Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажани, запечені з сиром і помідорами

Баклажани, запечені з сиром і помідорами

20-06-2015, 21:45
2 051
Баклажани, запечені з сиром і помідорами
Ви здивуєтеся, дізнавшись, яку кількість інтерпретацій існує у поєднання баклажанів з сиром і помідорами: овочева лазанья , «човники», рулети і рататуй про все це ми докладно розповімо в рецептах далі.

Рецепт запечених баклажанів з помідорами і сиром


Інгредієнти:

  • томатне пюре - 340 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • солодкий перець - 120 г;

  • великий кабачок і баклажан - 1 шт.;

  • картопляні бульби - 3-4 шт.;

  • чебрець - 1 ч. ложка;

  • м'який сир (фета або козячий) - 120 г;

  • листя зеленого базиліка.


  • Приготування
    Поставте духовку розігріватися до 180 градусів, розмістивши одну решітку прямо під грилем, а другу посередині.
    Перелийте томатне пюре в обрану форму для запікання, а поверх розподіліть нарізаний часник з цибулею. Очистіть інші овочі від плодоніжок і наріжте кружальцями рівної товщини. Аналогічним чином наріжте і ретельно вимиті картопляні бульби. Розподіліть овочеві шматочки внапуск поверх подушки з томатного соусу і цибулі, посипте все чебрецем і запікайте спершу півгодини на середньому рівні, а потім ще хвилину під грилем.
    Баклажани, запечені з сиром і помідорами, подаються зі свіжим базиліком і раскрошенным м'яким сиром поверх.

    «Човники» баклажани з помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • баклажани (середнього розміру) - 4 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 90 г;

  • солодкий перець - 140 г;

  • печериці - 180 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • стебло селери - 1 шт.;

  • томатне пюре - 320 мл;

  • м'ясний фарш - 450 г;

  • терта моцарелла - 1 ст.


  • Приготування
    Поки температура в духовці доходить до чергових 180 градусів, розріжте навпіл баклажан і витягніть з нього все насіння і частину м'якоті. Розігрійте трохи олії в сотейнику і припустіть на ньому інші овочі. Через 4 хвилини покладіть м'ясний фарш і дочекайтеся, поки він дійде до повної готовності. Влийте в сотейник соус.
    Розподіліть овочеву начинку з фаршем між баклажанными «човниками» і посипте моцарелою. Через півгодини проведених в духовці баклажани запечені з м'ясом помідорами і сиром будуть готові.

    Печені баклажани з помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • томати - 780 г;

  • борошно - 60 г;

  • баклажани (великі) - 12 кг;

  • хлібна крихта - 2 ст.;

  • яйця - 4 шт.;

  • свіжа моцарелла - 340 г;

  • тертий пармезан - 1 ст.;

  • листя базиліка.


  • Приготування
    Розігрійте духовку до 175 градусів. Баклажани наріжте уздовж пластинами, посипте борошном, занурте в яйце і покрийте хлібної крихтою. Паніровані овочі підрум'яньте в невеликій кількості олії. Чергуючи шари баклажанів, томатів і тертого сиру, заповніть обрану форму для випікання доверху так, щоб завершальним шаром став тертим пармезан. Накрийте овочеву лазанью фольгою і запікайте так перші 45 хвилин, після чого поставте блюдо під гриль, щоб злегка підрум'янити.

    Гаряча закуска: баклажани з помідорами, сиром і часником


    Інгредієнти:

  • великий баклажан - 1 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • хлібна крихта - 2 ст.;

  • мікс сирів (бажано: рікотта+моцарела) - 1 1/2 ст.;

  • морква - 130 р.

  • томатне пюре - 480 мл;

  • часник - 4 зубки;

  • ріпчаста цибуля - 130 р.
  • Баклажани, запечені з сиром і помідорами


    Приготування
    Довгі пластинки баклажанів занурте в збиті яйця і посипте крихтою. Підрум'яньте овочі в невеликій кількості розігрітого масла. Змішайте сири з розтертим в пасту часником і викладіть порцію начинки на один з країв баклажанної стрічки. Поверніть баклажан в рулет.
    Спасеруйте цибулю з морквою і залийте томатним пюре. Отриманий соус вилити в форму, а зверху додайте рулети. Посипте все залишками сиру. Баклажани запечені з сиром і помідорами повинні запікати півгодини при 175 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баклажани в духовці з помідорами і сиром
    Баклажани в духовці з помідорами і сиром
    C приходом літа починається сезон свіжих овочів. Якщо ви вирішили приготувати смачний і корисний обід, обов'язково запасіться баклажанами. Вони
    Смажені баклажани з помідорами
    Смажені баклажани з помідорами
    Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
    Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
    Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
    Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може
    Запечені баклажани з помідорами
    Запечені баклажани з помідорами
    Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
    Баклажани в духовці з помідорами
    Баклажани в духовці з помідорами
    Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми