Вернуться назад Распечатать

Соте з баклажанів в мультиварці

Соте з баклажанів в мультиварці
Якщо ви любите овочі, то вам, безумовно, сподобається соте з баклажанів. Це нехитре блюдо може бути як самостійною стравою, так і чудовою закускою або гарніром. А заготовивши його на зиму, можна насолоджуватися чудовим смаком круглий рік.
З рецептів нижче ви дізнаєтеся, як приготувати соте з баклажанів в мультиварці. Кухонні помічниця значно спростить завдання і зробить страву більш насиченим і соковитим.

Соте з кабачків і баклажанів в мультиварці на зиму


Інгредієнти:

  • баклажани – 610 г;

  • кабачки – 420 г;

  • помідори – 820 г;

  • болгарський перець – 420 г;

  • ріпчаста цибуля – 220 г;

  • морква – 450 г;

  • часник – 4-5 зубчиків;

  • рослинна рафінована олія – 100 мл;

  • свіжа зелень петрушки і кропу – 1 пучок;

  • оцет яблучний 6% – 35 мл;

  • мелений чорний перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Цибулини і моркву очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками і визначаємо в ємність мультиварки, попередньо наливши в неї рослинне масло. Налаштовуємо прилад на режим «Випічка» або «Смаження» і виставляємо час на п'ятнадцять хвилин.
    Тим часом болгарські перці позбавляємо від плодоніжок і насіння і шаткуємо соломкою середнього розміру. Попередньо помиті і обсушені баклажани, кабачки і помідори розрізаємо великими кубиками.
    До обсмаженої моркви з цибулею кидаємо помідори, а через п'ять хвилин закладаємо інші овочі. Переводимо мультиварку в режим «Гасіння» і готуємо одну годину.
    За п'ятнадцять хвилин до завершення процесу приготування додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, додаємо нарізаний часник і зелень, вливаємо оцет. Після сигналу пристрою, розкладаємо соте по стерильним баночках, укупориваем прокип'яченими кришечками і грунтовно закутуємо до повного охолодження, перевернувши баночки дном вгору.

    Соте з капусти, баклажанів і кабачків в мультиварці


    Інгредієнти:

  • баклажани середнього розміру – 2 шт.;

  • невеликі кабачки – 2 шт.;

  • капуста – 1/3 невеликого вилка;

  • невеликі свіжі помідори – 3-4 шт.;

  • болгарський перець – 1-2 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • оливкова олія – 15 мл;

  • зелень петрушки – за смаком;

  • зелень селери – за смаком;

  • мелений чорний перець;

  • сіль.
  • Соте з баклажанів в мультиварці


    Приготування
    Всі овочі при необхідності промиваємо, просушуємо і очищаємо. Потім нарізаємо цибулю і моркву невеликими кубиками, а баклажани, кабачки і болгарський перець побільше. Капусту шаткуємо пелюстками або соломкою, зелень і часник дрібно рубаємо, помідори ріжемо кружальцями.
    У ємність мультиварки вливаємо трохи оливкової олії і викладаємо всі підготовлені овочі. Приправляємо їх сіллю, меленим перцем і спеціями і налаштовуємо на пристрої режим «Гасіння». Через одну годину страва готова.
    При бажанні можна попередньо по черзі обсмажити овочі в режимі «Випічка» або «Смаження», а потім протушкувати сорок хвилин.