» » Асорті з огірків і помідор

Асорті з огірків і помідор

Асорті з огірків і помідор
Мабуть, найпопулярнішою заготівлею на зиму є помідори та огірки. Суміш двох цих плодів, у доповненні спецій і кислого маринаду, використовується як традиційне зимове додаток до гарячих страв, як холодна закуска або інгредієнт для сендвіча. Про підготовку цього асорті і його консервації ми вирішили поговорити далі.

Асорті з помідорів і огірків на зиму


Інгредієнти:

  • помідори - 6-7 шт.;

  • огірки - 6-7 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 1/2 головки;

  • сіль - 60 г;

  • чорний перець горошком - 1 /2 ч. ложки;

  • кріп - 1/4 пучка;

  • хрін - 20 г;

  • лимонна кислота - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    В чисту суху банку об'ємом 3 літри укладаємо гілочки кропу і нарізаний хрін. Огірки миємо, обсушуємо, краю зрізаємо. Помідори також миємо й обсушуємо, не забуваючи зірвати залишки плодоніжки. На дно банки спочатку викладаємо огірки, за ними шматочки часнику, лавровий лист і кільця ріпчастої цибулі. В чайнику кип'ятимо воду і розводимо в ній сіль і лимонну кислоту. Заливаємо помідори і огірки отриманим розчином і ставимо стерилізуватися в духовку або на водяну баню, накривши кришкою. Стерильні банки і закатуємо залишаємо остигати під ковдрою в перевернутому вигляді.

    Консервація: асорті з помідорів і огірків


    Інгредієнти:

  • огірки - 1 кг;

  • помідори - 1 кг;

  • вода - 2 л;

  • цукор - 1 ст.;

  • сіль - 1/2 ст.;

  • оцет столовий - 2 ст. ложки;

  • петрушка пучок.


  • Приготування
    Огірки і помідори миємо й обсушуємо. Нарізаємо овочі великими кільцями і викладаємо шарами в банки, чергуючи з петрушкою. Воду кип'ятимо і розчиняємо у ній сіль з цукром, додаємо оцет. Заливаємо гарячим розчином вміст банок і накриваємо їх кришками. Стерилізуємо банки і закатуємо. Перед розміщенням консервації на зберігання, остудіть її під ковдрою в перевернутому вигляді.

    Асорті: консервовані огірки з помідорами


    Інгредієнти:

  • помідори (червоні, жовті, зелені) - 15 кг;

  • огірки - 1 кг;

  • морква - 3-4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • лавровий лист - 3-4 шт.;

  • смородина - 5-6 аркушів;

  • хрін - 2-3 аркуша;

  • кріп, петрушка;

  • перець горошком - 1 ст. ложка;

  • оцет столовий - 1/2 ст.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Всі овочі добре миємо й обсушуємо. Моркву з цибулею ріжемо кільцями, огірки з помідорами залишаємо цілими, лише зрізавши залишки плодоніжок при необхідності. Банки стерилізуємо на пару або в духовці, після чого шарами утрамбовуємо у них овочі з зеленню, не забуваємо про лавр і перець, а після заливаємо окропом, змішаним з сіллю і оцтом.

    Маринуємо огірки і помідори асорті


    Інгредієнти:

  • помідори - 500 г;

  • морква - 1 шт.;

  • солодкий перець - 2-3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • гострий перець - 1 шт.;

  • часник - 1/2 головки;

  • лавровий лист - 3-4 шт.;

  • сіль - 60 г;

  • перець горошком - 1 ч. ложка;

  • зелень петрушки і кропу;

  • цукор - 85 м;

  • оцет столовий - 1/2 ст.


  • Приготування
    Помідори миємо, обсушуємо і надкалываем біля основи виделкою або зубочисткою (щоб не потріскалися від окропу). Моркву миємо або
    Асорті з огірків і помідор
    ретельно чистимо щіткою під гарячою водою. Солодкий перець нарізаємо великими шматочками, не забувши попередньо видалити все насіння. Ріпчасту цибулю нарізаємо великими кільцями, а гострий перець і часточки часнику залишаємо цілком.
    Утрамбовуємо в чисті пропарені банки всі інгредієнти і заливаємо їх окропом. Через 30 хвилин зливаємо надлишки рідини в каструлю, розчиняємо в них сіль, цукор, оцет розводимо і доводимо маринад до кипіння. Гарячим маринадом заливаємо овочі і трави в банках, а потім зафарбовуємо і залишаємо остигати під ковдрою в перевернутому вигляді. Після охолодження, асорті з огірків, помідорів і перцю можна винести на зберігання в прохолодне місце, де вони успішно простоять всю зиму.
    Додав: admin | 5-07-2015, 16:37
    Переглядів: 5208