Вернуться назад Распечатать

Асорті з кабачків на зиму

Асорті з кабачків на зиму
Замість того, щоб заготовляти кабачки самостійно, їх можна поєднувати з іншими овочами для приготування консервації асорті. Морква, огірки, баклажани – лише деякі доповнення для рецептів смачних заготовок.

Асорті з кабачків та огірків на зиму


Інгредієнти:

  • кабачки - 250 г;

  • огірки - 250 г;

  • оцет - 2 ст.;

  • вода - 1 ст.;

  • часник - 4 зубчики;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • насіння кропу - 1 ст. ложка;

  • гострий перець - за смаком;

  • чорний перець - за смаком;

  • насіння коріандру - 1 ч. ложка;

  • насіння гірчиці - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    З вимитих і обсушену огірків і кабачків зрізаємо кінці, а самі плоди розрізаємо на 4 частини. У сотейнику змішати оцет з водою, сіллю, спеціями і доводимо все до кипіння. Варимо розсіл протягом 5 хвилин, а потім знімаємо його з вогню.
    Банки миємо й обсушуємо, щільно трамбуем в них асорті з кабачка і огірка, а після заливаємо все розсолом, накриваємо кришками і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Закочує банки і залишаємо огірки на зберігання.

    Асорті з кабачків, баклажнов і моркви на зиму


    Інгредієнти:

  • кабачки - 2 шт.;

  • баклажани - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • томати - 1 кг;

  • томатна паста - 3 ст. ложки;

  • яблучний оцет - 2 ст. ложки;

  • сіль, цукор - по 3 ст. ложки;

  • часник - 1 головка;

  • лавровий лист - 3 аркуша;

  • гвоздика - 4 бутона.


  • Приготування
    Кабачки і баклажани нарізаємо кубиками і пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Окремо ріжемо моркву і також обсмажуємо її. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, а потім пропускаємо через м'ясорубку з очищеними зубчиками часнику. Змішуємо обсмажені овочі з пюрированными томатами і ставимо суміш на вогонь, вливши склянку води. Приправляємо заготівлю сіллю, цукром, кладемо лавр, гвоздику, томатну пасту і вливаємо пару столових ложок оцту. Через 15 хвилин маса в каструлі загусне, а це значить, що можна розливати її по стерильним банкам і закочувати асорті з кабачків і баклажанів на зиму.

    Як приготувати асорті з кабачків на зиму?


    Інгредієнти:

  • кабачки - 3 кг;

  • ріпчаста цибуля - 1 кг;

  • цукор - 4 ст.;

  • оцет - 2 ст.;

  • вода - 1 ст.;
    Асорті з кабачків на зиму

  • сіль - 1/4 ст.;

  • насіння гірчиці - 1 1/2 ч. ложки;

  • куркума - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Нарізаємо кабачки кружечками, а цибулю кільцями товщиною в півсантиметра. Укладаємо овочі в банки. У каструлі змішуємо всі інгредієнти для маринаду: оцет, воду, сіль, насіння гірчиці і куркуму, доводимо суміш до кипіння і заливаємо гарячим маринадом вміст банок. Стерилізуємо і закатуємо заготівлю кришками.