» » Смажені баклажани з помідорами

Смажені баклажани з помідорами

Смажені баклажани з помідорами
Продовжуючи парад баклажанових рецептів, переходимо до чергового способу приготування цього сезонного овоча. На цей раз будемо готувати смажені баклажани з помідорами, отримуючи на виході корисне і смачне гаряче блюдо для легкої літньої трапези.

Рецепт смажених баклажанів з часником і помідорами


Інгредієнти:

  • баклажан - 130 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • гострий перець чилі - за смаком;

  • листя м'яти - 1/2 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • насіння коріандру, куркума, копчена паприка - 1 ч. ложці;

  • томат - 90 г;

  • масло оливи - 45 мл


  • Приготування
    Перед тим, як посмажити баклажани з помідорами і часником, самі баклажани слід нарізати і щедро посипати сіллю. Присолені овочі залиште в друшляку на півгодини, а потім промийте і обсушіть.
    Ріпчасту цибулю спасеруйте до зарум'янювання, а потім змішайте засмажку з баклажаном і іншими прянощами. Тим часом приготуйте пасту з половини листя м'яти, часнику і перцю. Додайте ароматну пасту до наполовину готовим овочів. Слідом покладіть шматочки томатів і залиште страву під кришкою до готовності баклажан. За необхідності в сковороду можна підливати воду. Перед подачею посипте смажені баклажани з помідорами залишилася м'ятою.

    Салат зі смажених баклажанів з помідорами


    Інгредієнти:

  • відварений бурий рис - 1 ст.;

  • баклажан - 130 г;

  • оливкова олія - 55 мл;

  • морква, солодкий перець, ріпчаста цибуля - 120 г;

  • томати черрі - 1 жменя;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • мікс салату - 1 жменя;

  • пучок коріандру;

  • лимонний сік - 35 мл;

  • діжонська гірчиця - 5 р.


  • Приготування
    Овочі наріжте шматочками рівного розміру. Першим на сковороду відправляється баклажан. За ним, через 10 хвилин, можна закладати і моркву з перцем і цибулею. Як тільки всі овочі розм'якшаться, покладіть половинки томатів черрі і дайте їм випустити сік.
    Пасеровані овочі змішайте з бурим рисом, салатним міксом, зеленню коріандру і сумішшю соку лимона і
    Смажені баклажани з помідорами
    діжонської гірчиці. Подавайте салат ще теплим.

    Смажені баклажани з грибами, помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • баклажани - 380 г;

  • мікс сирів (моцарелла, пармезан) - 240 г;

  • фіолетовий цибуля - 60 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • печериці - 230 г;

  • томати у власному соку - 750 г;

  • томатна паста - 15 г;

  • листя чебрецю, розмарину, базиліка - по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Обсмаживши пластинки баклажанів, пасеруємо на сковороді цибулю і печериці з томатами. В густий соус кладемо шматочки баклажана і трави, посипаємо все сиром і ставимо під гриль до зарум'янювання верхнього шару.
    Додав: admin | 20-06-2015, 21:45
    Переглядів: 1267