Рагу з кабачків і картоплі в мультиварці
Прекрасним варіантом легкого страви для літнього меню є рагу з кабачків і картоплі, а приготування його в мультиварці значно спростить господиням завдання і зробить страву більш насиченим на смак. Доповнюючи ніжний кабачок насиченим картоплею, соковитими помідорами та іншими овочами на вибір, отримуємо кожен раз новий і неповторний смак готового овочевого блюда, яке за бажанням можна додавати дієтичне м'ясо курки.
Соковитості помідорів для приготування рагу достатньо для того, щоб овочі тушкувалися у власному соку, але якщо ви хочете в результаті отримати більш рідку консистенцію, то перед приготуванням потрібно додати трохи води.
Як правильно приготувати смачне рагу з кабачків і картоплі в різних варіантах, ви дізнаєтеся з наших рецептів нижче.
Інгредієнти:
куряче філе – 500 г;
молоді кабачки – 3 шт.;
бульби картоплі – 3-4 шт.;
солодкий болгарський перець – 3 шт.;
помідори свіжі – 4 шт.;
морква – 2 шт.;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
вода фільтрована – 80 мл;
рослинна рафінована олія – 85 мл;
сіль і спеції – за смаком;
мелений перець – за смаком;
свіжа зелень – за смаком.
Приготування
У чашу мультиварки з налитим рослинним маслом обсмажуємо нарізане брусочками куряче філе і півкільця цибулі п'ятнадцять-двадцять хвилин в режимі «Випічка» або «Смаження».
Вимиті кабачки і бульби картоплі очищаємо від шкірки і рубаємо кубиками, а моркву і солодкий болгарський перець соломкою. Викладаємо нарізані овочі до курки з цибулею, доливаємо фільтровану воду і готуємо в режимі «Гасіння» сорок хвилин. Через п'ятнадцять хвилин після початку приготування додаємо очищені від шкірки і нарізані кубиками свіжі томати, солимо, перчимо, заправляємо спеціями на свій смак і акуратно перемішуємо. Після закінчення часу приготування даємо рагу настоятися ще тридцять хвилин, і подаємо до столу, приправивши подрібненою свіжою зеленню.
Інгредієнти:
молодий кабачок – 1 шт.;
баклажан середнього розміру – 1 шт.;
бульби картоплі – 3 шт.;
солодкий болгарський перець червоного кольору – 1 шт.;
солодкий болгарський перець жовтого кольору – 1 шт.;
помідори свіжі – 2 шт.;
морква -1 шт;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
рослинна рафінована олія – 75 мл;
сіль – за смаком;
свежемолотая суміш перців – за смаком;
свіжа зелень кропу, петрушки і базиліка – по смаку.
Приготування
Першим ділом баклажани очищаємо, ріжемо на чотири поздовжніх частини і занурюємо в солону воду на тридцять хвилин для видалення гіркоти.
Очищаємо цибулю, подрібнюємо кубиками невеликого розміру і обсмажуємо в чашу мультиварки з рослинним маслом до прозорості, приблизно п'ятнадцять-двадцять хвилин, встановивши режим «Випічка» або «Смаження».
Поки цибуля обсмажується, приготуємо інші овочі. Бульби картоплі і кабачок очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками, моркву кружечками, а солодкий перець великими кубиками. Вимочені баклажани дістаємо з води і ріжемо брусочками, а вимиті помідори часточками.
До смаженій луку відправляємо овочі в такому порядку: спочатку картоплю, зверху солодкий перець, потім баклажани і кабачки, і завершуємо помідорами і морквою.
Приправляємо рагу сіллю, свіжомеленої сумішшю перців і готуємо, не перемішуючи, у режимі «Гасіння» тридцять п'ять-сорок хвилин.
Після закінчення часу кидаємо подрібнений часник, перемішуємо і залишаємо в режимі «Підігрів» ще десять хвилин.
Готове рагу подаємо, приправивши свіжої нарубаною зеленню кропу, петрушки і базиліка.
Соковитості помідорів для приготування рагу достатньо для того, щоб овочі тушкувалися у власному соку, але якщо ви хочете в результаті отримати більш рідку консистенцію, то перед приготуванням потрібно додати трохи води.
Як правильно приготувати смачне рагу з кабачків і картоплі в різних варіантах, ви дізнаєтеся з наших рецептів нижче.
Рагу з кабачків і картоплі з куркою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки з налитим рослинним маслом обсмажуємо нарізане брусочками куряче філе і півкільця цибулі п'ятнадцять-двадцять хвилин в режимі «Випічка» або «Смаження».
Вимиті кабачки і бульби картоплі очищаємо від шкірки і рубаємо кубиками, а моркву і солодкий болгарський перець соломкою. Викладаємо нарізані овочі до курки з цибулею, доливаємо фільтровану воду і готуємо в режимі «Гасіння» сорок хвилин. Через п'ятнадцять хвилин після початку приготування додаємо очищені від шкірки і нарізані кубиками свіжі томати, солимо, перчимо, заправляємо спеціями на свій смак і акуратно перемішуємо. Після закінчення часу приготування даємо рагу настоятися ще тридцять хвилин, і подаємо до столу, приправивши подрібненою свіжою зеленню.
Овочеве рагу з кабачками, баклажанами і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом баклажани очищаємо, ріжемо на чотири поздовжніх частини і занурюємо в солону воду на тридцять хвилин для видалення гіркоти.
Очищаємо цибулю, подрібнюємо кубиками невеликого розміру і обсмажуємо в чашу мультиварки з рослинним маслом до прозорості, приблизно п'ятнадцять-двадцять хвилин, встановивши режим «Випічка» або «Смаження».
Поки цибуля обсмажується, приготуємо інші овочі. Бульби картоплі і кабачок очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками, моркву кружечками, а солодкий перець великими кубиками. Вимочені баклажани дістаємо з води і ріжемо брусочками, а вимиті помідори часточками.
До смаженій луку відправляємо овочі в такому порядку: спочатку картоплю, зверху солодкий перець, потім баклажани і кабачки, і завершуємо помідорами і морквою.
Приправляємо рагу сіллю, свіжомеленої сумішшю перців і готуємо, не перемішуючи, у режимі «Гасіння» тридцять п'ять-сорок хвилин.
Після закінчення часу кидаємо подрібнений часник, перемішуємо і залишаємо в режимі «Підігрів» ще десять хвилин.
Готове рагу подаємо, приправивши свіжої нарубаною зеленню кропу, петрушки і базиліка.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати рагу в мультиварці?
Кухонні помічниця - мультиварка, вже давно міцно вписалася в життя багатьох господинь. Головним її достоїнством можна по праву вважати функцію
Як приготувати овочеве рагу в мультиварці?
Овочеве рагу - це «рятівне» блюдо, яке приготувати просто і виходить дуже ситно. А, щоб не проводити біля плити багато часу, його можна приготувати,
Овочеве рагу з куркою в мультиварці
Овочеве рагу - самостійне блюдо, яке відмінно насичує влітку в спеку, не перевантажуючи організм. І навіть, якщо додати до складу куряче м'ясо, важче
Як приготувати рагу з кабачків?
Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це
Тушковані баклажани з помідорами
Приготувати швидко смачне блюдо цілком можливо, особливо влітку, коли навколо безліч свіжих овочів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати тушковані
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення