Вернуться назад Распечатать

Огірки в аджике на зиму - рецепти

Огірки в аджике на зиму - рецепти
Хочемо поділитися з вами незвичайним, але дуже цікавим рецептом огірків, консервованих у аджике на зиму! Така закуска чудово підійде до будь-яких гарячих страв і викличе захоплення у ваших друзів.

Огірки в аджике на зиму


Інгредієнти:

  • огірки свіжі – 4 кг;

  • часник – 180 г;

  • стиглі томати – 1 кг;

  • масло – 250 г;

  • сіль – 3 ст. ложки;

  • цукор – 150 г;

  • оцет – 150 мл;

  • томатна паста – 3 ст. ложки;

  • перець чилі – 2 шт.


  • Приготування
    Огірки промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на 2 години. Цим часом чистимо часник, гострий перець і подрібнюємо їх ножем, а помідори перетираємо в пюре. Після цього виливаємо томатну масу в каструлю, додаємо порізані скибочками огірки і викладаємо всі інші підготовлені інгредієнти: томатну пасту, часник, перець, олія, спеції і цукор. Гарненько перемішуємо, ставимо на середній вогонь, а через 30 хвилин вливаємо оцет і тушкуємо ще 15 хвилин. Далі розкладаємо гарячу масу в підготовлені баночки, залишаємо трохи на пробу і закатуємо кришками. Перевертаємо консервацію догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо остигати, а потім переставляємо в холодильник.

    Огірки в аджике на зиму без стерилізації


    Інгредієнти:

  • свіжі огірки – 5 кг;

  • помідори – 2 кг;

  • перець болгарський – 5 шт.;

  • стручковий гострий перець – 2 шт.;

  • часник – 150 г;

  • масло рослинне – 200 мл;

  • оцет – 200 мл;

  • цукор – 200 г;

  • сіль дрібна – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Заздалегідь готуємо кришки і банки: промиваємо їх, стерилізуємо і залишаємо остигати. Огірки обполіскуємо, обсушуємо і нарізаємо полукружками. Помідори подрібнюємо шматочками, а перець обробляємо і рубаємо скибочками. Часник очищаємо і перекручуємо всі овочі через м'ясорубку. Отриману масу переливаємо в глибоку каструлю, вливаємо оцет, додаємо цукор, сіль, додаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо. Доводимо все до закипання, зменшуємо вогонь і тушкуємо 15 хвилин. Чисті баночки наповнюємо не занадто щільно огірками, заливаємо гарячою аджикою, накриваємо кришками і закатуємо. Після цього перевертаємо консервацію догори дном і залишаємо до повного охолодження. Кількість гострого перчика і часнику ви можете змінювати будь-яку сторону, орієнтуючись на ваші смакові переваги. За бажанням можна додати в салат лавровий листочок або горошинки чорного перцю. Прибираємо готовий салат з огірків в льох або холодильник і подаємо в якості закуски до будь-яких м'ясних або овочевих страв.

    Салат з огірків з аджикою на зиму


    Інгредієнти:

  • огірки свіжі – 1 кг;

  • капуста цвітна – 500 г;

  • вода – 2 л;

  • кабачок – 500 г;

  • столовий оцет – 1 л;

  • цукор – 250 г;

  • помідори – 500 г;

  • сіль дрібна – 100 г;

  • мелений імбир – 20 г;

  • борошно – 30 г;

  • порошок гірчичний – 20 г;

  • куркума – 10 р.


  • Приготування
    Отже, всі овочі ретельно промиваємо і дрібно шаткуємо. Потім перекручуємо помідори через м'ясорубку і виливаємо
    Огірки в аджике на зиму - рецепти
    томатну суміш у сковорідку. Доводимо її до закипання, підсолюємо за смаком і тушкуємо ще 10 хвилин. У каструлю наливаємо воду, підсолюємо, викладаємо всі овочі і залишаємо на 12 годин. Потім зливаємо розсіл, вливаємо оцет, томатну масу викладаємо і тушкуємо на повільному вогні півгодини. Після цього поступово всипаємо цукор і кидаємо будь-які спеції на ваш смак. Овочі повинні стати м'якими, але не сильно розваритися. Банки заздалегідь готуємо, стерилізуємо і обсушуємо на рушник. Розкладаємо гарячий салат з аджикою в чисту тару, закриваємо кришками і перевертаємо. Після повного охолодження переставляємо консервацію в холодильник або комору. Така оригінальна закуска прекрасно різноманітить ваш стіл і підійде до будь-яких страв.