Кращий спосіб заготовити овочі для тривалого зберігання - це законсервувати їх. При цьому способі в консервируемых інгредієнтах зберігається максимум корисних речовин, також втрата вітамінів, які присутні в продуктах мінімальна. Сьогодні вашій увазі ми пропонуємо незвичайні рецепти огірків з соусом чилі .
Рецепт огірків з соусом чилі
Інгредієнти: кетчуп чилі – 1 пакет; вода – 1 л; цукор – 1 склянка; оцет – 1 склянка; сіль – 2 ст. ложки; перець горошком – 6 шт.; суха гірчиця; огірки. Приготування Змішуємо цукор, оцет, сіль, кетчуп, перець горошком і воду, даємо закипіти. На дно банки (1 літр) насипаємо столову ложку сухої гірчиці, щільно укладаємо огірочки, заливаємо отриманим розсолом і стерилізуємо 15 хвилин. Банки закатуємо кришками, перевертаємо верх дном і залишаємо на добу під теплим покривалом.
Консервовані огірки з соусом чилі
Інгредієнти: маленькі огірки; вода – 1 л; цукор – 2 склянки; сіль – 2 ст. ложки; кетчуп чилі – 300 г; оцет 9% - 1 стакан. Приготування На таку кількість маринаду знадобиться 7 літрових банок. Огірки миємо й залишаємо полежати в холодній воді кілька годин, потім зрізаємо краю і щільно укладаємо в банки. Для приготування маринаду беремо каструлю і змішуємо в ній інгредієнти: наливаємо воду, додаємо сіль, кетчуп і цукровий пісок. Доводимо до кипіння і вливаємо оцет. Огірки заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і стерилізуємо банки 15 хвилин. Після цього банки, закриваємо, перевертаємо і залишаємо до ранку під ковдрою.
Засолювання огірків з соусом чилі
Інгредієнти: огірки; кріп; листя хрону; листя смородини; петрушка; часник. Для розсолу на 25 літра: вода – 13 літра; цукор – 150 г; оцет – 150 г; сіль – 3 ст. ложки; кетчуп чилі – 150 р. Приготування В кожну баночку викладаємо лист хрону, гілочку кропу і петрушки, 3 зубчики часнику, 5-6 листочків смородини. Огірки миємо й укладаємо в банки до верху. Для приготування маринаду даємо закипіти воді, і додаємо в неї сіль, кетчуп, оцет даємо інгредієнтів прокипіти 3-4 хвилин, потім вимикаємо. Чекаємо, поки маринад охолоне до кімнатної температури, і заливаємо їм огірки. Банки з огірками стерилізуємо 20 хвилин, після цього закочує їх кришками і залишаємо їх під теплим покривалом на 12 годин.
Огірки в томатному соусі чилі
Інгредієнти: огірки (дрібних сортів) – 2 кг; вода – 6 склянок; сіль – 1 ст. ложка; цукор – 3/4 склянки; оцет – 2/3 склянки; кетчуп чилі – 1 пачка; зелень – кріп, петрушка, хрін. Приготування Огірочки моєму і залишаємо у воді на три години. Банки заздалегідь стерилізуємо і на дно кожної кладемо кілька гілочок зелені і пару шматочків хрону, зверху викладаємо огірки, добре утрамбовуємо. Заливаємо огірки в банках звичайним окропом і залишаємо на 20 хвилин, після цього воду з банок зливаємо, знову кип'ятимо воду і заливаємо в банки знову ще на 15 хвилин. В третій раз заливаємо банки вже готовим розсолом, для цього в киплячу воду додаємо цукор, сіль, кетчуп і в самому кінці оцет. Заливаємо огірочки киплячим маринадом, закочує банки кришками. Закутуємо на ніч ковдрою.