Баклажани в аджике на зиму
Серед усього арсеналу консервації на зиму, особливе місце у вашій коморі займуть ці чудові гострі баклажани в аджике. Готувати їх не важче, ніж будь-тушковані овочі, а на ділі виходить прекрасна закуска, яка, до того ж, здатна зберігатися тривалий час.
Інгредієнти:
баклажани - 560 г;
свіжі томати - 15 кг;
мелений кріп - 5 г;
мелений кумін - 5 г;
зерна гірчиці - 5 г;
олія оливкова - 58 мл;
червоний цибуля - 90 г;
часникові зубчики - 2 шт.;
гострий перець чилі (свіжий) - 3 м;
листя чебрецю - 2 г;
яблука - 140 г;
червоний винний оцет - 140 мл;
цукровий пісок - 180 р.
Приготування
Шкірку томату злегка надрізаємо, після чого бланшируем плоди протягом півхвилини в окропі. Після бланшування різко занурюємо томати в крижану воду, тим самим охолоджуючи їх і зупиняючи процес готування. Розрізаємо плоди горизонтально навпіл, виймаємо насіння, а стінки плоду грубо і нарізаємо довільно.
На сковороді прожарюємо спеції протягом хвилини, заливаємо їх маслом і пасеруємо з ними нарізаний червоний лук, перець чилі і часник. Додаємо сіль, а через 5 хвилин викладаємо на сковороду нарізані кубиками баклажани. Через 8 хвилин, коли овочі розм'якшуватися, додаємо до них томат, терті яблука, оцет і цукор. Тушкуємо овочі протягом 45 хвилин, а потім розливаємо по стерильним банкам і закатуємо. Мариновані баклажани в аджике залишають на зберігання відразу після повного охолодження банки.
Інгредієнти:
баклажани - 550 г;
солодкий перець - 200 г;
білий цибулю - 70 г;
часникові зубчики - 3 шт.;
масло оливи - 100 мл;
томати свіжі - 890 м;
гострий перець чилі - 1 стручок;
овочевий бульйон - 400 мл;
листя орегано сушене - 4 г;
сушені листя базиліка - 4 р.
Приготування
Щоб баклажани не горчили, попередньо слід нарізати їх і обсипати парою добрих дрібок солі. Через 20 хвилин овочі обсушують і очищають від солі паперовим рушником, а також зливають надлишки рідини.
На сковороді пасеруємо цибулю з часником і гострим чилі без насіння. Додаємо до овочевої засмажки просолені баклажани і чекаємо, коли овочі розм'якшиться і змінюють забарвлення на золотисту. Одночасно з баклажанами на плиту відправляються і перці. Далі змішуємо овочі з крупно нарізаними помідорами, заливаємо бульйоном і посипаємо травами. Тушкуємо баклажани протягом півгодини, а потім розливаємо по банках і закатуємо.
Баклажани в аджике – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Шкірку томату злегка надрізаємо, після чого бланшируем плоди протягом півхвилини в окропі. Після бланшування різко занурюємо томати в крижану воду, тим самим охолоджуючи їх і зупиняючи процес готування. Розрізаємо плоди горизонтально навпіл, виймаємо насіння, а стінки плоду грубо і нарізаємо довільно.
На сковороді прожарюємо спеції протягом хвилини, заливаємо їх маслом і пасеруємо з ними нарізаний червоний лук, перець чилі і часник. Додаємо сіль, а через 5 хвилин викладаємо на сковороду нарізані кубиками баклажани. Через 8 хвилин, коли овочі розм'якшуватися, додаємо до них томат, терті яблука, оцет і цукор. Тушкуємо овочі протягом 45 хвилин, а потім розливаємо по стерильним банкам і закатуємо. Мариновані баклажани в аджике залишають на зберігання відразу після повного охолодження банки.
Гострі баклажани в аджике
Інгредієнти:
Приготування
Щоб баклажани не горчили, попередньо слід нарізати їх і обсипати парою добрих дрібок солі. Через 20 хвилин овочі обсушують і очищають від солі паперовим рушником, а також зливають надлишки рідини.
На сковороді пасеруємо цибулю з часником і гострим чилі без насіння. Додаємо до овочевої засмажки просолені баклажани і чекаємо, коли овочі розм'якшиться і змінюють забарвлення на золотисту. Одночасно з баклажанами на плиту відправляються і перці. Далі змішуємо овочі з крупно нарізаними помідорами, заливаємо бульйоном і посипаємо травами. Тушкуємо баклажани протягом півгодини, а потім розливаємо по банках і закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажені баклажани з помідорами
Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
Баклажани з м'ясом - рецепти
Баклажани з м'ясом - чудова закуска, яку в залежності від подачі можна подати і на повсякденний вечерю, і на святкове торжество. Розглянемо кілька
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Заготовки на зиму з баклажанів
Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без
Баклажани з капустою на зиму
Мариновані баклажани з капустою - це відмінна закуска до столу, або смаженої картопельки. А заготовити їх на зиму зовсім нескладно, і в цьому
Баклажани в томатному соку
Баклажани, мариновані в томатному соку - це найбільш популярний вид консервування цього корисного овоча. І ми приготували 2 найбільш цікавих рецептів