Рецепт помідорів в желе надзвичайно оригінальний і обов'язково сподобається всім, хто їх спробує. Таке блюдо можна зробити до святкового столу або закатати в банки на зиму. Давайте розглянемо з вами, як правильно приготувати помідори в желе.
Мариновані помідори в желе
Інгредієнти: лавровий лист – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; перець горошком – 8 шт.; свіжі помідори – 700 г; часник – 2 зубчики. Для маринаду:
вода кип'ячена – 3 л; желатин – 15 ст. ложки; цукровий пісок – 1 ст.; сіль – 05 ст.; столовий оцет 9 % – 2 ст. ложки. Приготування Отже, для приготування смачних помідорів з цибулею в желе беремо желатин, висипаємо його в миску, заливаємо невеликою кількістю теплої води і замочуємо на 30-40 хвилин. Цим часом ретельно промиваємо помідори ретельно, розрізаємо їх навпіл і акуратно вирізаємо місце кріплення плодоніжки. Цибулини чистимо і шаткуємо кружечками. Зубчики часничку звільняємо від сухої оболонки і крупно рубаємо ножем. Далі, на дно стерилізованих банок викладаємо кружечки лучка, часник, лавровий листочок і перчик. Щільно заповнюємо банки помідорами, укладаючи їх у вигляді «луски» розрізом вниз. Тепер переходимо до маринаду: воду доводимо до кипіння, розчиняємо в ній цукровий пісок і сіль, знімаємо з вогню, вливаємо столовий оцет і додаємо набряклий желатин. Добре все розмішуємо і акуратно заливаємо томати маринадом. Накриваємо банки кришками і стерилізуємо близько 15 хвилин, а потім герметично закатуємо. Далі перевертаємо консервацію догори дном і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження. Зберігаємо різані помідори в желе в холодильнику або льосі.
Помідори черрі в желе
Інгредієнти: помідори черрі; сухий желатин – 2 ст. ложки; цукровий пісок – 2 ст. ложки; сіль – 2 ст. ложки; лавровий лист – 1 шт.; гвоздика – 5 шт.; оцет столовий 9% – 3 ст. ложки; томатна паста – 2 ст. ложки; зелена цибуля і петрушка – за смаком; спеції. Приготування Желатин заливаємо невеликою кількістю теплої води і замочуємо на 30-40 хвилин. Помідори промиваємо, обсушуємо і акуратно наколюємо сірником, щоб вони не потріскалися при стерилізації. Тепер беремо заздалегідь простерилізовану літрові баночки і викладаємо на дно кілька гілочок петрушки і пір'я зеленої цибулі. Далі наповнюємо банки помідорками і відставляємо їх поки в сторону. У каструльку з набряклим желатином наливаємо 1 літр води, додаємо сіль, цукровий пісок, додаємо столовий оцет і кладемо томатну пасту, лавровий листочок,

гвоздику, гіркий і запашний перчик. Якщо ви позитивно ставитеся до гострим стравам, додаємо трохи перцю чилі за смаком. В принципі, щоб вийшло смачніше, можна залити все водою, а томатним соком, але тоді потрібно буде покласти більше желатину. Тепер ставимо наш маринад на слабенький вогонь, доводимо до закипання, але не кип'ятимо. Потім заливаємо маринадом банки, закатуємо кришечками і ставимо їх стерилізуватися. Для цього беремо велику каструлю, застеляємо дно рушником, заповнюємо її гарячою водою і встановлюємо туди наші банки. Після того, як вона закипить, кип'ятимо їх ще 10 хвилин. Після цього акуратно дістаємо наші баночки з помідорами, перевертаємо їх шийкою вниз і накриваємо теплою ковдрою. Як тільки консервовані помідори в желе охолонуть, зберігаємо їх у погребі. Зовні такі помідори будуть виглядати як звичайні солоні помідори, однак, якщо перед подачею на стіл покласти в глибоке блюдо, залити маринадом і прибрати на деякий час в холодильник, то маринад відразу перетвориться на желе і у вас вийде оригінальне блюдо.