Солоні огірки
Готові посперечатися, що у кожної з вас є напоготові свій фірмовий рецепт солоних огірків, але наша стаття не покликана переконувати вас у тому, що існують рецепти краще, вона лише представить вам альтернативи, про деякі з яких ви напевно і не підозрювали.
Інгредієнти:
великий огірок;
корінь імбиру - 15 г;
оцет рисовий - 43 мл;
цукровий пісок - 30 г;
соєвий соус - 57 мл;
кунжутна олія - 5 мл
Приготування
Розрізаємо великий (дуже великий!) огірок навпіл і за допомогою чайної ложки виймаємо їх нього все насіння – їх можна викинути. Залишився огірок розрізаємо ще навпіл упоперек, а потім на невеликі смужки вздовж. З'єднуємо рисовий оцет з соєвим соусом, олією і цукром, додаємо кунжутне масло і заливаємо отриманим маринадом огірки. Залишаємо їх маринуватися близько 2 годин, але не більше 12. На виході ви отримаєте прекрасні солоні огірки, які стануть доповненням більшості традиційних східних страв.
Класичний рецепт солоних огірків, які можна закачати на зиму в банки, ніколи не втратить своєї актуальності. Взимку ви скажете спасибі собі ж за таку смачну заготовку.
Інгредієнти:
свіжі огірки - 18 кг;
кріп - 3 гілочки;
зерна гірчиці - 3 г;
запашний перець - 4 г;
лист хрону і смородини;
корінь хрону - 15 г;
сіль.
Приготування
Після того, як ви підготували огірочки, тобто вимили і обсушили їх, а також зрізали хвостики, укладаємо їх у банку разом з листям хрону і смородини, гілочками кропу і брусками очищеного кореня хрону. Кип'ятимо воду, підсолюємо її з розрахунку: столова ложка солі на літр води. У підсолений окріп кладемо розтерту в ступі гірчицю і заливаємо отриманим розчином вміст банок. Щоб отримати стерилізовані солоні огірки, які простоять всю зиму, банки накрийте кришками і поставте на водяну баню на 20 хвилин. Після закінчення часу кришки закатаю, а банки переверніть і остудіть.
Огірки нарізані кружечками напитаются маринадом швидше, ніж їх цілі побратими, а тому пробувати заготовку можна буде вже через 2 дні після закатування. Аналогічний спосіб приготування гарний і для заготовки швидких малосольних огірків.
Інгредієнти:
сік 1 лимона;
винний оцет (білий) - 450 мл;
цукровий пісок - 270 г;
перець горошком - 12 шт.;
часникові зубчики - 2 шт.;
сіль - 20 г;
огірки (великі) - 2 шт.;
гілочка кропу і м'яти.
Приготування
У сотейник наливаємо оцет і засипаємо цукром. Слідом кладемо перець горошком, засипаємо сіль і ставимо все на середній вогонь. Коли цукор повністю розчиниться, збільште жар і дайте маринаду покипіти 5 хвилин.
Ріжемо часникові зубчики і огірки скибочками товщиною в 5 мм Кладемо огірки з часником і травами в стерильну банку, заливаємо ледь киплячим маринадом і закатуємо. Хрусткі солоні огірки по цьому рецепту простоять у вашій коморі всю зиму.
Інгредієнти:
огірки - 16 кг;
оцет - 240 мл;
вода - 240 мл;
сіль - 15 г;
цукор - 10 г;
часник - 4 зубчики;
гострий перець - 2 шт.;
кріп - 7-10 гілочок;
чорний перець горошком.
Приготування
Підготовлені огірки ріжемо на 2-3 частини (залежно від розміру) і розкладаємо по банках разом з часником, гострим перцем і кропом. У сотейнику кип'ятимо суміш оцту з водою, сіллю, цукром і чорного перцю горошком. Заливаємо огірки в банках маринадом і закриваємо кришкою. Якщо плануєте заготовити солоні огірки на зиму, то попередньо стерилізуйте банки-яким зручним способом.
Солоні огірки по-японськи – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розрізаємо великий (дуже великий!) огірок навпіл і за допомогою чайної ложки виймаємо їх нього все насіння – їх можна викинути. Залишився огірок розрізаємо ще навпіл упоперек, а потім на невеликі смужки вздовж. З'єднуємо рисовий оцет з соєвим соусом, олією і цукром, додаємо кунжутне масло і заливаємо отриманим маринадом огірки. Залишаємо їх маринуватися близько 2 годин, але не більше 12. На виході ви отримаєте прекрасні солоні огірки, які стануть доповненням більшості традиційних східних страв.
Огірки солоні консервовані в банках
Класичний рецепт солоних огірків, які можна закачати на зиму в банки, ніколи не втратить своєї актуальності. Взимку ви скажете спасибі собі ж за таку смачну заготовку.
Інгредієнти:
Приготування
Після того, як ви підготували огірочки, тобто вимили і обсушили їх, а також зрізали хвостики, укладаємо їх у банку разом з листям хрону і смородини, гілочками кропу і брусками очищеного кореня хрону. Кип'ятимо воду, підсолюємо її з розрахунку: столова ложка солі на літр води. У підсолений окріп кладемо розтерту в ступі гірчицю і заливаємо отриманим розчином вміст банок. Щоб отримати стерилізовані солоні огірки, які простоять всю зиму, банки накрийте кришками і поставте на водяну баню на 20 хвилин. Після закінчення часу кришки закатаю, а банки переверніть і остудіть.
Рецепт хрустких солоних огірків в банку на зиму
Огірки нарізані кружечками напитаются маринадом швидше, ніж їх цілі побратими, а тому пробувати заготовку можна буде вже через 2 дні після закатування. Аналогічний спосіб приготування гарний і для заготовки швидких малосольних огірків.
Інгредієнти:
Приготування
У сотейник наливаємо оцет і засипаємо цукром. Слідом кладемо перець горошком, засипаємо сіль і ставимо все на середній вогонь. Коли цукор повністю розчиниться, збільште жар і дайте маринаду покипіти 5 хвилин.
Ріжемо часникові зубчики і огірки скибочками товщиною в 5 мм Кладемо огірки з часником і травами в стерильну банку, заливаємо ледь киплячим маринадом і закатуємо. Хрусткі солоні огірки по цьому рецепту простоять у вашій коморі всю зиму.
Рецепт солоних огірків з перцем в банках
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені огірки ріжемо на 2-3 частини (залежно від розміру) і розкладаємо по банках разом з часником, гострим перцем і кропом. У сотейнику кип'ятимо суміш оцту з водою, сіллю, цукром і чорного перцю горошком. Заливаємо огірки в банках маринадом і закриваємо кришкою. Якщо плануєте заготовити солоні огірки на зиму, то попередньо стерилізуйте банки-яким зручним способом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт маринованих огірків з оцтом
Мариновані огірочки - лідер серед овочевих заготовок на зиму. Адже так приємно за святковим столом похрумтіти смачним огірочком! Ми розповімо вам як
Засолювання огірків з гірчицею
Огірки, засолені з гірчицею виходять хрусткими, дуже ядреными і чудово зберігаються. Їх додають в салати, розсольники. Давайте розглянемо кілька
Огірки в соусі чилі
На зиму огірки заготовляють різними способами: солять, маринують, консервують з іншими продуктами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих
Асорті з огірків і помідор
Складно собі уявити зимові сімейні застілля без солоних огірків чи помідорів. Щоб приготувати закачування на зиму, потрібно не забути про це в сезон
Огірки з кетчупом чилі
У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків
Огірки в томатному соку
Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними