У кожної господині є свої рецепти приготування заготовок на зиму. Ми вам зараз розповімо рецепти приготування помідорів з гірчицею. Впевнені, якийсь з них вам сподобається, і займе гідне місце у вашій кулінарній книзі.
Бочкові помідори з гірчицею
Інгредієнти: помідори – 2 кг; сіль – 60 г; лавровий лист – 5-6 шт.; чорний перець горошком – 8-10 шт.; запашний перець горошком – 7 шт.; часник – 3 зубчики; кріп сухий – 9 м; гірчичний порошок – 20 г; корінь хрону – 5 р. Приготування На дно банки кладемо спеції. Помідори миємо, в декількох місцях робимо проколи вилкою і щільно укладаємо їх у підготовлені банки. Для розсолу в 1 літрі води розчиняємо сіль і заливаємо їм помідори. Зверху кладемо прокип'ячену білу ганчірку, бажано, щоб вона була бавовняної. І на неї зверху насипати гірчичний порошок. Робимо це для того, щоб не почала з'являтися пліснява. Так і залишаємо банку в кімнаті на 2 тижні. Кришкою її при цьому накривати не треба. Після цього закриваємо банку капроновою кришкою і ставимо в холодне місце, щоб солоні помідори з гірчицею остаточно дозріли. Готові до вживання вони будуть через 13-14 днів.
Консервовані помідори з гірчицею
Інгредієнти: помідори – 10 кг; цукор – 2 склянки; фільтрована холодна вода – 10 л; гірчичний порошок – 1 склянка; сіль – 2 склянки; таблетки аспірину – 15 шт.; часник – 20 зубчиків; листя смородини, вишні, хрону – за смаком; зелень кропу, корінь хрону – за смаком. Приготування Фільтровану воду змішуємо з цукром, сіллю і гірчичним порошком. Перемішуємо до однорідного стану. Моєму зелень і помідори. Часник і корінь хрону чистимо і ріжемо шматочками. У підготовлені стерильні банки розкладаємо спеції, коріння і помідори. У кожну банку додаємо по 3 таблетки аспірину і заливаємо підготовленим розсолом. Закриваємо банки кришками і ставимо на зберігання в холодне місце. Тижня через 4 помідори з гірчицею і аспірином будуть готові.
Зелені помідори з гірчицею
Інгредієнти: Для 3-х літрової банки:
зелені помідори – 2 кг; гірчичний порошок – 20 г; цукор – 1 ч. ложка; сіль – 60 г; чорний перець горошком – 9-10 шт.; лавровий лист – 6 шт.; часник – 4 зубчики; гострий перець – 1/4 стручка; кріп - 1 велика гілка; хрін – 1 аркуш. Приготування Банку вимиваємо з додаванням харчової соди, а потім обполіскуємо окропом. Спочатку в банки кладемо спеції: перець горошком, гострий перець, лавровий лист, хрін і кріп. Потім додаємо гірчицю.
Часник очищаємо і нарізаємо соломкою. У вимитих помідорах тонким ножем робимо проколи у місцях кріплення плодоніжок. І ці проколи вставляємо часник, нарізаний соломкою. Помідори щільно укладаємо в банку зі спеціями.
У 200 мл холодної фільтрованої води розчиняємо цукор і сіль. Вливаємо суміш в банку, а потім наповнюємо банку фільтрованою водою до країв. Зверху укладаємо пропарений шматочок білої бавовняної тканини, підігнувши краї вниз. На тканину насипати гірчичний порошок і розрівнюємо. Гірчиця захистить помідори від утворення цвілі.
Ставимо банку в піддон, на випадок, якщо буде витікати рідина при бродильному процесі. Приблизно через 2 розсіл стане каламутним і утворюється піна. Залишаємо помідори при кімнатній температурі на 2 тижні кваситься. Після цього накриваємо банку кришкою і ставимо в холод ще на 2 тижні.
Рецепт малосольних помідорів з гірчицею
Інгредієнти: помідори – 6 кг; корінь селери – 400 г; часник – 2 головки; запашний перець – 30 шт.; лавровий лист – 10 шт; цукор – 20 ст. ложок; сіль – 9 ст. ложок; гірчичний порошок. Приготування Помідори добре миємо й обсушуємо. Корінь селери моєму, очищаємо і нарізаємо смужками або трикутничками. Біля хвостика в помідорах робимо надрізи (3-4 шт.) і вставляємо в них шматочки селери та часнику. На дно підготовлених банок (3 шт.) кладемо лавровий лист, запашний перець (9 шт.) і потім помідори. Тепер маринад: в 4 літрах води розчиняємо цукор, сіль, додаємо перець запашний. Доводимо розчин до кипіння і охолодити приблизно до 40 градусів. Теплим маринадом заливаємо помідори. Шийку кожної банки накриваємо марлею, обв'язуємо ниткою і рясно насипаємо на неї гірчицю . Днів 5 помідори повинні постояти в прохолодному місці, після чого вони будуть готові!