Продовжуючи парад баклажанових рецептів, переходимо до чергового способу приготування цього сезонного овоча. На цей раз будемо готувати смажені баклажани з помідорами, отримуючи на виході корисне і смачне гаряче блюдо для легкої літньої трапези.
Рецепт смажених баклажанів з часником і помідорами
Інгредієнти: баклажан - 130 г; часникові зубки - 3 шт.; гострий перець чилі - за смаком; листя м'яти - 1/2 ст.; ріпчаста цибуля - 75 г; насіння коріандру, куркума, копчена паприка - 1 ч. ложці; томат - 90 г; масло оливи - 45 мл Приготування Перед тим, як посмажити баклажани з помідорами і часником, самі баклажани слід нарізати і щедро посипати сіллю. Присолені овочі залиште в друшляку на півгодини, а потім промийте і обсушіть.
Ріпчасту цибулю спасеруйте до зарум'янювання, а потім змішайте засмажку з баклажаном і іншими прянощами. Тим часом приготуйте пасту з половини листя м'яти, часнику і перцю. Додайте ароматну пасту до наполовину готовим овочів. Слідом покладіть шматочки томатів і залиште страву під кришкою до готовності баклажан. За необхідності в сковороду можна підливати воду. Перед подачею посипте смажені баклажани з помідорами залишилася м'ятою.
Салат зі смажених баклажанів з помідорами
Інгредієнти: відварений бурий рис - 1 ст.; баклажан - 130 г; оливкова олія - 55 мл; морква, солодкий перець, ріпчаста цибуля - 120 г; томати черрі - 1 жменя; часникові зубки - 2 шт.; мікс салату - 1 жменя; пучок коріандру; лимонний сік - 35 мл; діжонська гірчиця - 5 р. Приготування Овочі наріжте шматочками рівного розміру. Першим на сковороду відправляється баклажан. За ним, через 10 хвилин, можна закладати і моркву з перцем і цибулею. Як тільки всі овочі розм'якшаться, покладіть половинки томатів черрі і дайте їм випустити сік.
Пасеровані овочі змішайте з бурим рисом, салатним міксом, зеленню коріандру і сумішшю соку лимона і
діжонської гірчиці. Подавайте салат ще теплим.
Смажені баклажани з грибами, помідорами і сиром
Інгредієнти: баклажани - 380 г; мікс сирів (моцарелла, пармезан) - 240 г; фіолетовий цибуля - 60 г; часникові зубки - 2 шт.; печериці - 230 г; томати у власному соку - 750 г; томатна паста - 15 г; листя чебрецю, розмарину, базиліка - по 1 ч. ложці. Приготування Обсмаживши пластинки баклажанів, пасеруємо на сковороді цибулю і печериці з томатами. В густий соус кладемо шматочки баклажана і трави, посипаємо все сиром і ставимо під гриль до зарум'янювання верхнього шару.