько розмішуємо до повного розчинення. Заливаємо отриманий розсіл в банки, зверху додаємо ложку гірчиці і закриваємо дуже щільно капроновою кришкою. Прибираємо заготовку на зберігання в льох або інше прохолодне місце. Приблизно через місяць солоні огірочки вже можна їсти.

    Огірки з гірчицею і часником


    Інгредієнти:

  • корнішони – 4 кг;

  • цукровий пісок – 1 ст.;

  • оцет – 1 ст.;

  • масло пісне – 1 ст.;

  • порошок гірчичний – 2 ст. ложки;

  • тертий корінь імбиру – 1 ст. ложка;

  • зелень;

  • часник – 10 зубчиків;

  • сіль – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Для початку огірки добре промиваємо, кладемо їх у велику ємність, посипаємо сіллю, подрібненим часником, меленим перцем, тертим коренем хрону, цукром і гірчицею. Вливаємо трохи оцту, рослинного масла і кидаємо дрібно посічену свіжу зелень. Добре все перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 3 години.
    Далі беремо стерилізовані літрові банки, викладаємо приготований салат і поливаємо зверху маринадом. Кожну баночку стерилізуємо протягом 20 хвилин, а потім зафарбовуємо і залишаємо остигати в перевернутому вигляді під ковдрою.

    Різані огірки з гірчицею


    Інгредієнти:

  • огірки – 1 кг;

  • цибулина – 150 г;

  • столовий оцет – 250 мл;

  • зелень кропу;

  • цукровий пісок – 5 ст. ложок;

  • гірчичний порошок – 350 г;

  • Засолювання огірків з гірчицею

  • лавровий лист.


  • Приготування
    Для початку огірки добре промиваємо і просушуємо з допомогою паперового полотенчика. Потім нарізаємо кружальцями, додаємо цибулю, нашатковану півкільцями і дрібно нарубану зелень кропу. Далі беремо каструлю, наливаємо в неї столовий оцет, кидаємо суху гірчицю , цукровий пісок, подрібнений в ступці лавровий листочок і перчик.
    Доводимо до кипіння і акуратно викладаємо огірки з цибулею і зеленню в розсіл. Періодично помішуючи, знову доводимо до кипіння. Після цього перекладаємо салат в стерилізовані банки, заливаємо розсолом, закатуємо і залишаємо остигати приблизно на ніч під ковдрою.
    Додав: admin | 5-07-2015, 16:39
    Переглядів: 5593