Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Зливу на зиму - рецепти

Зливу на зиму - рецепти

28-07-2015, 21:12
1 260
Зливу на зиму - рецепти
Відомий вид деревовидних рослин – слива домашня – вельми популярний у садівників рослина завдяки смачним плодам, включає безліч підвидів. Плоди сливи домашньої виключно корисні, в м'якоті і шкірці злив містяться вітаміни A, C і P і групи B, природні цукру (фруктоза, глюкоза і сахароза), органічні кислоти (яблучна, лимонна, щавлева і саліцилова), пектин, рослинні волокна, дубильні і азотисті речовини, а також корисні сполуки калію, кальцію, магнію, фосфору і заліза.
Регулярне вживання сливи в їжу оптимізує роботу шлунково-кишкового тракту і сприяє психічної гармонії. З дивовижних плодів сливи можна робити різні заготовки на зиму: консервувати в маринаді, варити варення , повидло, компоти . Такі запаси добре урізноманітнюють наш стіл в холодну пору року, порадую ваших домашніх і гостей.

Рецепт маринованих слив на зиму


Інгредієнти:

  • слива – 1 кг;

  • перець духмяний горошком – 5-8 шт.;

  • гвоздика – 3-5 суцвіть;

  • шафран – 1-2 щіпки;

  • ваніль або кориця-1-2 щіпки;

  • оцет 5-9% – 50-60 мл;

  • цукор-пісок – 150-200 г;

  • вода – 250-300 мл


  • Приготування
    Переберіть сливи, вони повинні бути стиглими, але не м'якими, без пошкоджень шкірки, треба промити їх холодною водою і видалити плодоніжки. Маринувати будемо з кісточками, так краще зберігається форма. Особливо гарний для маринування сорт «Угорка», але, в принципі, можна маринувати сливи будь-якого сорту.
    Проколем кожну сливу в декількох місцях зубочисткою або виделкою (4-5-ти проколів достатньо). Заповнимо сливами дві стерилізовані півлітрові скляні банки.
    Зваримо маринад, використовуючи інші зазначені інгредієнти, крім оцту. Заллємо маринадом сливи в банках. Почекаємо 3-5 хвилин і зіллємо маринад в каструлю. Знову доведемо маринад до кипіння і заллємо в нього оцет. Можна ще додати в маринад 100 мл плодового бренді. Вдруге заллємо сливи в банках маринадом, закотимо кришками і перегорнемо. Накриємо банки старим покривалом до повного охолодження.
    Мариновані сливи – чудова закуска під бренді й міцні вина їх також добре подавати з м'ясом, копченостями.
    За таким же принципом (див. вище) готують компот із слив на зиму, рецепт, деяким чином, природно, змінюється.

    Компот із слив на зиму


    Приготування
    Сливи заливаємо киплячим розчином цукру у воді (1-3 ст. ложки на 250-300 мл води). Чекаємо на 3-5 хвилин, воду зливаємо, знову доводимо суміш до кипіння, заливаємо в банки, закочує їх і перевертаємо. Накриваємо і залишаємо до повного охолодження.
    Точно так само можна приготувати сливи на зиму в концентрованому цукровому сиропі. В цьому випадку співвідношення інгредієнтів наступне:

  • сливи (з кісточками або половинками без кісточок) – 1 кг;

  • цукор – 1 кг;

  • вода – близько 300 мл.


  • Варення із слив на зиму


    Інгредієнти:

  • сливи будь-якого сорту – 1 кг;

  • цукор-пісок – 1-15 кг


  • Приготування
    Перебираємо сливи, промиваємо холодною водою і видаляємо хвостики-плодоніжки. Розрізаємо кожну сливу навпіл і видаляємо кісточки. Після цього можна розрізати кожну половинку на більш дрібні частини.
    Зливу на зиму - рецепти
    Поміщаємо підготовлену сливу в каструлю або таз (емальований, добре вичищений мідний або алюмінієвий). Пересипаємо сливу цукровим піском і залишаємо для появи соку. Коли зливу пустила сік, перемішуємо лопаткою, доводимо до кипіння на середньому вогні, зменшуємо вогонь і проварюємо, помішуючи дерев'яною лопаткою, протягом 5 хвилин, після чого охолодити. Повторюємо цикл на малому вогні ще 1-3 рази.
    Готовність перевіряємо, помістивши краплю варення на ніготь великого пальця і перевернувши: якщо крапля не падає, значить, варення готове. Закладаємо варення в чисті скляні банки. Закатуємо або надягаємо на банки пластикові кришки. Зберігати банки з варенням або консервованої сливою в будь-якому варіанті слід при плюсовій температурі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Консервування слив
    Консервування слив
    Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
    Сливи в сиропі
    Сливи в сиропі
    З слив можна зробити багато різних заготовок на зиму, але ми вам пропонуємо спробувати сливу в сиропі. Така незвичайна консервація порадує будь-яких
    Заготовки з сливи
    Заготовки з сливи
    Літня пора подарувала вам прекрасний урожай слив, який гріх не використовувати для заготовок на зиму? Звичайно, в першу чергу будь-якій господині
    Сливи у власному соку
    Сливи у власному соку
    Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
    Мариновані сливи - рецепт
    Мариновані сливи - рецепт
    Мариновані сливи - відмінне доповнення до різноманітних гарнірів. Давайте розберемо з вами кілька цікавих рецептів створення цієї незвичайної закуски
    Компот із слив і яблук
    Компот із слив і яблук
    Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо