Хочемо поділитися з вами незвичайним, але дуже цікавим рецептом огірків, консервованих у аджике на зиму! Така закуска чудово підійде до будь-яких гарячих страв і викличе захоплення у ваших друзів.
Огірки в аджике на зиму
Інгредієнти: огірки свіжі – 4 кг; часник – 180 г; стиглі томати – 1 кг; масло – 250 г; сіль – 3 ст. ложки; цукор – 150 г; оцет – 150 мл; томатна паста – 3 ст. ложки; перець чилі – 2 шт. Приготування Огірки промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на 2 години. Цим часом чистимо часник, гострий перець і подрібнюємо їх ножем, а помідори перетираємо в пюре. Після цього виливаємо томатну масу в каструлю, додаємо порізані скибочками огірки і викладаємо всі інші підготовлені інгредієнти: томатну пасту, часник, перець, олія, спеції і цукор. Гарненько перемішуємо, ставимо на середній вогонь, а через 30 хвилин вливаємо оцет і тушкуємо ще 15 хвилин. Далі розкладаємо гарячу масу в підготовлені баночки, залишаємо трохи на пробу і закатуємо кришками. Перевертаємо консервацію догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо остигати, а потім переставляємо в холодильник.
Огірки в аджике на зиму без стерилізації
Інгредієнти: свіжі огірки – 5 кг; помідори – 2 кг; перець болгарський – 5 шт.; стручковий гострий перець – 2 шт.; часник – 150 г; масло рослинне – 200 мл; оцет – 200 мл; цукор – 200 г; сіль дрібна – 3 ст. ложки. Приготування Заздалегідь готуємо кришки і банки: промиваємо їх, стерилізуємо і залишаємо остигати. Огірки обполіскуємо, обсушуємо і нарізаємо полукружками. Помідори подрібнюємо шматочками, а перець обробляємо і рубаємо скибочками. Часник очищаємо і перекручуємо всі овочі через м'ясорубку. Отриману масу переливаємо в глибоку каструлю, вливаємо оцет, додаємо цукор, сіль, додаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо. Доводимо все до закипання, зменшуємо вогонь і тушкуємо 15 хвилин. Чисті баночки наповнюємо не занадто щільно огірками, заливаємо гарячою аджикою, накриваємо кришками і закатуємо. Після цього перевертаємо консервацію догори дном і залишаємо до повного охолодження. Кількість гострого перчика і часнику ви можете змінювати будь-яку сторону, орієнтуючись на ваші смакові переваги. За бажанням можна додати в салат лавровий листочок або горошинки чорного перцю. Прибираємо готовий салат з огірків в льох або холодильник і подаємо в якості закуски до будь-яких м'ясних або овочевих страв.
Салат з огірків з аджикою на зиму
Інгредієнти: огірки свіжі – 1 кг; капуста цвітна – 500 г; вода – 2 л; кабачок – 500 г; столовий оцет – 1 л; цукор – 250 г; помідори – 500 г; сіль дрібна – 100 г; мелений імбир – 20 г; борошно – 30 г; порошок гірчичний – 20 г; куркума – 10 р. Приготування Отже, всі овочі ретельно промиваємо і дрібно шаткуємо. Потім перекручуємо помідори через м'ясорубку і виливаємо
томатну суміш у сковорідку. Доводимо її до закипання, підсолюємо за смаком і тушкуємо ще 10 хвилин. У каструлю наливаємо воду, підсолюємо, викладаємо всі овочі і залишаємо на 12 годин. Потім зливаємо розсіл, вливаємо оцет, томатну масу викладаємо і тушкуємо на повільному вогні півгодини. Після цього поступово всипаємо цукор і кидаємо будь-які спеції на ваш смак. Овочі повинні стати м'якими, але не сильно розваритися. Банки заздалегідь готуємо, стерилізуємо і обсушуємо на рушник. Розкладаємо гарячий салат з аджикою в чисту тару, закриваємо кришками і перевертаємо. Після повного охолодження переставляємо консервацію в холодильник або комору. Така оригінальна закуска прекрасно різноманітить ваш стіл і підійде до будь-яких страв.