Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Помідори на зиму з гірчицею

Помідори на зиму з гірчицею

5-07-2015, 16:38
8 970
Помідори на зиму з гірчицею
У кожної господині є свої рецепти приготування заготовок на зиму. Ми вам зараз розповімо рецепти приготування помідорів з гірчицею. Впевнені, якийсь з них вам сподобається, і займе гідне місце у вашій кулінарній книзі.

Бочкові помідори з гірчицею


Інгредієнти:

  • помідори – 2 кг;

  • сіль – 60 г;

  • лавровий лист – 5-6 шт.;

  • чорний перець горошком – 8-10 шт.;

  • запашний перець горошком – 7 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • кріп сухий – 9 м;

  • гірчичний порошок – 20 г;

  • корінь хрону – 5 р.


  • Приготування
    На дно банки кладемо спеції. Помідори миємо, в декількох місцях робимо проколи вилкою і щільно укладаємо їх у підготовлені банки. Для розсолу в 1 літрі води розчиняємо сіль і заливаємо їм помідори. Зверху кладемо прокип'ячену білу ганчірку, бажано, щоб вона була бавовняної. І на неї зверху насипати гірчичний порошок. Робимо це для того, щоб не почала з'являтися пліснява. Так і залишаємо банку в кімнаті на 2 тижні. Кришкою її при цьому накривати не треба. Після цього закриваємо банку капроновою кришкою і ставимо в холодне місце, щоб солоні помідори з гірчицею остаточно дозріли. Готові до вживання вони будуть через 13-14 днів.

    Консервовані помідори з гірчицею


    Інгредієнти:

  • помідори – 10 кг;

  • цукор – 2 склянки;

  • фільтрована холодна вода – 10 л;

  • гірчичний порошок – 1 склянка;

  • сіль – 2 склянки;

  • таблетки аспірину – 15 шт.;

  • часник – 20 зубчиків;

  • листя смородини, вишні, хрону – за смаком;

  • зелень кропу, корінь хрону – за смаком.


  • Приготування
    Фільтровану воду змішуємо з цукром, сіллю і гірчичним порошком. Перемішуємо до однорідного стану. Моєму зелень і помідори. Часник і корінь хрону чистимо і ріжемо шматочками. У підготовлені стерильні банки розкладаємо спеції, коріння і помідори. У кожну банку додаємо по 3 таблетки аспірину і заливаємо підготовленим розсолом. Закриваємо банки кришками і ставимо на зберігання в холодне місце. Тижня через 4 помідори з гірчицею і аспірином будуть готові.

    Зелені помідори з гірчицею


    Інгредієнти:
    Для 3-х літрової банки:

  • зелені помідори – 2 кг;

  • гірчичний порошок – 20 г;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • сіль – 60 г;

  • чорний перець горошком – 9-10 шт.;

  • лавровий лист – 6 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • гострий перець – 1/4 стручка;

  • кріп - 1 велика гілка;

  • хрін – 1 аркуш.


  • Приготування
    Банку вимиваємо з додаванням харчової соди, а потім обполіскуємо окропом. Спочатку в банки кладемо спеції: перець горошком, гострий перець, лавровий лист, хрін і кріп. Потім додаємо гірчицю.
    Часник очищаємо і нарізаємо соломкою. У вимитих помідорах тонким ножем робимо проколи у місцях кріплення плодоніжок. І ці проколи вставляємо часник, нарізаний соломкою. Помідори щільно укладаємо в банку зі спеціями.
    У 200 мл холодної фільтрованої води розчиняємо цукор і сіль. Вливаємо суміш в банку, а потім наповнюємо банку фільтрованою водою до країв. Зверху укладаємо пропарений шматочок білої бавовняної тканини, підігнувши краї вниз. На тканину насипати гірчичний порошок і розрівнюємо. Гірчиця захистить помідори від утворення цвілі.
    Ставимо банку в піддон, на випадок, якщо буде витікати рідина при бродильному процесі. Приблизно через 2 розсіл стане каламутним і утворюється піна. Залишаємо помідори при кімнатній температурі на 2 тижні кваситься. Після цього накриваємо банку кришкою і ставимо в холод ще на 2 тижні.

    Рецепт малосольних помідорів з гірчицею


    Інгредієнти:

  • помідори – 6 кг;

  • корінь селери – 400 г;

  • часник – 2 головки;

  • запашний перець – 30 шт.;

  • лавровий лист – 10 шт;

  • цукор – 20 ст. ложок;

  • сіль – 9 ст. ложок;

  • гірчичний порошок.


  • Приготування
    Помідори на зиму з гірчицею

    Помідори добре миємо й обсушуємо. Корінь селери моєму, очищаємо і нарізаємо смужками або трикутничками. Біля хвостика в помідорах робимо надрізи (3-4 шт.) і вставляємо в них шматочки селери та часнику. На дно підготовлених банок (3 шт.) кладемо лавровий лист, запашний перець (9 шт.) і потім помідори. Тепер маринад: в 4 літрах води розчиняємо цукор, сіль, додаємо перець запашний. Доводимо розчин до кипіння і охолодити приблизно до 40 градусів. Теплим маринадом заливаємо помідори. Шийку кожної банки накриваємо марлею, обв'язуємо ниткою і рясно насипаємо на неї гірчицю . Днів 5 помідори повинні постояти в прохолодному місці, після чого вони будуть готові!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Засолювання огірків з гірчицею
    Засолювання огірків з гірчицею
    Огірки, засолені з гірчицею виходять хрусткими, дуже ядреными і чудово зберігаються. Їх додають в салати, розсольники. Давайте розглянемо кілька
    Солоні помідори
    Солоні помідори
    Поряд з хрусткими маринованими огірочками великою популярністю у любителів гострих закусок користуються домашні солоні помідори, які прийнято
    Огірки з кетчупом чилі
    Огірки з кетчупом чилі
    У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків
    Квашені помідори
    Квашені помідори
    Квашені помідори особливо доречні в холодну пору, однак для того, щоб вони встигли до похолодання, про приготуванні необхідно подбати вже зараз. У
    Малосольні помідори
    Малосольні помідори
    Не знаєте, яку закуску подати до основних страв? Рекомендуємо зробити малосольні помідорчики - вийде дивовижно смачно і просто. Така закусочка
    Помідори на зиму - рецепти
    Помідори на зиму - рецепти
    Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо