Рецепт маринованих огірочків з оцтом, є одним з найбільш відомих і поширених. Така заготівля виходить надзвичайно смачною і до всього іншого довго зберігатися. Давайте дізнаємося з вами, як правильно замаринувати огірки з оцтом.
Рецепт маринованих огірків на зиму з оцтом
Інгредієнти: кип'ячена вода – 10 л; харчова дрібна сіль – 05 кг; горілка – 175 мл; оцет виноградний – 1 ст.; свіжі огірки – за смаком. Приготування Огірочки заздалегідь готуємо: промиваємо, обсушуємо рушником і відрізаємо «попки». Потім укладаємо їх у банку з запашними травами і заливаємо гарячим маринадом, в який додані виноградний оцет і горілка. На інший день доливаємо огірочки холодним розсолом, забиваючи щільно дно банки, накриваємо зверху кришкою і ставимо в холодне місце, на всю зиму.
Мариновані огірки з яблучним оцтом
Інгредієнти: свіжі огірки – 2 кг; цибулина – 2 шт.; часник – 5 зубчиків; листя хрону – 2 шт.; гілочки естрагону ; листя м'яти – 3 шт.; листя вишні і смородини – 3 шт.; листя базиліка і петрушки – 2 шт. Для маринаду:
вода – 2 л; сіль – 3 ст. ложки; гвоздика – 3 шт.; цукор – 3 ст. ложки; кориця мелена – щіпка; яблучний оцет – 2 ст. ложки. Приготування Отже, першим ділом вибираємо хороші міцні огірочки, промиваємо їх і залишаємо на деякий час у холодній воді. Потім розкладаємо по чистим баночках спеції, подрібнену зелень, цибулю і часник. Далі заповнюємо банки огірками, а в проміжках між овочами укладаємо цибуля і часник. Тепер переходимо до маринаду: з'єднуємо всі інгредієнти в ковшике, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Гарячим розчином заливаємо наші банки, накриваємо їх кришками і стерилізуємо близько 15 хвилин. Після цього закатуємо огірки кришками і прибираємо для зберігання погріб.
Рецепт маринованих огірків з оцтом
Інгредієнти: свіжі огірки – 1 кг; харчова дрібна сіль – 100 г; цукровий пісок – 85 м; оцет яблучний – 75 мл; часник – 3 зубчики; корінь хрін а– 10 г; перець чорний горошком – 6 шт.; листя чорної смородини – 5 шт.; лавровий перець – за бажанням; листя вишні, яблуні і винограду – 3 шт. Приготування Для початку беремо свіжі огірки, ретельно промиваємо їх і викладаємо на рушник. Не втрачаючи часу дарма, стерилізуємо бутель і кришку в пароварці і утрамбовуємо в неї, як можна щільніше наші огірочки. Двічі заливаємо все свіжим окропом, залишаємо на 20 хвилин, а потім акуратно виливаємо воду. Тим часом давайте приготуємо спеції: часник і хрін чистимо, а листя промиваємо. Зверху на огірки висипаємо часник, горошок і кріп. Потім додаємо трохи солі, цукру-піску за смаком, заливаємо окропом, стерилізуємо, закатуємо кришками і перевертаємо верх дном до повного охолодження. Після цього акуратно переносимо заготовку в холодне місце і спокійно залишаємо на всю зиму.
Консервовані огірки з оцтом
Інгредієнти: солоні огірки – 1 кг; свіжий кріп – 30 г; насіння гірчиці – 5 г; корінь хрону – 5 г; чорний перець – 1 г; гострий червоний перець – 1 г; запашний перець – 05 р; часник – 2 зубчики. Для маринаду:
розсіл від солоних огірків – 1 л; столовий оцет – 60 мл Приготування Беремо тверді солоні огірки, ретельно їх промиваємо і викладаємо в банки, пересипаючи кропом і часником, хріном і перцем. Залишився від солоних огірків розсіл проціджуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім всипаємо запашний і чорний перчики, вливаємо оцет, додаємо гірчицю і відразу ж заливаємо овочі в банках. Далі банки з солоними огірками з оцтом стерилізуємо при температурі 90 °С і закатуємо кришками.