Салат асорті на зиму
Консервоване асорті – це прекрасна можливість зберегти овочі на зиму. І морозними, холодними днями можна буде порадувати себе яскравою заготівлею і вдосталь поласувати соковитими, ароматними та смачними помідорами, баклажанами, огірочками або перцем. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати салат асорті на зиму, який чудово підійде до смаженої або вареної картопельки, гречці або макаронів.
Інгредієнти:
помідори – 800 г;
огірки – 200 г;
зелена квасоля – 200 г;
кріп, селера, базилік – по 1 гілочці;
листя смородини – 3 шт.;
листя вишні, дуба – 3 шт.;
корінь хрону – 1 шматочок;
часник – 5 зубчиків.
Для розсолу:
вода – 13 л;
цукор – 6 ст. ложок;
столовий оцет – 3 ст. ложки;
сіль – 3 ст. ложки.
Приготування
Всі овочі ретельно промиваємо і складаємо обсихати на полотенечко. На дно стерилізованою банки викладаємо всі листочки і прянощі. Потім зверху наповнюємо банку огірками, квасолею і помідорами. Далі заливаємо все двічі окропом на 10 хвилин. Цим часом поки готуємо розсіл: воду наливаємо в каструльку, додаємо сіль, цукровий пісок і додаємо столовий оцет. Гарненько перемішуємо, доводимо до кипіння і відразу ж заливаємо овочі гарячим розсолом. Після цього закочує їх кришками, перевертаємо, закутуємо під ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Інгредієнти:
цибулина – 4 шт.;
огірки – 1 кг;
яблука кислі – 5 шт.;
солодкий болгарський перець – 5 шт.;
столовий оцет – 05 ст.;
цукор – 3 ст. ложки;
мелений імбир – щіпка;
зерна коріандру – 3 ст. ложки;
вода – 1 л;
сіль.
Приготування
Овочі промиваємо й обсушуємо. Цибулини очистити, у яблука і перців видаляємо серцевину. Все нарізаємо великими кубиками, додаємо коріандр, посипаємо імбиром і акуратно перемішуємо. Розкладаємо суміш по стерильним баночках, злегка утрамбовувавши овочі. Тепер готуємо маринад: у воду додаємо сіль, цукровий пісок і кип'ятимо. Потім знімаємо з вогню, вливаємо оцет і заливаємо банки гарячим маринадом. Залишаємо 25 хвилин, а потім зливаємо розсіл в каструльку, знову кип'ятимо і знову заливаємо салат маринадом банки і закатуємо. Перевертаємо їх догори дном і залишаємо так на 2 дні. Готове овочеве асорті зберігаємо в холодильнику.
Інгредієнти:
білокачанна капуста – 1 кг;
морква – 1 кг;
огірки – 1 кг;
болгарський перець – 1 кг;
цибулина – 1 шт.
Для маринаду:
цукровий пісок – 1 ст.;
сіль – 1 ст. ложка;
столовий оцет – 125 ст.;
масло рослинне – 125 ст.
Приготування
Овочі промиваємо, очищаємо, а потім моркву і огірки нарізаємо кружальцями, перчик і цибулю – півкільцями, помідори – часточками, а капусту шаткуємо соломкою. Всі інгредієнти для маринаду кип'ятимо у великій каструлі, додаємо овочі і варимо на слабкому вогні 25 хвилин. Потім розкладаємо все в гарячі банки і закатуємо. Перевертаємо догори дном, накриваємо і даємо охолонути.
Салат асорті на зиму
Інгредієнти:
цукіні – 2 шт.;
огірок – 2 шт.;
помідори – 3 шт.;
капуста цвітна – 1 качан;
цибулина – 3 шт.;
часник – 5 зубчиків;
морква – 1 шт.;
спеції.
Для заливки:
вода – 15 л;
цукор – 4 ст. ложки;
сіль;
столовий оцет – 70 мл
Приготування
У підготовлені промиті банки складаємо огірки, очищені порубані на частини цибулини, помідори, моркву, коріння, цукіні і часник. Порожнечі між овочами заповнюємо розібраної на суцвіття капустою. Тепер давайте зробимо заливку: кип'ятимо воду з цукром і сіллю, знімаємо з вогню, додаємо столовий оцет і заливаємо овочі. Стерилізуємо банки 15 хвилин, закатуємо, перевертаємо і закутуємо чим-небудь теплим.
