Баклажани з капустою на зиму

Квашені баклажани з капустою
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани миємо, відрізаємо плодоніжку і наколюємо виделкою в декількох місцях. Потім відварюємо протягом 5 хвилин після закипання води і виймаємо з каструлі. Капусту тонко шаткуємо, моркву натираємо на тертці, перець тонко ріжемо, часник пропускаємо через чеснокодавку, змішуємо все, додаємо сіль і залишаємо на кілька хвилин. Кип'ятимо воду з сіллю і остуджуємо.
Відварені баклажани трохи охолоджуємо, надрізаємо навпіл, віджимаємо сік і фаршируємо нарізаними овочами. Замотуємо баклажани з начинкою ниткою і складаємо в глибоку миску, заливаємо охолодженим розсолом і зверху кладемо гніт. Залишаємо баклажани в теплому місці на 3 дні. Через 3 дні баклажани готові, при подачі овочі можна злегка збризкати рослинним маслом.
Солоні баклажани з капустою
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і зелень моркви дрібно нарізаємо і пасеруємо на розігрітому рослинному маслі, потім знімаємо з плити і змішати з подрібненим часником. Капусту шаткуємо тонкими смужками і бланшируем в окропі 1 хвилину, потім охолоджуємо в холодній воді, даємо стекти. Всі інгредієнти фаршу змішуємо і солимо з розрахунку 1 ст. ложка на 1 кг фаршу.
Баклажани бланшируем в підсоленому окропі протягом 5 хвилин, охолоджуємо і надрізаємо уздовж, начиняємо фаршем, перетягуємо ниткою і щільно укладаємо в ємність.
На дно посудини кладемо капустяне листя і ними ж потім вкриваємо овочі зверху. Готуємо розсіл: 2 ст. ложки солі на 1 л води. Потім заливаємо укладені овочі розсолом. Протягом 1-2 доби витримуємо при кімнатній температурі, потім зберігаємо при температурі 1-4 градуси. Через 30-35 днів фаршировані баклажани готові.
Мариновані баклажани з капустою
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани миємо й бланшируем в киплячій воді 5 хвилин. Виймаємо баклажани, робимо надріз і кладемо овочі під нахилом з прес, даючи стекти рідини. Капусту тонко шаткуємо, моркву тремо на тертці, все додаємо сіль, капусту приминаем і перемішуємо. Потім додаємо сік лимонів і перець, знову перемішуємо.
На сковороді розігріваємо 300 г рослинної олії і обсмажуємо нашатковану цибулю, потім цибулю прибираємо, а на сковороду в гаряче

Баклажани фаршируємо начинкою і перев'язуємо стеблинками селери. Укладаємо овочі в емальований посуд, зверху ставимо прес і залишаємо на 30 хвилин, щоб баклажани щільно просіли. Потім прибираємо гніт і заливаємо рештою олією, намагаючись, щоб були вкриті всі баклажани. Зверху закриваємо кришкою і залишаємо на холоді, через 2 доби мариновані баклажани готові. Ці баклажани, заготовлені на зиму необхідно тримати в холодному місці постійно, в теплі вони скисають.
Рекомендуємо добрі рецепти

В'ялені баклажани
В'ялені баклажани - це проста і смачна закуска до горілочки або до гарячої картоплі, яка без сумніву сподобається багатьом. І ми зараз вам розповімо,

Тушкована капуста з баклажанами
Ваше повсякденне меню можуть чудово урізноманітнити страви з тушкованих овочів. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати тушковану капусту з

Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих

Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми

Заготовки на зиму з баклажанів
Ваш город або дачну ділянку порадував вас хорошим урожаєм баклажанів? Або ж ви далекі від садово-городніх робіт, але при цьому жити не можете без

Як приготувати баклажани в мультиварці?
Баклажани - це популярні овочі, страви з яких подаються як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ці овочі, приготовані в мультиварці, зберігають