Замість того, щоб заготовляти кабачки самостійно, їх можна поєднувати з іншими овочами для приготування консервації асорті. Морква, огірки, баклажани – лише деякі доповнення для рецептів смачних заготовок.
Асорті з кабачків та огірків на зиму
Інгредієнти: кабачки - 250 г; огірки - 250 г; оцет - 2 ст.; вода - 1 ст.; часник - 4 зубчики; сіль - 2 ст. ложки; насіння кропу - 1 ст. ложка; гострий перець - за смаком; чорний перець - за смаком; насіння коріандру - 1 ч. ложка; насіння гірчиці - 1 ч. ложка. Приготування З вимитих і обсушену огірків і кабачків зрізаємо кінці, а самі плоди розрізаємо на 4 частини. У сотейнику змішати оцет з водою, сіллю, спеціями і доводимо все до кипіння. Варимо розсіл протягом 5 хвилин, а потім знімаємо його з вогню.
Банки миємо й обсушуємо, щільно трамбуем в них асорті з кабачка і огірка, а після заливаємо все розсолом, накриваємо кришками і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Закочує банки і залишаємо огірки на зберігання.
Асорті з кабачків, баклажнов і моркви на зиму
Інгредієнти: кабачки - 2 шт.; баклажани - 2 шт.; морква - 2 шт.; томати - 1 кг; томатна паста - 3 ст. ложки; яблучний оцет - 2 ст. ложки; сіль, цукор - по 3 ст. ложки; часник - 1 головка; лавровий лист - 3 аркуша; гвоздика - 4 бутона. Приготування Кабачки і баклажани нарізаємо кубиками і пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Окремо ріжемо моркву і також обсмажуємо її. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, а потім пропускаємо через м'ясорубку з очищеними зубчиками часнику. Змішуємо обсмажені овочі з пюрированными томатами і ставимо суміш на вогонь, вливши склянку води. Приправляємо заготівлю сіллю, цукром, кладемо лавр, гвоздику, томатну пасту і вливаємо пару столових ложок оцту. Через 15 хвилин маса в каструлі загусне, а це значить, що можна розливати її по стерильним банкам і закочувати асорті з кабачків і баклажанів на зиму.
Як приготувати асорті з кабачків на зиму?
Інгредієнти: кабачки - 3 кг; ріпчаста цибуля - 1 кг; цукор - 4 ст.; оцет - 2 ст.; вода - 1 ст.; сіль - 1/4 ст.; насіння гірчиці - 1 1/2 ч. ложки; куркума - 1 ч. ложка. Приготування Нарізаємо кабачки кружечками, а цибулю кільцями товщиною в півсантиметра. Укладаємо овочі в банки. У каструлі змішуємо всі інгредієнти для маринаду: оцет, воду, сіль, насіння гірчиці і куркуму, доводимо суміш до кипіння і заливаємо гарячим маринадом вміст банок. Стерилізуємо і закатуємо заготівлю кришками.