Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Асорті з капустою на зиму

Асорті з капустою на зиму

5-07-2015, 17:41
3 816
Асорті з капустою на зиму
У країнах з холодним кліматом люди завжди шукають способи зберегти сезонні фрукти-овочі на зиму, один з таких способів – консервування.
Розповімо, як заготовити овочеве асорті з капустою і патиссонами на зиму.
Рецепт овочевого асорті
Інгредієнти:

  • капуста (звичайна білокачанна) – 1 качан;

  • морква – 1-3 шт.;

  • ріпчаста цибуля– 1-3 шт.;

  • патисони або кабачки – 1-3 шт.;

  • солодкий перець – 2-3 шт.;

  • помідори – 5-8 шт.;

  • часник – 2-5 шт.;

  • рослинна олія;

  • оцет 5-9%.


  • Приготування
    Всі овочі вимиємо і підготуємо. Капусту нашинкуем, очищену моркву – через крупну тертку, солодкий перець і цибулю наріжемо соломкою, кабачки або патисони – скибочками або кубиками. Помідори і часник пропустимо через блендер, комбайн або м'ясорубку, можна і гострий свіжий червоний перець додати.
    У казані або сотейнику пасеруємо на олії цибулю з морквою. Потім додаємо інші овочі, подрібнені, зрозуміло. Тушкуємо на повільному вогні до готовності (протягом 20-30 хвилин), періодично помішуючи, прикривши кришкою. Закладаємо овочеве асорті в стерилізовані скляні банки місткістю не більше 1 л. Заливаємо зверху в кожну банку 05-10 ст. ложки оцту і закатуємо стерилізованими пором кришками. Перевертаємо і накриваємо до охолодження. Зберігаємо при невисокій плюсовій температурі (від 0 до 18-20°С). Бажано використовувати до нового сезону. Перед вживанням в овочеве асорті добре додати мелкорубленную свіжу зелень. Подаємо під будь-які страви, під будь-який гарнір або як самостійне блюдо.
    Можна заготовити овочеве асорті на зиму з двома видами капусти, білокачанної і цвітної. У цьому варіанті качан цвітної капусти треба розібрати перед гасінням на окремі більш дрібні суцвіття.
    Добре також включити до складу асорті баклажани. Нарізані баклажани слід вимочити у холодній воді протягом мінімум хвилин 10.

    Другий варіант – овочеве асорті з капустою в маринаді


    На дно банок (1-3-х літрових) закладаємо спеції: перець горошок, лаврушку, листя вишні та чорної смородини, парасольки і
    Асорті з капустою на зиму
    насіння кропу,насіння коріандру, кропу і кмину, гвоздику, червоний гострий перець, кілька зубчиків часнику.Готуємо овочі і очищаємо. Помідори і баклажани в цьому рецепті не потрібні, капусту маринуємо кольорову або брокколі – вона для цього більше підходить, ніж білокачанна.
    Готуємо маринад. Пропорції такі: 1 л води, 2 ст. ложки солі, 3 ст. ложки цукру, 1-2 ст. ложки 5-9%столового оцту. Доводимо до кипіння, помішуючи, розчиняємо сіль і цукор. Вливаємо оцет в останній момент перед заливкою в банки і закатуємо стерильними кришками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Асорті з кабачків на зиму
    Асорті з кабачків на зиму
    Якщо вам набридло закочувати кабачки на зиму звичайним способом, хочеться спробувати чогось нового і смачного - приготуйте асорті з кабачків, та
    Салат асорті на зиму
    Салат асорті на зиму
    Складно собі уявити наше зимове меню без солоних огірочків або маринованих помідорів. А ще краще, коли все це в одній банці! Таке овочеве асорті
    Асорті з огірків і помідор
    Асорті з огірків і помідор
    Складно собі уявити зимові сімейні застілля без солоних огірків чи помідорів. Щоб приготувати закачування на зиму, потрібно не забути про це в сезон
    Овочеве рагу з капустою
    Овочеве рагу з капустою
    Овочеве рагу - це корисне і смачне блюдо, яке готується досить швидко. І сьогодні ми розповімо про те, як його приготувати з капустою. Читайте наші
    Солянка овочева на зиму
    Солянка овочева на зиму
    Солянка овочева - це прекрасна заготівля на зиму. У холодну пору року її можна додавати в салати, супи, подавати з м'ясними та рибними стравами.
    Лечо з огірків на зиму
    Лечо з огірків на зиму
    Лечо - традиційну угорську страву, основними інгредієнтами якого є помідори та солодкий перець. Також у нього додають баклажани, кабачки, моркву й