Смажені баклажани з помідорами
Продовжуючи парад баклажанових рецептів, переходимо до чергового способу приготування цього сезонного овоча. На цей раз будемо готувати смажені баклажани з помідорами, отримуючи на виході корисне і смачне гаряче блюдо для легкої літньої трапези.
Інгредієнти:
баклажан - 130 г;
часникові зубки - 3 шт.;
гострий перець чилі - за смаком;
листя м'яти - 1/2 ст.;
ріпчаста цибуля - 75 г;
насіння коріандру, куркума, копчена паприка - 1 ч. ложці;
томат - 90 г;
масло оливи - 45 мл
Приготування
Перед тим, як посмажити баклажани з помідорами і часником, самі баклажани слід нарізати і щедро посипати сіллю. Присолені овочі залиште в друшляку на півгодини, а потім промийте і обсушіть.
Ріпчасту цибулю спасеруйте до зарум'янювання, а потім змішайте засмажку з баклажаном і іншими прянощами. Тим часом приготуйте пасту з половини листя м'яти, часнику і перцю. Додайте ароматну пасту до наполовину готовим овочів. Слідом покладіть шматочки томатів і залиште страву під кришкою до готовності баклажан. За необхідності в сковороду можна підливати воду. Перед подачею посипте смажені баклажани з помідорами залишилася м'ятою.
Інгредієнти:
відварений бурий рис - 1 ст.;
баклажан - 130 г;
оливкова олія - 55 мл;
морква, солодкий перець, ріпчаста цибуля - 120 г;
томати черрі - 1 жменя;
часникові зубки - 2 шт.;
мікс салату - 1 жменя;
пучок коріандру;
лимонний сік - 35 мл;
діжонська гірчиця - 5 р.
Приготування
Овочі наріжте шматочками рівного розміру. Першим на сковороду відправляється баклажан. За ним, через 10 хвилин, можна закладати і моркву з перцем і цибулею. Як тільки всі овочі розм'якшаться, покладіть половинки томатів черрі і дайте їм випустити сік.
Пасеровані овочі змішайте з бурим рисом, салатним міксом, зеленню коріандру і сумішшю соку лимона і діжонської гірчиці. Подавайте салат ще теплим.
Інгредієнти:
баклажани - 380 г;
мікс сирів (моцарелла, пармезан) - 240 г;
фіолетовий цибуля - 60 г;
часникові зубки - 2 шт.;
печериці - 230 г;
томати у власному соку - 750 г;
томатна паста - 15 г;
листя чебрецю, розмарину, базиліка - по 1 ч. ложці.
Приготування
Обсмаживши пластинки баклажанів, пасеруємо на сковороді цибулю і печериці з томатами. В густий соус кладемо шматочки баклажана і трави, посипаємо все сиром і ставимо під гриль до зарум'янювання верхнього шару.
Рецепт смажених баклажанів з часником і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як посмажити баклажани з помідорами і часником, самі баклажани слід нарізати і щедро посипати сіллю. Присолені овочі залиште в друшляку на півгодини, а потім промийте і обсушіть.
Ріпчасту цибулю спасеруйте до зарум'янювання, а потім змішайте засмажку з баклажаном і іншими прянощами. Тим часом приготуйте пасту з половини листя м'яти, часнику і перцю. Додайте ароматну пасту до наполовину готовим овочів. Слідом покладіть шматочки томатів і залиште страву під кришкою до готовності баклажан. За необхідності в сковороду можна підливати воду. Перед подачею посипте смажені баклажани з помідорами залишилася м'ятою.
Салат зі смажених баклажанів з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Овочі наріжте шматочками рівного розміру. Першим на сковороду відправляється баклажан. За ним, через 10 хвилин, можна закладати і моркву з перцем і цибулею. Як тільки всі овочі розм'якшаться, покладіть половинки томатів черрі і дайте їм випустити сік.
Пасеровані овочі змішайте з бурим рисом, салатним міксом, зеленню коріандру і сумішшю соку лимона і діжонської гірчиці. Подавайте салат ще теплим.
Смажені баклажани з грибами, помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Обсмаживши пластинки баклажанів, пасеруємо на сковороді цибулю і печериці з томатами. В густий соус кладемо шматочки баклажана і трави, посипаємо все сиром і ставимо під гриль до зарум'янювання верхнього шару.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковані баклажани з помідорами
Приготувати швидко смачне блюдо цілком можливо, особливо влітку, коли навколо безліч свіжих овочів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати тушковані
Баклажани, запечені з сиром і помідорами
Баклажани, запечені з сиром і помідорами, прекрасний рецепт для тих, хто любить овочеві страви. Готується зовсім не складно, а в результаті виходить
Баклажани в духовці з помідорами і сиром
C приходом літа починається сезон свіжих овочів. Якщо ви вирішили приготувати смачний і корисний обід, обов'язково запасіться баклажанами. Вони
Тушковані кабачки з помідорами
Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Смажені баклажани
Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах