Асорті з кабачків на зиму
Замість того, щоб заготовляти кабачки самостійно, їх можна поєднувати з іншими овочами для приготування консервації асорті. Морква, огірки, баклажани – лише деякі доповнення для рецептів смачних заготовок.
Інгредієнти:
кабачки - 250 г;
огірки - 250 г;
оцет - 2 ст.;
вода - 1 ст.;
часник - 4 зубчики;
сіль - 2 ст. ложки;
насіння кропу - 1 ст. ложка;
гострий перець - за смаком;
чорний перець - за смаком;
насіння коріандру - 1 ч. ложка;
насіння гірчиці - 1 ч. ложка.
Приготування
З вимитих і обсушену огірків і кабачків зрізаємо кінці, а самі плоди розрізаємо на 4 частини. У сотейнику змішати оцет з водою, сіллю, спеціями і доводимо все до кипіння. Варимо розсіл протягом 5 хвилин, а потім знімаємо його з вогню.
Банки миємо й обсушуємо, щільно трамбуем в них асорті з кабачка і огірка, а після заливаємо все розсолом, накриваємо кришками і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Закочує банки і залишаємо огірки на зберігання.
Інгредієнти:
кабачки - 2 шт.;
баклажани - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
томати - 1 кг;
томатна паста - 3 ст. ложки;
яблучний оцет - 2 ст. ложки;
сіль, цукор - по 3 ст. ложки;
часник - 1 головка;
лавровий лист - 3 аркуша;
гвоздика - 4 бутона.
Приготування
Кабачки і баклажани нарізаємо кубиками і пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Окремо ріжемо моркву і також обсмажуємо її. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, а потім пропускаємо через м'ясорубку з очищеними зубчиками часнику. Змішуємо обсмажені овочі з пюрированными томатами і ставимо суміш на вогонь, вливши склянку води. Приправляємо заготівлю сіллю, цукром, кладемо лавр, гвоздику, томатну пасту і вливаємо пару столових ложок оцту. Через 15 хвилин маса в каструлі загусне, а це значить, що можна розливати її по стерильним банкам і закочувати асорті з кабачків і баклажанів на зиму.
Інгредієнти:
кабачки - 3 кг;
ріпчаста цибуля - 1 кг;
цукор - 4 ст.;
оцет - 2 ст.;
вода - 1 ст.;
сіль - 1/4 ст.;
насіння гірчиці - 1 1/2 ч. ложки;
куркума - 1 ч. ложка.
Приготування
Нарізаємо кабачки кружечками, а цибулю кільцями товщиною в півсантиметра. Укладаємо овочі в банки. У каструлі змішуємо всі інгредієнти для маринаду: оцет, воду, сіль, насіння гірчиці і куркуму, доводимо суміш до кипіння і заливаємо гарячим маринадом вміст банок. Стерилізуємо і закатуємо заготівлю кришками.
Асорті з кабачків та огірків на зиму
Інгредієнти:
Приготування
З вимитих і обсушену огірків і кабачків зрізаємо кінці, а самі плоди розрізаємо на 4 частини. У сотейнику змішати оцет з водою, сіллю, спеціями і доводимо все до кипіння. Варимо розсіл протягом 5 хвилин, а потім знімаємо його з вогню.
Банки миємо й обсушуємо, щільно трамбуем в них асорті з кабачка і огірка, а після заливаємо все розсолом, накриваємо кришками і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Закочує банки і залишаємо огірки на зберігання.
Асорті з кабачків, баклажнов і моркви на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки і баклажани нарізаємо кубиками і пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Окремо ріжемо моркву і також обсмажуємо її. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, а потім пропускаємо через м'ясорубку з очищеними зубчиками часнику. Змішуємо обсмажені овочі з пюрированными томатами і ставимо суміш на вогонь, вливши склянку води. Приправляємо заготівлю сіллю, цукром, кладемо лавр, гвоздику, томатну пасту і вливаємо пару столових ложок оцту. Через 15 хвилин маса в каструлі загусне, а це значить, що можна розливати її по стерильним банкам і закочувати асорті з кабачків і баклажанів на зиму.
Як приготувати асорті з кабачків на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо кабачки кружечками, а цибулю кільцями товщиною в півсантиметра. Укладаємо овочі в банки. У каструлі змішуємо всі інгредієнти для маринаду: оцет, воду, сіль, насіння гірчиці і куркуму, доводимо суміш до кипіння і заливаємо гарячим маринадом вміст банок. Стерилізуємо і закатуємо заготівлю кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Асорті з капустою на зиму
Різноманітні соління часто рятують нас взимку, коли немає свіжих овочів, а так хочеться розбавити раціон овочевими стравами! А якщо заготовити на
Салат асорті на зиму
Складно собі уявити наше зимове меню без солоних огірочків або маринованих помідорів. А ще краще, коли все це в одній банці! Таке овочеве асорті
Асорті з огірків і помідор
Складно собі уявити зимові сімейні застілля без солоних огірків чи помідорів. Щоб приготувати закачування на зиму, потрібно не забути про це в сезон
Заготовки з кабачків на зиму
Рідко яка господиня не вважає своїм боргом зробити заготовки на зиму з сезонних овочів і фруктів. А якщо ще й дачну ділянку є або город, то тут вже
Кабачки по-корейськи - рецепти
Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.
Лечо з огірків на зиму
Лечо - традиційну угорську страву, основними інгредієнтами якого є помідори та солодкий перець. Також у нього додають баклажани, кабачки, моркву й