Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Огірки в аджике на зиму - рецепти

Огірки в аджике на зиму - рецепти

14-09-2015, 21:06
1 150
Огірки в аджике на зиму - рецепти
Хочемо поділитися з вами незвичайним, але дуже цікавим рецептом огірків, консервованих у аджике на зиму! Така закуска чудово підійде до будь-яких гарячих страв і викличе захоплення у ваших друзів.

Огірки в аджике на зиму


Інгредієнти:

  • огірки свіжі – 4 кг;

  • часник – 180 г;

  • стиглі томати – 1 кг;

  • масло – 250 г;

  • сіль – 3 ст. ложки;

  • цукор – 150 г;

  • оцет – 150 мл;

  • томатна паста – 3 ст. ложки;

  • перець чилі – 2 шт.


  • Приготування
    Огірки промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на 2 години. Цим часом чистимо часник, гострий перець і подрібнюємо їх ножем, а помідори перетираємо в пюре. Після цього виливаємо томатну масу в каструлю, додаємо порізані скибочками огірки і викладаємо всі інші підготовлені інгредієнти: томатну пасту, часник, перець, олія, спеції і цукор. Гарненько перемішуємо, ставимо на середній вогонь, а через 30 хвилин вливаємо оцет і тушкуємо ще 15 хвилин. Далі розкладаємо гарячу масу в підготовлені баночки, залишаємо трохи на пробу і закатуємо кришками. Перевертаємо консервацію догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо остигати, а потім переставляємо в холодильник.

    Огірки в аджике на зиму без стерилізації


    Інгредієнти:

  • свіжі огірки – 5 кг;

  • помідори – 2 кг;

  • перець болгарський – 5 шт.;

  • стручковий гострий перець – 2 шт.;

  • часник – 150 г;

  • масло рослинне – 200 мл;

  • оцет – 200 мл;

  • цукор – 200 г;

  • сіль дрібна – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Заздалегідь готуємо кришки і банки: промиваємо їх, стерилізуємо і залишаємо остигати. Огірки обполіскуємо, обсушуємо і нарізаємо полукружками. Помідори подрібнюємо шматочками, а перець обробляємо і рубаємо скибочками. Часник очищаємо і перекручуємо всі овочі через м'ясорубку. Отриману масу переливаємо в глибоку каструлю, вливаємо оцет, додаємо цукор, сіль, додаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо. Доводимо все до закипання, зменшуємо вогонь і тушкуємо 15 хвилин. Чисті баночки наповнюємо не занадто щільно огірками, заливаємо гарячою аджикою, накриваємо кришками і закатуємо. Після цього перевертаємо консервацію догори дном і залишаємо до повного охолодження. Кількість гострого перчика і часнику ви можете змінювати будь-яку сторону, орієнтуючись на ваші смакові переваги. За бажанням можна додати в салат лавровий листочок або горошинки чорного перцю. Прибираємо готовий салат з огірків в льох або холодильник і подаємо в якості закуски до будь-яких м'ясних або овочевих страв.

    Салат з огірків з аджикою на зиму


    Інгредієнти:

  • огірки свіжі – 1 кг;

  • капуста цвітна – 500 г;

  • вода – 2 л;

  • кабачок – 500 г;

  • столовий оцет – 1 л;

  • цукор – 250 г;

  • помідори – 500 г;

  • сіль дрібна – 100 г;

  • мелений імбир – 20 г;

  • борошно – 30 г;

  • порошок гірчичний – 20 г;

  • куркума – 10 р.


  • Приготування
    Отже, всі овочі ретельно промиваємо і дрібно шаткуємо. Потім перекручуємо помідори через м'ясорубку і виливаємо
    Огірки в аджике на зиму - рецепти
    томатну суміш у сковорідку. Доводимо її до закипання, підсолюємо за смаком і тушкуємо ще 10 хвилин. У каструлю наливаємо воду, підсолюємо, викладаємо всі овочі і залишаємо на 12 годин. Потім зливаємо розсіл, вливаємо оцет, томатну масу викладаємо і тушкуємо на повільному вогні півгодини. Після цього поступово всипаємо цукор і кидаємо будь-які спеції на ваш смак. Овочі повинні стати м'якими, але не сильно розваритися. Банки заздалегідь готуємо, стерилізуємо і обсушуємо на рушник. Розкладаємо гарячий салат з аджикою в чисту тару, закриваємо кришками і перевертаємо. Після повного охолодження переставляємо консервацію в холодильник або комору. Така оригінальна закуска прекрасно різноманітить ваш стіл і підійде до будь-яких страв.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баклажани в аджике на зиму без стерилізації
    Баклажани в аджике на зиму без стерилізації
    Існує безліч варіантів консервування овочів. Кожен по своєму оригінальний і неповторний. Ця стаття присвячена баклажанів, і закривати ми їх будемо в
    Соте з баклажанів на зиму
    Соте з баклажанів на зиму
    Одне з найпростіших овочевих страв - це соте. Рецептів його приготування є дуже багато і найбільш смачним воно виходить зі свіжих сезонних овочів.
    Рецепт маринованих огірків з оцтом
    Рецепт маринованих огірків з оцтом
    Мариновані огірочки - лідер серед овочевих заготовок на зиму. Адже так приємно за святковим столом похрумтіти смачним огірочком! Ми розповімо вам як
    Салат асорті на зиму
    Салат асорті на зиму
    Складно собі уявити наше зимове меню без солоних огірочків або маринованих помідорів. А ще краще, коли все це в одній банці! Таке овочеве асорті
    Огірки з кетчупом чилі
    Огірки з кетчупом чилі
    У пошуках смачних рецептів маринадів для огірків ми підібрали кілька з використанням кетчупу чилі. Те, що треба для любителів хрустких огірочків
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо з помідорів на зиму
    Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в