Якщо ви любите овочі, то вам, безумовно, сподобається соте з баклажанів. Це нехитре блюдо може бути як самостійною стравою, так і чудовою закускою або гарніром. А заготовивши його на зиму, можна насолоджуватися чудовим смаком круглий рік.
З рецептів нижче ви дізнаєтеся, як приготувати соте з баклажанів в мультиварці. Кухонні помічниця значно спростить завдання і зробить страву більш насиченим і соковитим.
Соте з кабачків і баклажанів в мультиварці на зиму
Інгредієнти: баклажани – 610 г; кабачки – 420 г; помідори – 820 г; болгарський перець – 420 г; ріпчаста цибуля – 220 г; морква – 450 г; часник – 4-5 зубчиків; рослинна рафінована олія – 100 мл; свіжа зелень петрушки і кропу – 1 пучок; оцет яблучний 6% – 35 мл; мелений чорний перець; сіль. Приготування Цибулини і моркву очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками і визначаємо в ємність мультиварки, попередньо наливши в неї рослинне масло. Налаштовуємо прилад на режим «Випічка» або «Смаження» і виставляємо час на п'ятнадцять хвилин.
Тим часом болгарські перці позбавляємо від плодоніжок і насіння і шаткуємо соломкою середнього розміру. Попередньо помиті і обсушені баклажани, кабачки і помідори розрізаємо великими кубиками.
До обсмаженої моркви з цибулею кидаємо помідори, а через п'ять хвилин закладаємо інші овочі. Переводимо мультиварку в режим «Гасіння» і готуємо одну годину.
За п'ятнадцять хвилин до завершення процесу приготування додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, додаємо нарізаний часник і зелень, вливаємо оцет. Після сигналу пристрою, розкладаємо соте по стерильним баночках, укупориваем прокип'яченими кришечками і грунтовно закутуємо до повного охолодження, перевернувши баночки дном вгору.
Соте з капусти, баклажанів і кабачків в мультиварці
Інгредієнти: баклажани середнього розміру – 2 шт.; невеликі кабачки – 2 шт.; капуста – 1/3 невеликого вилка; невеликі свіжі помідори – 3-4 шт.; болгарський перець – 1-2 шт.; ріпчаста цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; часник – 2 зубчики; оливкова олія – 15 мл; зелень петрушки – за смаком; зелень селери – за смаком; мелений чорний перець; сіль. Приготування Всі овочі при необхідності промиваємо, просушуємо і очищаємо. Потім нарізаємо цибулю і моркву невеликими кубиками, а баклажани, кабачки і болгарський перець побільше. Капусту шаткуємо пелюстками або соломкою, зелень і часник дрібно рубаємо, помідори ріжемо кружальцями.
У ємність мультиварки вливаємо трохи оливкової олії і викладаємо всі підготовлені овочі. Приправляємо їх сіллю, меленим перцем і спеціями і налаштовуємо на пристрої режим «Гасіння». Через одну годину страва готова.
При бажанні можна попередньо по черзі обсмажити овочі в режимі «Випічка» або «Смаження», а потім протушкувати сорок хвилин.