Соте з баклажанів в мультиварці
Якщо ви любите овочі, то вам, безумовно, сподобається соте з баклажанів. Це нехитре блюдо може бути як самостійною стравою, так і чудовою закускою або гарніром. А заготовивши його на зиму, можна насолоджуватися чудовим смаком круглий рік.
З рецептів нижче ви дізнаєтеся, як приготувати соте з баклажанів в мультиварці. Кухонні помічниця значно спростить завдання і зробить страву більш насиченим і соковитим.
Інгредієнти:
баклажани – 610 г;
кабачки – 420 г;
помідори – 820 г;
болгарський перець – 420 г;
ріпчаста цибуля – 220 г;
морква – 450 г;
часник – 4-5 зубчиків;
рослинна рафінована олія – 100 мл;
свіжа зелень петрушки і кропу – 1 пучок;
оцет яблучний 6% – 35 мл;
мелений чорний перець;
сіль.
Приготування
Цибулини і моркву очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками і визначаємо в ємність мультиварки, попередньо наливши в неї рослинне масло. Налаштовуємо прилад на режим «Випічка» або «Смаження» і виставляємо час на п'ятнадцять хвилин.
Тим часом болгарські перці позбавляємо від плодоніжок і насіння і шаткуємо соломкою середнього розміру. Попередньо помиті і обсушені баклажани, кабачки і помідори розрізаємо великими кубиками.
До обсмаженої моркви з цибулею кидаємо помідори, а через п'ять хвилин закладаємо інші овочі. Переводимо мультиварку в режим «Гасіння» і готуємо одну годину.
За п'ятнадцять хвилин до завершення процесу приготування додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, додаємо нарізаний часник і зелень, вливаємо оцет. Після сигналу пристрою, розкладаємо соте по стерильним баночках, укупориваем прокип'яченими кришечками і грунтовно закутуємо до повного охолодження, перевернувши баночки дном вгору.
Інгредієнти:
баклажани середнього розміру – 2 шт.;
невеликі кабачки – 2 шт.;
капуста – 1/3 невеликого вилка;
невеликі свіжі помідори – 3-4 шт.;
болгарський перець – 1-2 шт.;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
оливкова олія – 15 мл;
зелень петрушки – за смаком;
зелень селери – за смаком;
мелений чорний перець;
сіль.
Приготування
Всі овочі при необхідності промиваємо, просушуємо і очищаємо. Потім нарізаємо цибулю і моркву невеликими кубиками, а баклажани, кабачки і болгарський перець побільше. Капусту шаткуємо пелюстками або соломкою, зелень і часник дрібно рубаємо, помідори ріжемо кружальцями.
У ємність мультиварки вливаємо трохи оливкової олії і викладаємо всі підготовлені овочі. Приправляємо їх сіллю, меленим перцем і спеціями і налаштовуємо на пристрої режим «Гасіння». Через одну годину страва готова.
При бажанні можна попередньо по черзі обсмажити овочі в режимі «Випічка» або «Смаження», а потім протушкувати сорок хвилин.
З рецептів нижче ви дізнаєтеся, як приготувати соте з баклажанів в мультиварці. Кухонні помічниця значно спростить завдання і зробить страву більш насиченим і соковитим.
Соте з кабачків і баклажанів в мультиварці на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Цибулини і моркву очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками і визначаємо в ємність мультиварки, попередньо наливши в неї рослинне масло. Налаштовуємо прилад на режим «Випічка» або «Смаження» і виставляємо час на п'ятнадцять хвилин.
Тим часом болгарські перці позбавляємо від плодоніжок і насіння і шаткуємо соломкою середнього розміру. Попередньо помиті і обсушені баклажани, кабачки і помідори розрізаємо великими кубиками.
До обсмаженої моркви з цибулею кидаємо помідори, а через п'ять хвилин закладаємо інші овочі. Переводимо мультиварку в режим «Гасіння» і готуємо одну годину.
За п'ятнадцять хвилин до завершення процесу приготування додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, додаємо нарізаний часник і зелень, вливаємо оцет. Після сигналу пристрою, розкладаємо соте по стерильним баночках, укупориваем прокип'яченими кришечками і грунтовно закутуємо до повного охолодження, перевернувши баночки дном вгору.
Соте з капусти, баклажанів і кабачків в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі при необхідності промиваємо, просушуємо і очищаємо. Потім нарізаємо цибулю і моркву невеликими кубиками, а баклажани, кабачки і болгарський перець побільше. Капусту шаткуємо пелюстками або соломкою, зелень і часник дрібно рубаємо, помідори ріжемо кружальцями.
У ємність мультиварки вливаємо трохи оливкової олії і викладаємо всі підготовлені овочі. Приправляємо їх сіллю, меленим перцем і спеціями і налаштовуємо на пристрої режим «Гасіння». Через одну годину страва готова.
При бажанні можна попередньо по черзі обсмажити овочі в режимі «Випічка» або «Смаження», а потім протушкувати сорок хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани в аджике на зиму без стерилізації
Існує безліч варіантів консервування овочів. Кожен по своєму оригінальний і неповторний. Ця стаття присвячена баклажанів, і закривати ми їх будемо в
Соте з баклажанів на зиму
Одне з найпростіших овочевих страв - це соте. Рецептів його приготування є дуже багато і найбільш смачним воно виходить зі свіжих сезонних овочів.
Рагу з кабачків і картоплі в мультиварці
Влітку немає бажання навантажувати організм важкою їжею, а на салатах довго не протягнути. До того ж, у цей час багато свіжих овочів, з яких можна
Тушковані баклажани з помідорами
Приготувати швидко смачне блюдо цілком можливо, особливо влітку, коли навколо безліч свіжих овочів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати тушковані
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
Соте з баклажанів
Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо