Баклажани, запечені з сиром і помідорами
Ви здивуєтеся, дізнавшись, яку кількість інтерпретацій існує у поєднання баклажанів з сиром і помідорами: овочева лазанья , «човники», рулети і рататуй про все це ми докладно розповімо в рецептах далі.
Інгредієнти:
томатне пюре - 340 г;
часникові зубки - 3 шт.;
ріпчаста цибуля - 45 г;
солодкий перець - 120 г;
великий кабачок і баклажан - 1 шт.;
картопляні бульби - 3-4 шт.;
чебрець - 1 ч. ложка;
м'який сир (фета або козячий) - 120 г;
листя зеленого базиліка.
Приготування
Поставте духовку розігріватися до 180 градусів, розмістивши одну решітку прямо під грилем, а другу посередині.
Перелийте томатне пюре в обрану форму для запікання, а поверх розподіліть нарізаний часник з цибулею. Очистіть інші овочі від плодоніжок і наріжте кружальцями рівної товщини. Аналогічним чином наріжте і ретельно вимиті картопляні бульби. Розподіліть овочеві шматочки внапуск поверх подушки з томатного соусу і цибулі, посипте все чебрецем і запікайте спершу півгодини на середньому рівні, а потім ще хвилину під грилем.
Баклажани, запечені з сиром і помідорами, подаються зі свіжим базиліком і раскрошенным м'яким сиром поверх.
Інгредієнти:
баклажани (середнього розміру) - 4 шт.;
цибуля ріпчаста - 90 г;
солодкий перець - 140 г;
печериці - 180 г;
часникові зубки - 2 шт.;
стебло селери - 1 шт.;
томатне пюре - 320 мл;
м'ясний фарш - 450 г;
терта моцарелла - 1 ст.
Приготування
Поки температура в духовці доходить до чергових 180 градусів, розріжте навпіл баклажан і витягніть з нього все насіння і частину м'якоті. Розігрійте трохи олії в сотейнику і припустіть на ньому інші овочі. Через 4 хвилини покладіть м'ясний фарш і дочекайтеся, поки він дійде до повної готовності. Влийте в сотейник соус.
Розподіліть овочеву начинку з фаршем між баклажанными «човниками» і посипте моцарелою. Через півгодини проведених в духовці баклажани запечені з м'ясом помідорами і сиром будуть готові.
Інгредієнти:
томати - 780 г;
борошно - 60 г;
баклажани (великі) - 12 кг;
хлібна крихта - 2 ст.;
яйця - 4 шт.;
свіжа моцарелла - 340 г;
тертий пармезан - 1 ст.;
листя базиліка.
Приготування
Розігрійте духовку до 175 градусів. Баклажани наріжте уздовж пластинами, посипте борошном, занурте в яйце і покрийте хлібної крихтою. Паніровані овочі підрум'яньте в невеликій кількості олії. Чергуючи шари баклажанів, томатів і тертого сиру, заповніть обрану форму для випікання доверху так, щоб завершальним шаром став тертим пармезан. Накрийте овочеву лазанью фольгою і запікайте так перші 45 хвилин, після чого поставте блюдо під гриль, щоб злегка підрум'янити.
Інгредієнти:
великий баклажан - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
хлібна крихта - 2 ст.;
мікс сирів (бажано: рікотта+моцарела) - 1 1/2 ст.;
морква - 130 р.
томатне пюре - 480 мл;
часник - 4 зубки;
ріпчаста цибуля - 130 р.
Приготування
Довгі пластинки баклажанів занурте в збиті яйця і посипте крихтою. Підрум'яньте овочі в невеликій кількості розігрітого масла. Змішайте сири з розтертим в пасту часником і викладіть порцію начинки на один з країв баклажанної стрічки. Поверніть баклажан в рулет.
Спасеруйте цибулю з морквою і залийте томатним пюре. Отриманий соус вилити в форму, а зверху додайте рулети. Посипте все залишками сиру. Баклажани запечені з сиром і помідорами повинні запікати півгодини при 175 градусах.
Рецепт запечених баклажанів з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Поставте духовку розігріватися до 180 градусів, розмістивши одну решітку прямо під грилем, а другу посередині.
Перелийте томатне пюре в обрану форму для запікання, а поверх розподіліть нарізаний часник з цибулею. Очистіть інші овочі від плодоніжок і наріжте кружальцями рівної товщини. Аналогічним чином наріжте і ретельно вимиті картопляні бульби. Розподіліть овочеві шматочки внапуск поверх подушки з томатного соусу і цибулі, посипте все чебрецем і запікайте спершу півгодини на середньому рівні, а потім ще хвилину під грилем.
Баклажани, запечені з сиром і помідорами, подаються зі свіжим базиліком і раскрошенным м'яким сиром поверх.
«Човники» баклажани з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Поки температура в духовці доходить до чергових 180 градусів, розріжте навпіл баклажан і витягніть з нього все насіння і частину м'якоті. Розігрійте трохи олії в сотейнику і припустіть на ньому інші овочі. Через 4 хвилини покладіть м'ясний фарш і дочекайтеся, поки він дійде до повної готовності. Влийте в сотейник соус.
Розподіліть овочеву начинку з фаршем між баклажанными «човниками» і посипте моцарелою. Через півгодини проведених в духовці баклажани запечені з м'ясом помідорами і сиром будуть готові.
Печені баклажани з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Розігрійте духовку до 175 градусів. Баклажани наріжте уздовж пластинами, посипте борошном, занурте в яйце і покрийте хлібної крихтою. Паніровані овочі підрум'яньте в невеликій кількості олії. Чергуючи шари баклажанів, томатів і тертого сиру, заповніть обрану форму для випікання доверху так, щоб завершальним шаром став тертим пармезан. Накрийте овочеву лазанью фольгою і запікайте так перші 45 хвилин, після чого поставте блюдо під гриль, щоб злегка підрум'янити.
Гаряча закуска: баклажани з помідорами, сиром і часником
Інгредієнти:
Приготування
Довгі пластинки баклажанів занурте в збиті яйця і посипте крихтою. Підрум'яньте овочі в невеликій кількості розігрітого масла. Змішайте сири з розтертим в пасту часником і викладіть порцію начинки на один з країв баклажанної стрічки. Поверніть баклажан в рулет.
Спасеруйте цибулю з морквою і залийте томатним пюре. Отриманий соус вилити в форму, а зверху додайте рулети. Посипте все залишками сиру. Баклажани запечені з сиром і помідорами повинні запікати півгодини при 175 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани в духовці з помідорами і сиром
C приходом літа починається сезон свіжих овочів. Якщо ви вирішили приготувати смачний і корисний обід, обов'язково запасіться баклажанами. Вони
Смажені баклажани з помідорами
Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми