Баклажани в духовці з помідорами і сиром
Баклажани мають насичений смак, а тому відмінно поєднуються з різними продуктами. Якщо ви ще не зав'язали дружбу з цими дивовижними овочами, то її початком можуть стати прекрасні класичні рецепти, в рамках яких, баклажани постають в компанії сиру і томатів. Про декількох варіаціях цього класичного поєднання читайте в рецептах далі. Сьогодні будемо готувати баклажани в духовці з помідорами і сиром.
Інгредієнти:
часник - 1 головка;
баклажани (середнього розміру) - 3 шт.;
оливкова олія - 65 мл;
листя свіжого базиліка - 1/4 ст.;
тертий пармезан - 1 /4 ст.;
курячий фарш - 460 м;
солодкий перець - 80 г;
томати у власному соку - 560 г;
ріпчаста цибуля - 60 г;
сушений чебрець, орегано, базилік - по 1 ч. ложці;
свіжа моцарелла - 160 р.
Приготування
Поки духовка розігрівається до 210 градусів, підготуйте овочі для запікання: оберніть головку часнику фольгою, розріжте і змастіть маслом баклажани. Запікайте овочі близько півгодини, а тим часом можна встигнути приготувати інгредієнти для начинки. Спасеруйте ріпчасту цибулю кубиками солодкого перцю і додати до овочевої засмажки фарш. Як тільки шматочки курятини схопляться, залийте їх томатами і доповніть сушеними травами.
Видавіть вміст запечених часникових зубков і розітріть м'якоть з пармезаном і нарізаним базиліком. Викладіть часниково-сирне пюре поверх баклажана, поставте блюдо під гриль на кілька хвилин, після чого зверху додайте м'ясний фарш і кружальця моцарели. Баклажани в духовці з помідорами і сиром повинні запікати під грилем до розплавлення сиру.
Інгредієнти:
великий баклажан - 1 шт.;
томатний соус - 280 м;
томат - 1 шт.;
м'яка моцарелла - 310 г;
рослинна олія - 25 мл;
йогурт - 70 г;
зелень чебрецю і базиліка.
Приготування
Розігрів духовку до 200 градусів, вилийте на сковороду томатний соус, а поверх нього додайте баклажани, попередньо розрізавши останній вздовж на 6 пелюсток. Між кожним пелюсткою додайте кілька кружечків томату і сиру, а перед відправкою в духовку збризніть маслом блюдо і посипте часником. Через 35 хвилин запікання «віяла» з баклажана можна буде подавати до столу в супроводі йогурту і ароматної зелені.
Інгредієнти:
баклажан (великий) - 1 шт.;
оливкова олія - 30 мл;
паста тахін - 15 г;
молоко - 60 мл;
твердий сир - 110 г;
сік лимона - 20 мл;
часник - 2 зубки;
печериці - 180 г;
томати черрі - 1 1/2 ст.;
великі помідори - 2 шт.;
фарро - 2 ст.;
цибулю-шалот - 80 р.
Приготування
Кружечки баклажана щедро посоліть і залиште на півгодини, після чого промийте. Викладіть баклажани на дно обраної форми для запікання, збризніть маслом і поставте під гриль на 6-8 хвилин.
Сир розплавте у підігрітому молоці, а в отриману масу додайте часник і тахині. Подрібніть баклажан і змішайте його з сирним соусом.
Відваріть фарро. Спасеруйте цибуля, томати чері та гриби хвилин 13-15 після чого змішайте овочі з крупою, соусом і викладіть у форму. Покрийте блюдо великими кільцями томатів і поставте запікатися при 190 градусах півгодини.
Інгредієнти:
баклажан (середнього розміру) - 1 шт.;
листкове тісто - 1 аркуш;
томатне пюре - 110 г;
тертий сир - 6 ст. ложок.
Приготування
Розкатане тісто наріжте широкими стрічками і змастіть їх томатним пюре. Верхню половину тіста покрийте півколами баклажана, а нижню посипте сиром. Підверніть нижній край так, щоб покрити сир, а потім поверніть смужку тесту рулетом. Запікайте «трояндочки» при 190 градусах 40 хвилин.
Баклажани запечені з м'ясом помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Поки духовка розігрівається до 210 градусів, підготуйте овочі для запікання: оберніть головку часнику фольгою, розріжте і змастіть маслом баклажани. Запікайте овочі близько півгодини, а тим часом можна встигнути приготувати інгредієнти для начинки. Спасеруйте ріпчасту цибулю кубиками солодкого перцю і додати до овочевої засмажки фарш. Як тільки шматочки курятини схопляться, залийте їх томатами і доповніть сушеними травами.
Видавіть вміст запечених часникових зубков і розітріть м'якоть з пармезаном і нарізаним базиліком. Викладіть часниково-сирне пюре поверх баклажана, поставте блюдо під гриль на кілька хвилин, після чого зверху додайте м'ясний фарш і кружальця моцарели. Баклажани в духовці з помідорами і сиром повинні запікати під грилем до розплавлення сиру.
Баклажани запечені віялом з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів духовку до 200 градусів, вилийте на сковороду томатний соус, а поверх нього додайте баклажани, попередньо розрізавши останній вздовж на 6 пелюсток. Між кожним пелюсткою додайте кілька кружечків томату і сиру, а перед відправкою в духовку збризніть маслом блюдо і посипте часником. Через 35 хвилин запікання «віяла» з баклажана можна буде подавати до столу в супроводі йогурту і ароматної зелені.
Запечені баклажани з грибами, помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Кружечки баклажана щедро посоліть і залиште на півгодини, після чого промийте. Викладіть баклажани на дно обраної форми для запікання, збризніть маслом і поставте під гриль на 6-8 хвилин.
Сир розплавте у підігрітому молоці, а в отриману масу додайте часник і тахині. Подрібніть баклажан і змішайте його з сирним соусом.
Відваріть фарро. Спасеруйте цибуля, томати чері та гриби хвилин 13-15 після чого змішайте овочі з крупою, соусом і викладіть у форму. Покрийте блюдо великими кільцями томатів і поставте запікатися при 190 градусах півгодини.
Рецепт запечених баклажанів «трояндочок» з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Розкатане тісто наріжте широкими стрічками і змастіть їх томатним пюре. Верхню половину тіста покрийте півколами баклажана, а нижню посипте сиром. Підверніть нижній край так, щоб покрити сир, а потім поверніть смужку тесту рулетом. Запікайте «трояндочки» при 190 градусах 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани, запечені з сиром і помідорами
Баклажани, запечені з сиром і помідорами, прекрасний рецепт для тих, хто любить овочеві страви. Готується зовсім не складно, а в результаті виходить
Смажені баклажани з помідорами
Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми
Закуска з баклажанів
Багато люблять баклажани за їх м'який смак і незвичайну текстуру. Вони відмінно поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні ми поговоримо про