Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати смачне блюдо – соте з баклажанів на зиму. Така овочева закуска стане прекрасним доповненням до овочевим або м'ясним стравам і нагадає вам про літні днинки.
Рецепт соте з баклажанів на зиму
Інгредієнти: баклажани – 4 шт.; червоний перець – 4 шт.; помідори рожеві – 900 г; цибулина – 2 шт.; часник – 4 зубчики; морква – 2 шт.; сіль морська – 05 ст. ложки; перець горошком – 20 шт.; масло рослинне – 100 мл; свіжа петрушка. Приготування Баклажани добре промиваємо, відрізаємо хвостики і шаткуємо овочі шматочками. Щоб позбутися від зайвої гіркоти, замочуємо їх у солоній воді і залишаємо приблизно на півгодини. Після цього віджимаємо баклажани і обсмажуємо на розігрітій з маслом сковороді до рум'яного стану. Цибулини очистити, шаткуємо півкільцями, а перець обробляємо і нарізаємо великими шматочками. Моркву і стиглі помідори натираємо на тертці, а часник дрібненько рубаємо ножем. Тепер виливаємо томатну масу в ковшичек, доводимо до кипіння, вливаємо олію і додаємо спеції. У каструлю з товстим дном викладаємо цибулька, наливаємо масло і пасеруємо його 5 хвилин. Потім кидаємо моркву, додаємо перець і баклажани. Заливаємо все овочі томатним соусом, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 45 хвилин. За 10 хвилин до готовності, додаємо подрібнений часник і свіжу зелень. Гаряче овочеве соте розкладаємо в чисті банки, закатуємо кришками і перевертаємо догори дном. Гарненько закутуємо консервацію і залишаємо соте з баклажанів на зиму без оцту до повного охолодження.
Соте з баклажанів на зиму без стерилізації
Інгредієнти: баклажани – 4 шт.; болгарський перець – 4 шт.; помідор – 3 шт.; цибулина – 4 шт.; спеції; цукор білий– 15 ст. ложки; масло рослинне – 50 мл; оцет 9 % – 45 мл Приготування Овочі ретельно промиваємо, обробляємо і нарізаємо: цибулину – кільцями, баклажани – кубиками, помідори – скибочками, а перець – соломкою. Потім викладаємо їх в каструлю, додаємо сіль, сахарим за смаком, вливаємо столовий оцет і масло. Ставимо посуд на вогонь і тушкуємо соте 30 хвилин, постійно помішуємо. Гаряче блюдо розкладаємо по банках, закручуємо металевими кришками і перевертаємо. Закутуємо консервацію в теплий рушник, а після остигання переставляємо в підвал або комору.
Соте з баклажанів на зиму з яблуками
Інгредієнти: цибулина – 1 кг; солодкий перець – 1 кг; баклажани – 1 кг; зелені кислі яблука – 1 кг; помідори зелені– 1 кг; спеції; масло рослинне – 500 мл; гіркий перець – 1 шт. Приготування Всі овочі промиваємо, нарізаємо кубиками й викладаємо в каструлю в наступному порядку: помідори, зелені яблука, баклажани і перець. Кожен шар пересипаємо рубаним цибулею, зверху заливаємо все маслом і тушкуємо на повільному вогні 15 години. В кінці підсолюємо соте по смаку, перемішуємо, кип'ятимо 10 хвилин, і закочує в стерильні банки .
Соте з баклажанів в мультиварці на зиму
Інгредієнти: баклажани – 2 кг; морква – 6 шт.; перець болгарський – 6 шт.; помідори – 1 кг; гострий перець – 1 шт.; цибулина – 2 шт.; сіль; цукор – 30 г; масло рослинне – 100 мл Приготування Овочі гарненько миємо і шаткуємо кубиками. Тепер викладаємо в чашу мультиварки цибулька і пасеруємо його на рослинному маслечко, вибравши програму «Випічка». Потім доповідаємо моркву, болгарський і гострий перчик. Зверху розподіляємо спочатку баклажани, потім помідори і трохи підсолюємо все. Виставляємо на дисплеї режим «Гасіння» і засікаємо приблизно 15 години. Після звукового сигналу розкладаємо овочеве соте в стерильні банки, кинувши на дно, трохи солі і цукру. Закатуємо кришками, перевертаємо, утеплюємо ковдрою і залишаємо остигати.