Баклажани мають насичений смак, а тому відмінно поєднуються з різними продуктами. Якщо ви ще не зав'язали дружбу з цими дивовижними овочами, то її початком можуть стати прекрасні класичні рецепти, в рамках яких, баклажани постають в компанії сиру і томатів. Про декількох варіаціях цього класичного поєднання читайте в рецептах далі. Сьогодні будемо готувати баклажани в духовці з помідорами і сиром.
Баклажани запечені з м'ясом помідорами і сиром
Інгредієнти: часник - 1 головка; баклажани (середнього розміру) - 3 шт.; оливкова олія - 65 мл; листя свіжого базиліка - 1/4 ст.; тертий пармезан - 1 /4 ст.; курячий фарш - 460 м; солодкий перець - 80 г; томати у власному соку - 560 г; ріпчаста цибуля - 60 г; сушений чебрець, орегано, базилік - по 1 ч. ложці; свіжа моцарелла - 160 р. Приготування Поки духовка розігрівається до 210 градусів, підготуйте овочі для запікання: оберніть головку часнику фольгою, розріжте і змастіть маслом баклажани. Запікайте овочі близько півгодини, а тим часом можна встигнути приготувати інгредієнти для начинки. Спасеруйте ріпчасту цибулю кубиками солодкого перцю і додати до овочевої засмажки фарш. Як тільки шматочки курятини схопляться, залийте їх томатами і доповніть сушеними травами.
Видавіть вміст запечених часникових зубков і розітріть м'якоть з пармезаном і нарізаним базиліком. Викладіть часниково-сирне пюре поверх баклажана, поставте блюдо під гриль на кілька хвилин, після чого зверху додайте м'ясний фарш і кружальця моцарели. Баклажани в духовці з помідорами і сиром повинні запікати під грилем до розплавлення сиру.
Баклажани запечені віялом з помідорами і сиром
Інгредієнти: великий баклажан - 1 шт.; томатний соус - 280 м; томат - 1 шт.; м'яка моцарелла - 310 г; рослинна олія - 25 мл; йогурт - 70 г; зелень чебрецю і базиліка. Приготування Розігрів духовку до 200 градусів, вилийте на сковороду томатний соус, а поверх нього додайте баклажани, попередньо розрізавши останній вздовж на 6 пелюсток. Між кожним пелюсткою додайте кілька кружечків томату і сиру, а перед відправкою в духовку збризніть маслом блюдо і посипте часником. Через 35 хвилин запікання «віяла» з баклажана можна буде подавати до столу в супроводі йогурту і ароматної зелені.
Запечені баклажани з грибами, помідорами і сиром
Інгредієнти: баклажан (великий) - 1 шт.; оливкова олія - 30 мл; паста тахін - 15 г; молоко - 60 мл; твердий сир - 110 г; сік лимона - 20 мл; часник - 2 зубки; печериці - 180 г; томати черрі - 1 1/2 ст.; великі помідори - 2 шт.; фарро - 2 ст.; цибулю-шалот - 80 р. Приготування Кружечки баклажана щедро посоліть і залиште на півгодини, після чого промийте. Викладіть баклажани на дно обраної форми для запікання, збризніть маслом і поставте під гриль на 6-8 хвилин.
Сир розплавте у підігрітому молоці, а в отриману масу додайте часник і тахині. Подрібніть баклажан і змішайте його з сирним соусом.
Відваріть фарро. Спасеруйте цибуля, томати чері та гриби хвилин 13-15 після чого змішайте овочі з крупою, соусом і викладіть у форму.
Покрийте блюдо великими кільцями томатів і поставте запікатися при 190 градусах півгодини.
Рецепт запечених баклажанів «трояндочок» з помідорами і сиром
Інгредієнти: баклажан (середнього розміру) - 1 шт.; листкове тісто - 1 аркуш; томатне пюре - 110 г; тертий сир - 6 ст. ложок. Приготування Розкатане тісто наріжте широкими стрічками і змастіть їх томатним пюре. Верхню половину тіста покрийте півколами баклажана, а нижню посипте сиром. Підверніть нижній край так, щоб покрити сир, а потім поверніть смужку тесту рулетом. Запікайте «трояндочки» при 190 градусах 40 хвилин.