Засолювання огірків з гірчицею
Солоні огірочки з гірчицею виходять ядреными, неймовірно хрусткими, готуються без особливих клопотів і добре зберігаються. Вони чудово поєднуються з картоплею, їх використовують в рассольниках, в салатах і т. д. Зараз ми розповімо вам, як правильно засолити огірки з гірчицею.
Інгредієнти:
огірки – 3 кг;
пряні трави – за смаком;
спеції;
суха гірчиця – 6 ст. ложок;
часник – 3 зубчики;
вода – 4 л;
сіль – 3 ст. ложки.
Приготування
Огірочки замочуємо в холодній воді і залишаємо відмокати приблизно на 6 годин, міняючи воду через кожні 2 години. Не втрачаючи часу дарма, готуємо банки: промиваємо їх, обсушуємо і наповнюємо кожну спеціями і пряними травами. Потім кладемо огірочки і заливаємо гарячим розсолом.
Залишаємо банки при кімнатній температурі на кілька діб, після чого додаємо в кожну 3-літрову банку по 2 столові ложки сухої гірчиці, перемішуємо і залишаємо ще на 6 годин. На цьому процес засолювання огірків з гірчицею закінчений, і їх можна подавати на стіл з відварною картоплею. Якщо ж ви готуєте заготівлю на зиму, то зливаємо розсіл в каструлю, кип'ятимо 10 хвилин, відразу ж заливаємо в банки, закатуємо кришками, перевертаємо і закутуємо в теплу ковдру.
Інгредієнти:
огірки – 10 кг;
молодий часник – 150 г;
кріп для консервації;
листя хрону і вишні;
лавровий лист;
сіль – 350 г;
перець горошком;
вода – 5 л;
гірчичний порошок – 150 г;
червоний гіркий перчик – за смаком.
Приготування
Для початку промиваємо огірочки і замочуємо їх на 6 годин холодною водою. Тим часом кип'ятимо в окремій каструлі воду і охолодити її. Банки заздалегідь моєму і стерилізуємо. Потім в кожну баночку на саме дно кладемо пряні трави, очищений часник і перець. Зверху утрамбовуємо огірочки. В охолоджену кип'ячену воду насипаємо сіль і гарненько розмішуємо до повного розчинення. Заливаємо отриманий розсіл в банки, зверху додаємо ложку гірчиці і закриваємо дуже щільно капроновою кришкою. Прибираємо заготовку на зберігання в льох або інше прохолодне місце. Приблизно через місяць солоні огірочки вже можна їсти.
Інгредієнти:
корнішони – 4 кг;
цукровий пісок – 1 ст.;
оцет – 1 ст.;
масло пісне – 1 ст.;
порошок гірчичний – 2 ст. ложки;
тертий корінь імбиру – 1 ст. ложка;
зелень;
часник – 10 зубчиків;
сіль – 2 ст. ложки.
Приготування
Для початку огірки добре промиваємо, кладемо їх у велику ємність, посипаємо сіллю, подрібненим часником, меленим перцем, тертим коренем хрону, цукром і гірчицею. Вливаємо трохи оцту, рослинного масла і кидаємо дрібно посічену свіжу зелень. Добре все перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 3 години.
Далі беремо стерилізовані літрові банки, викладаємо приготований салат і поливаємо зверху маринадом. Кожну баночку стерилізуємо протягом 20 хвилин, а потім зафарбовуємо і залишаємо остигати в перевернутому вигляді під ковдрою.
Інгредієнти:
огірки – 1 кг;
цибулина – 150 г;
столовий оцет – 250 мл;
зелень кропу;
цукровий пісок – 5 ст. ложок;
гірчичний порошок – 350 г;
лавровий лист.
Приготування
Для початку огірки добре промиваємо і просушуємо з допомогою паперового полотенчика. Потім нарізаємо кружальцями, додаємо цибулю, нашатковану півкільцями і дрібно нарубану зелень кропу. Далі беремо каструлю, наливаємо в неї столовий оцет, кидаємо суху гірчицю , цукровий пісок, подрібнений в ступці лавровий листочок і перчик.
Доводимо до кипіння і акуратно викладаємо огірки з цибулею і зеленню в розсіл. Періодично помішуючи, знову доводимо до кипіння. Після цього перекладаємо салат в стерилізовані банки, заливаємо розсолом, закатуємо і залишаємо остигати приблизно на ніч під ковдрою.
Малосольні огірки з гірчицею
Інгредієнти:
Приготування
Огірочки замочуємо в холодній воді і залишаємо відмокати приблизно на 6 годин, міняючи воду через кожні 2 години. Не втрачаючи часу дарма, готуємо банки: промиваємо їх, обсушуємо і наповнюємо кожну спеціями і пряними травами. Потім кладемо огірочки і заливаємо гарячим розсолом.
Залишаємо банки при кімнатній температурі на кілька діб, після чого додаємо в кожну 3-літрову банку по 2 столові ложки сухої гірчиці, перемішуємо і залишаємо ще на 6 годин. На цьому процес засолювання огірків з гірчицею закінчений, і їх можна подавати на стіл з відварною картоплею. Якщо ж ви готуєте заготівлю на зиму, то зливаємо розсіл в каструлю, кип'ятимо 10 хвилин, відразу ж заливаємо в банки, закатуємо кришками, перевертаємо і закутуємо в теплу ковдру.
Рецепт засолки огірків з гірчицею
Інгредієнти:
Приготування
Для початку промиваємо огірочки і замочуємо їх на 6 годин холодною водою. Тим часом кип'ятимо в окремій каструлі воду і охолодити її. Банки заздалегідь моєму і стерилізуємо. Потім в кожну баночку на саме дно кладемо пряні трави, очищений часник і перець. Зверху утрамбовуємо огірочки. В охолоджену кип'ячену воду насипаємо сіль і гарненько розмішуємо до повного розчинення. Заливаємо отриманий розсіл в банки, зверху додаємо ложку гірчиці і закриваємо дуже щільно капроновою кришкою. Прибираємо заготовку на зберігання в льох або інше прохолодне місце. Приблизно через місяць солоні огірочки вже можна їсти.
Огірки з гірчицею і часником
Інгредієнти:
Приготування
Для початку огірки добре промиваємо, кладемо їх у велику ємність, посипаємо сіллю, подрібненим часником, меленим перцем, тертим коренем хрону, цукром і гірчицею. Вливаємо трохи оцту, рослинного масла і кидаємо дрібно посічену свіжу зелень. Добре все перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 3 години.
Далі беремо стерилізовані літрові банки, викладаємо приготований салат і поливаємо зверху маринадом. Кожну баночку стерилізуємо протягом 20 хвилин, а потім зафарбовуємо і залишаємо остигати в перевернутому вигляді під ковдрою.
Різані огірки з гірчицею
Інгредієнти:
Приготування
Для початку огірки добре промиваємо і просушуємо з допомогою паперового полотенчика. Потім нарізаємо кружальцями, додаємо цибулю, нашатковану півкільцями і дрібно нарубану зелень кропу. Далі беремо каструлю, наливаємо в неї столовий оцет, кидаємо суху гірчицю , цукровий пісок, подрібнений в ступці лавровий листочок і перчик.
Доводимо до кипіння і акуратно викладаємо огірки з цибулею і зеленню в розсіл. Періодично помішуючи, знову доводимо до кипіння. Після цього перекладаємо салат в стерилізовані банки, заливаємо розсолом, закатуємо і залишаємо остигати приблизно на ніч під ковдрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт маринованих огірків з оцтом
Мариновані огірочки - лідер серед овочевих заготовок на зиму. Адже так приємно за святковим столом похрумтіти смачним огірочком! Ми розповімо вам як
Солоні огірки
Хрусткі солоні огірочки на столі в якості закуски - що можна придумати краще? Звичайно ж найкращі солоні огірки - домашнього приготування. І напевно
Помідори на зиму з гірчицею
Помідори можна заготовлювати на зиму різними способами: солити, маринувати, закручувати у власному соку. А сьогодні мова піде про прості і цікаві
Огірки в соусі чилі
На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих
Асорті з огірків і помідор
Складно собі уявити зимові сімейні застілля без солоних огірків чи помідорів. Щоб приготувати закачування на зиму, потрібно не забути про це в сезон
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків