Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажани в аджике на зиму

Баклажани в аджике на зиму

5-07-2015, 17:38
675
Баклажани в аджике на зиму
Серед усього арсеналу консервації на зиму, особливе місце у вашій коморі займуть ці чудові гострі баклажани в аджике. Готувати їх не важче, ніж будь-тушковані овочі, а на ділі виходить прекрасна закуска, яка, до того ж, здатна зберігатися тривалий час.

Баклажани в аджике – рецепт


Інгредієнти:

  • баклажани - 560 г;

  • свіжі томати - 15 кг;

  • мелений кріп - 5 г;

  • мелений кумін - 5 г;

  • зерна гірчиці - 5 г;

  • олія оливкова - 58 мл;

  • червоний цибуля - 90 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • гострий перець чилі (свіжий) - 3 м;

  • листя чебрецю - 2 г;

  • яблука - 140 г;

  • червоний винний оцет - 140 мл;

  • цукровий пісок - 180 р.


  • Приготування
    Шкірку томату злегка надрізаємо, після чого бланшируем плоди протягом півхвилини в окропі. Після бланшування різко занурюємо томати в крижану воду, тим самим охолоджуючи їх і зупиняючи процес готування. Розрізаємо плоди горизонтально навпіл, виймаємо насіння, а стінки плоду грубо і нарізаємо довільно.
    На сковороді прожарюємо спеції протягом хвилини, заливаємо їх маслом і пасеруємо з ними нарізаний червоний лук, перець чилі і часник. Додаємо сіль, а через 5 хвилин викладаємо на сковороду нарізані кубиками баклажани. Через 8 хвилин, коли овочі розм'якшуватися, додаємо до них томат, терті яблука, оцет і цукор. Тушкуємо овочі протягом 45 хвилин, а потім розливаємо по стерильним банкам і закатуємо. Мариновані баклажани в аджике залишають на зберігання відразу після повного охолодження банки.

    Гострі баклажани в аджике


    Інгредієнти:

  • баклажани - 550 г;

  • солодкий перець - 200 г;

  • білий цибулю - 70 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • масло оливи - 100 мл;

  • томати свіжі - 890 м;

  • гострий перець чилі - 1 стручок;

  • овочевий бульйон - 400 мл;

  • листя орегано сушене - 4 г;

  • сушені листя базиліка - 4 р.


  • Приготування
    Баклажани в аджике на зиму

    Щоб баклажани не горчили, попередньо слід нарізати їх і обсипати парою добрих дрібок солі. Через 20 хвилин овочі обсушують і очищають від солі паперовим рушником, а також зливають надлишки рідини.
    На сковороді пасеруємо цибулю з часником і гострим чилі без насіння. Додаємо до овочевої засмажки просолені баклажани і чекаємо, коли овочі розм'якшиться і змінюють забарвлення на золотисту. Одночасно з баклажанами на плиту відправляються і перці. Далі змішуємо овочі з крупно нарізаними помідорами, заливаємо бульйоном і посипаємо травами. Тушкуємо баклажани протягом півгодини, а потім розливаємо по банках і закатуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажені баклажани з помідорами
    Смажені баклажани з помідорами
    Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
    Баклажани з м'ясом - рецепти
    Баклажани з м'ясом - рецепти
    Баклажани з м'ясом - чудова закуска, яку в залежності від подачі можна подати і на повсякденний вечерю, і на святкове торжество. Розглянемо кілька
    Запечені баклажани з помідорами
    Запечені баклажани з помідорами
    Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
    Заготовки на зиму з баклажанів
    Заготовки на зиму з баклажанів
    Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без
    Баклажани з капустою на зиму
    Баклажани з капустою на зиму
    Мариновані баклажани з капустою - це відмінна закуска до столу, або смаженої картопельки. А заготовити їх на зиму зовсім нескладно, і в цьому
    Баклажани в томатному соку
    Баклажани в томатному соку
    Баклажани, мариновані в томатному соку - це найбільш популярний вид консервування цього корисного овоча. І ми приготували 2 найбільш цікавих рецептів