Солоні огірочки з гірчицею виходять ядреными, неймовірно хрусткими, готуються без особливих клопотів і добре зберігаються. Вони чудово поєднуються з картоплею, їх використовують в рассольниках, в салатах і т. д. Зараз ми розповімо вам, як правильно засолити огірки з гірчицею.
Малосольні огірки з гірчицею
Інгредієнти: огірки – 3 кг; пряні трави – за смаком; спеції; суха гірчиця – 6 ст. ложок; часник – 3 зубчики; вода – 4 л; сіль – 3 ст. ложки. Приготування Огірочки замочуємо в холодній воді і залишаємо відмокати приблизно на 6 годин, міняючи воду через кожні 2 години. Не втрачаючи часу дарма, готуємо банки: промиваємо їх, обсушуємо і наповнюємо кожну спеціями і пряними травами. Потім кладемо огірочки і заливаємо гарячим розсолом.
Залишаємо банки при кімнатній температурі на кілька діб, після чого додаємо в кожну 3-літрову банку по 2 столові ложки сухої гірчиці, перемішуємо і залишаємо ще на 6 годин. На цьому процес засолювання огірків з гірчицею закінчений, і їх можна подавати на стіл з відварною картоплею. Якщо ж ви готуєте заготівлю на зиму, то зливаємо розсіл в каструлю, кип'ятимо 10 хвилин, відразу ж заливаємо в банки, закатуємо кришками, перевертаємо і закутуємо в теплу ковдру.
Рецепт засолки огірків з гірчицею
Інгредієнти: огірки – 10 кг; молодий часник – 150 г; кріп для консервації; листя хрону і вишні; лавровий лист; сіль – 350 г; перець горошком; вода – 5 л; гірчичний порошок – 150 г; червоний гіркий перчик – за смаком. Приготування Для початку промиваємо огірочки і замочуємо їх на 6 годин холодною водою. Тим часом кип'ятимо в окремій каструлі воду і охолодити її. Банки заздалегідь моєму і стерилізуємо. Потім в кожну баночку на саме дно кладемо пряні трави, очищений часник і перець. Зверху утрамбовуємо огірочки. В охолоджену кип'ячену воду насипаємо сіль і гарненько розмішуємо до повного розчинення. Заливаємо отриманий розсіл в банки, зверху додаємо ложку гірчиці і закриваємо дуже щільно капроновою кришкою. Прибираємо заготовку на зберігання в льох або інше прохолодне місце. Приблизно через місяць солоні огірочки вже можна їсти.
Огірки з гірчицею і часником
Інгредієнти: корнішони – 4 кг; цукровий пісок – 1 ст.; оцет – 1 ст.; масло пісне – 1 ст.; порошок гірчичний – 2 ст. ложки; тертий корінь імбиру – 1 ст. ложка; зелень; часник – 10 зубчиків; сіль – 2 ст. ложки. Приготування Для початку огірки добре промиваємо, кладемо їх у велику ємність, посипаємо сіллю, подрібненим часником, меленим перцем, тертим коренем хрону, цукром і гірчицею. Вливаємо трохи оцту, рослинного масла і кидаємо дрібно посічену свіжу зелень. Добре все перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 3 години.
Далі беремо стерилізовані літрові банки, викладаємо приготований салат і поливаємо зверху маринадом. Кожну баночку стерилізуємо протягом 20 хвилин, а потім зафарбовуємо і залишаємо остигати в перевернутому вигляді під ковдрою.
Різані огірки з гірчицею
Інгредієнти: огірки – 1 кг; цибулина – 150 г; столовий оцет – 250 мл; зелень кропу; цукровий пісок – 5 ст. ложок; гірчичний порошок – 350 г; лавровий лист. Приготування Для початку огірки добре промиваємо і просушуємо з допомогою паперового полотенчика. Потім нарізаємо кружальцями, додаємо цибулю, нашатковану півкільцями і дрібно нарубану зелень кропу. Далі беремо каструлю, наливаємо в неї столовий оцет, кидаємо суху гірчицю , цукровий пісок, подрібнений в ступці лавровий листочок і перчик.
Доводимо до кипіння і акуратно викладаємо огірки з цибулею і зеленню в розсіл. Періодично помішуючи, знову доводимо до кипіння. Після цього перекладаємо салат в стерилізовані банки, заливаємо розсолом, закатуємо і залишаємо остигати приблизно на ніч під ковдрою.