Ви здивуєтеся, дізнавшись, яку кількість інтерпретацій існує у поєднання баклажанів з сиром і помідорами: овочева лазанья , «човники», рулети і рататуй про все це ми докладно розповімо в рецептах далі.
Рецепт запечених баклажанів з помідорами і сиром
Інгредієнти: томатне пюре - 340 г; часникові зубки - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 45 г; солодкий перець - 120 г; великий кабачок і баклажан - 1 шт.; картопляні бульби - 3-4 шт.; чебрець - 1 ч. ложка; м'який сир (фета або козячий) - 120 г; листя зеленого базиліка. Приготування Поставте духовку розігріватися до 180 градусів, розмістивши одну решітку прямо під грилем, а другу посередині.
Перелийте томатне пюре в обрану форму для запікання, а поверх розподіліть нарізаний часник з цибулею. Очистіть інші овочі від плодоніжок і наріжте кружальцями рівної товщини. Аналогічним чином наріжте і ретельно вимиті картопляні бульби. Розподіліть овочеві шматочки внапуск поверх подушки з томатного соусу і цибулі, посипте все чебрецем і запікайте спершу півгодини на середньому рівні, а потім ще хвилину під грилем.
Баклажани, запечені з сиром і помідорами, подаються зі свіжим базиліком і раскрошенным м'яким сиром поверх.
«Човники» баклажани з помідорами і сиром
Інгредієнти: баклажани (середнього розміру) - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 90 г; солодкий перець - 140 г; печериці - 180 г; часникові зубки - 2 шт.; стебло селери - 1 шт.; томатне пюре - 320 мл; м'ясний фарш - 450 г; терта моцарелла - 1 ст. Приготування Поки температура в духовці доходить до чергових 180 градусів, розріжте навпіл баклажан і витягніть з нього все насіння і частину м'якоті. Розігрійте трохи олії в сотейнику і припустіть на ньому інші овочі. Через 4 хвилини покладіть м'ясний фарш і дочекайтеся, поки він дійде до повної готовності. Влийте в сотейник соус.
Розподіліть овочеву начинку з фаршем між баклажанными «човниками» і посипте моцарелою. Через півгодини проведених в духовці баклажани запечені з м'ясом помідорами і сиром будуть готові.
Печені баклажани з помідорами і сиром
Інгредієнти: томати - 780 г; борошно - 60 г; баклажани (великі) - 12 кг; хлібна крихта - 2 ст.; яйця - 4 шт.; свіжа моцарелла - 340 г; тертий пармезан - 1 ст.; листя базиліка. Приготування Розігрійте духовку до 175 градусів. Баклажани наріжте уздовж пластинами, посипте борошном, занурте в яйце і покрийте хлібної крихтою. Паніровані овочі підрум'яньте в невеликій кількості олії. Чергуючи шари баклажанів, томатів і тертого сиру, заповніть обрану форму для випікання доверху так, щоб завершальним шаром став тертим пармезан. Накрийте овочеву лазанью фольгою і запікайте так перші 45 хвилин, після чого поставте блюдо під гриль, щоб злегка підрум'янити.
Гаряча закуска: баклажани з помідорами, сиром і часником
Інгредієнти: великий баклажан - 1 шт.; яйця - 2 шт.; хлібна крихта - 2 ст.; мікс сирів (бажано: рікотта+моцарела) - 1 1/2 ст.; морква - 130 р. томатне пюре - 480 мл; часник - 4 зубки; ріпчаста цибуля - 130 р. Приготування Довгі пластинки баклажанів занурте в збиті яйця і посипте крихтою. Підрум'яньте овочі в невеликій кількості розігрітого масла. Змішайте сири з розтертим в пасту часником і викладіть порцію начинки на один з країв баклажанної стрічки. Поверніть баклажан в рулет.
Спасеруйте цибулю з морквою і залийте томатним пюре. Отриманий соус вилити в форму, а зверху додайте рулети. Посипте все залишками сиру. Баклажани запечені з сиром і помідорами повинні запікати півгодини при 175 градусах.