Вернуться назад Распечатать

Рагу з кабачків і картоплі в мультиварці

Рагу з кабачків і картоплі в мультиварці
Прекрасним варіантом легкого страви для літнього меню є рагу з кабачків і картоплі, а приготування його в мультиварці значно спростить господиням завдання і зробить страву більш насиченим на смак. Доповнюючи ніжний кабачок насиченим картоплею, соковитими помідорами та іншими овочами на вибір, отримуємо кожен раз новий і неповторний смак готового овочевого блюда, яке за бажанням можна додавати дієтичне м'ясо курки.
Соковитості помідорів для приготування рагу достатньо для того, щоб овочі тушкувалися у власному соку, але якщо ви хочете в результаті отримати більш рідку консистенцію, то перед приготуванням потрібно додати трохи води.
Як правильно приготувати смачне рагу з кабачків і картоплі в різних варіантах, ви дізнаєтеся з наших рецептів нижче.

Рагу з кабачків і картоплі з куркою в мультиварці


Інгредієнти:

  • куряче філе – 500 г;

  • молоді кабачки – 3 шт.;

  • бульби картоплі – 3-4 шт.;

  • солодкий болгарський перець – 3 шт.;

  • помідори свіжі – 4 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;

  • вода фільтрована – 80 мл;

  • рослинна рафінована олія – 85 мл;

  • сіль і спеції – за смаком;

  • мелений перець – за смаком;

  • свіжа зелень – за смаком.


  • Приготування
    У чашу мультиварки з налитим рослинним маслом обсмажуємо нарізане брусочками куряче філе і півкільця цибулі п'ятнадцять-двадцять хвилин в режимі «Випічка» або «Смаження».
    Вимиті кабачки і бульби картоплі очищаємо від шкірки і рубаємо кубиками, а моркву і солодкий болгарський перець соломкою. Викладаємо нарізані овочі до курки з цибулею, доливаємо фільтровану воду і готуємо в режимі «Гасіння» сорок хвилин. Через п'ятнадцять хвилин після початку приготування додаємо очищені від шкірки і нарізані кубиками свіжі томати, солимо, перчимо, заправляємо спеціями на свій смак і акуратно перемішуємо. Після закінчення часу приготування даємо рагу настоятися ще тридцять хвилин, і подаємо до столу, приправивши подрібненою свіжою зеленню.

    Овочеве рагу з кабачками, баклажанами і картоплею


    Інгредієнти:

  • молодий кабачок – 1 шт.;

  • баклажан середнього розміру – 1 шт.;

  • бульби картоплі – 3 шт.;

  • солодкий болгарський перець червоного кольору – 1 шт.;

  • солодкий болгарський перець жовтого кольору – 1 шт.;

  • помідори свіжі – 2 шт.;

  • морква -1 шт;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • рослинна рафінована олія – 75 мл;

  • сіль – за смаком;

  • свежемолотая суміш перців – за смаком;

  • свіжа зелень кропу, петрушки і базиліка – по смаку.


  • Приготування
    Першим ділом баклажани очищаємо, ріжемо на чотири поздовжніх частини і занурюємо в солону воду на тридцять хвилин для видалення гіркоти.
    Очищаємо цибулю, подрібнюємо кубиками невеликого розміру і обсмажуємо в чашу мультиварки з рослинним маслом до прозорості, приблизно п'ятнадцять-двадцять хвилин, встановивши режим «Випічка» або «Смаження».
    Поки цибуля обсмажується, приготуємо інші овочі. Бульби картоплі і кабачок очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками, моркву кружечками, а солодкий перець великими кубиками. Вимочені баклажани дістаємо з води і ріжемо
    Рагу з кабачків і картоплі в мультиварці
    брусочками, а вимиті помідори часточками.
    До смаженій луку відправляємо овочі в такому порядку: спочатку картоплю, зверху солодкий перець, потім баклажани і кабачки, і завершуємо помідорами і морквою.
    Приправляємо рагу сіллю, свіжомеленої сумішшю перців і готуємо, не перемішуючи, у режимі «Гасіння» тридцять п'ять-сорок хвилин.
    Після закінчення часу кидаємо подрібнений часник, перемішуємо і залишаємо в режимі «Підігрів» ще десять хвилин.
    Готове рагу подаємо, приправивши свіжої нарубаною зеленню кропу, петрушки і базиліка.