Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати на зиму баклажани в аджике. Така закуска сподобається всім тим, хто любить відкривати соління до м'ясних страв або смаженої картоплі і дивувати гостей чимось незвичайним і оригінальним.
Рецепти приготування баклажанів в аджике на зиму
Інгредієнти: стиглі баклажани – 15 кг. Для аджики:
солодкий перець – 500 г; томати – 15 кг; часник – 1 головка; гіркий перець – за смаком цукор – 1 ст.; сіль дрібна – 50 г; столовий оцет 9 % – 40 мл; масло рослинне – 1 ст. Приготування Для початку давайте зробимо з вами аджику: стиглі помідори промиваємо та нарізаємо половинками. Солодкий перець обробляємо від насіннєвої чаші, шаткуємо невеликими шматочками і складаємо овочі в чашу блендера. Додаємо очищені зубчики часнику і гіркий перчик за смаком. Подрібнюємо вміст до отримання однорідної маси, а потім переливаємо основу в глибоку миску, додаємо сіль, цукор і вливаємо олію. Ставимо посуд на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Після цього вливаємо столовий оцет і знову кип'ятимо масу. Баклажани промиваємо, нарізаємо кружечками і викладаємо в киплячу аджику. Проварюємо 20 хвилин, помішуючи. Далі розкладаємо закуску в підготовлені баночки, закатуємо кришками і закутуємо на добу в теплий плед. Після охолодження переставляємо консервацію в льох або холодильник.
Смажені баклажани в аджике на зиму
Інгредієнти: баклажани – 1 кг; помідори – 1 кг; перець гіркий – 1 шт.; оцет – 50 мл; часник – 5 зубчиків; масло рослинне – 100 мл; лавровий листочок; спеції. Приготування Овочі гарненько промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими скибочками. Помідори пропускаємо через м'ясорубку і виливаємо в глибоку сковороду. Додаємо до них подрібнений часник, духмяний перець і кидаємо лавровий листочок з гірким перцем. Нагріваємо масу протягом 20 хвилин, не знімаючи при цьому піднялася пінку. Баклажани окремо обсмажуємо в рослинному маслечко до рум'яності, а потім перекладаємо в киплячу томатну суміш і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Кидаємо за смаком спеції, вливаємо трохи столового оцту і тушкуємо закуску протягом 15 хвилин при слабкому кипінні. Після цього розкладаємо кабачки з аджикою в підготовлені баночки, закатуємо кришками, перевертаємо і накриваємо зверху теплою ковдрою. Залишаємо до повного охолодження, а потім прибираємо консервацію в підвал або комору. Така закуска прекрасно підійде до будь каш або овочевим пюре.
Баклажани в аджике на зиму в мультиварці
Інгредієнти: баклажани – 3 кг; соковиті помідори – 1 кг; солодкий перець – 600 г; цукор – 3 ст. ложки; масло рослинне – 200 мл; оцет – 200 мл; перець пекучий – за смаком. Приготування Беремо стиглі баклажани, ретельно промиваємо їх і рубаємо невеликими кубиками. Потім складаємо їх в каструлю, засипаємо сіллю і залишаємо на 2 години. Цим часом готуємо аджику: в чашу блендера складаємо всі овочі і подрібнюємо
все в однорідну кашку. Додаємо подрібнений пекучий перець за смаком і ретельно перемішуємо. Баклажани складаємо в чашу мультиварки, заливаємо приготовленої аджикою і варимо на режимі «Гасіння» півгодини, щільно закривши кришку. Після звукового сигналу, вливаємо олію, оцет і всипаємо цукор. Виставляємо ту ж програму і засікаємо ще 5 хвилин. Банки заздалегідь стерилізуємо яким зручним для вас способом, а кришки просто обполіскуємо окропом. Акуратно перекладаємо баклажани з аджикою в підготовлену тару, закатуємо і прибираємо баночки після охолодження в підвал або комору. Ось і все, гострі баклажани в аджике на зиму готові!