Овочевий салат асорті на зиму
Інгредієнти:
Для розсолу:
Приготування
Всі овочі ретельно промиваємо і складаємо обсихати на полотенечко. На дно стерилізованою банки викладаємо всі листочки і прянощі. Потім зверху наповнюємо банку огірками, квасолею і помідорами. Далі заливаємо все двічі окропом на 10 хвилин. Цим часом поки готуємо розсіл: воду наливаємо в каструльку, додаємо сіль, цукровий пісок і додаємо столовий оцет. Гарненько перемішуємо, доводимо до кипіння і відразу ж заливаємо овочі гарячим розсолом. Після цього закочує їх кришками, перевертаємо, закутуємо під ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Салат " овочеве асорті на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Овочі промиваємо й обсушуємо. Цибулини очистити, у яблука і перців видаляємо серцевину. Все нарізаємо великими кубиками, додаємо коріандр, посипаємо імбиром і акуратно перемішуємо. Розкладаємо суміш по стерильним баночках, злегка утрамбовувавши овочі. Тепер готуємо маринад: у воду додаємо сіль, цукровий пісок і кип'ятимо. Потім знімаємо з вогню, вливаємо оцет і заливаємо банки гарячим маринадом. Залишаємо 25 хвилин, а потім зливаємо розсіл в каструльку, знову кип'ятимо і знову заливаємо салат маринадом банки і закатуємо. Перевертаємо їх догори дном і залишаємо так на 2 дні. Готове овочеве асорті зберігаємо в холодильнику.
Рецепт салату асорті на зиму
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Овочі промиваємо, очищаємо, а потім моркву і огірки нарізаємо кружальцями, перчик і цибулю – півкільцями, помідори – часточками, а капусту шаткуємо соломкою. Всі інгредієнти для маринаду кип'ятимо у великій каструлі, додаємо овочі і варимо на слабкому вогні 25 хвилин. Потім розкладаємо все в гарячі банки і закатуємо. Перевертаємо догори дном, накриваємо і даємо охолонути.
Салат асорті на зиму
Інгредієнти:
Для заливки:
Приготування
У підготовлені промиті банки складаємо огірки, очищені порубані на частини цибулини, помідори, моркву, коріння, цукіні і часник. Порожнечі між овочами заповнюємо розібраної на суцвіття капустою. Тепер давайте зробимо заливку: кип'ятимо воду з цукром і сіллю, знімаємо з вогню, додаємо столовий оцет і заливаємо овочі. Стерилізуємо банки 15 хвилин, закатуємо, перевертаємо і закутуємо чим-небудь теплим.
Рекомендуємо добрі рецепти
Асорті з кабачків на зиму
Якщо вам набридло закочувати кабачки на зиму звичайним способом, хочеться спробувати чогось нового і смачного - приготуйте асорті з кабачків, та
Асорті з капустою на зиму
Різноманітні соління часто рятують нас взимку, коли немає свіжих овочів, а так хочеться розбавити раціон овочевими стравами! А якщо заготовити на
Рецепт маринованих огірків з оцтом
Мариновані огірочки - лідер серед овочевих заготовок на зиму. Адже так приємно за святковим столом похрумтіти смачним огірочком! Ми розповімо вам як
Помідори в желе - рецепт
Овочеві заготовки взимку не раз виручають нас, прикрашаючи святковий стіл. Але іноді хочеться спробувати щось нове та оригінальне. Пропонуємо вам
Асорті з огірків і помідор
Складно собі уявити зимові сімейні застілля без солоних огірків чи помідорів. Щоб приготувати закачування на зиму, потрібно не забути про це в сезон
Зимовий салат з квасолею - рецепт
Зиязикай салат з квасолею - чудова закуска до різних страв. Її можна додавати в супи або подавати як гарнір. Давайте розглянемо з вами кілька