Сливи в сиропі
З слив можна приготувати безліч смачних заготовок на зиму: можна зварити варення , джем або закрити компот. А зараз ми вам розповімо, як приготувати сливу в сиропі.
Інгредієнти:
сливи – 2 кг;
цукор – 700 г;
вода – 2 л;
лимонна кислота – 1 ч. ложка.
Приготування
Вибираємо злегка недостиглі і тверді сливи. Моєму їх і в кожній зливі робимо проколи зубочисткою, щоб не тріснула шкурка. У підготовлені банки викладаємо сливи і вливаємо окріп. Накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 20. З води і цукру готуємо сироп, доводимо його до кипіння і готуємо 5 хвилин, потім додаємо лимонну кислоту і перемішуємо, вимикаємо вогонь. Тепер зливаємо воду, якою були залиті сливи і замість неї вливаємо гарячий сироп. Накриваємо кришками, ставимо в каструлю, на дно якої застелена шматочок бавовняної тканини, вливаємо в каструлю воду, щоб банки були занурені в неї по плічка і ставимо на вогонь. Після закипання стерилізуємо сливи в цукровому сиропі близько 15 хвилин. Потім банки витягуємо, закатуємо кришками, перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати. Зберігати такі заготовки потрібно в погребі.
Інгредієнти:
сливи – 500 г;
цукор – 250 г;
кориця в паличках – 3 шт.
Приготування
Великі стиглі сливи миємо, ріжемо навпіл і видаляємо кісточки. Викладаємо підготовлені половинки в прогріті банки. Палички кориці ламаємо на 3-4 частини і викладаємо їх у банки зі сливами. Заливаємо їх окропом, накриваємо кришками і ставимо стерилізуватися в духовку, нагріту до 120°С на 30 хвилин. Після цього банки закатуємо, перевертаємо і залишаємо до охолодження. Зберігати такі консервовані сливи в сиропі можна в прохолодному місці до 1 року.
Інгредієнти:
вода – 05 склянки;
оцет бальзамічний – 05 склянки;
цукор – 6 ст. ложок;
ваніль в стручках – 1 шт.;
чорний перець горошком – 10 шт.;
сливи – 15 шт.;
розмарин (гілочки) – 8 шт.
Приготування
Заздалегідь нагріваємо духовку до 190°С. Змішуємо воду, бальзамічний оцет, перець горошком і 4 столові ложки цукру. Перемішуємо до повного розчинення цукру. Додаємо туди ж очищений стручок ванілі. На деко викладаємо сливи і поливаємо отриманою сумішшю. Навколо розкладаємо гілочки розмарину і посипаємо зверху цукром. Запікаємо 20 хвилин. Викладаємо сливи шумівкою на блюдо, а сироп зливаємо в каструлю і проварюємо хвилин 5. Отриманим сиропом поливаємо фрукти і прикрашаємо гілочками розмарину.
Інгредієнти:
сливи – 1 кг;
сода – 1 ст. ложка;
цукор – 1 кг.
Приготування
Сливи моєму і видаляємо кісточки. Сливи заливаємо содовим розчином і залишаємо на добу. Завдяки такій процедурі половинки залишаться цільними і твердими і при подальшій обробці не розваляться. У невелику каструлю вливаємо 1/3 склянки води і нагріваємо. Поступово вводимо цукор і, помішуючи, доводимо до повного його розчинення. Сливи витягуємо з розчину соди і моєму. Після цього опускаємо сливи в сироп і проварюємо, поки вони не виділять частину соку до сиропу. Після закипання проварюємо сливи на малому вогні 45 хвилин. Гарячі сливи з сиропом розкладаємо по стерильним банкам і відразу ж закатуємо.
Інгредієнти:
сливи жовті – 700 г;
цукор – 300 г;
вода – 500 мл
Приготування
Викладаємо в підготовлені банки сливи. Для приготування сиропу в каструлю вливаємо воду, всипаємо в неї цукор і після закипання проварюємо 4 хвилини. Отриманим заливаємо сиропом сливи, накриваємо банки кришками і після закипання стерилізуємо 12 хвилин. Після цього жовті сливи в сиропі закатуємо кришками і залишаємо остигати.
Рецепт сливи в сиропі
Інгредієнти:
Приготування
Вибираємо злегка недостиглі і тверді сливи. Моєму їх і в кожній зливі робимо проколи зубочисткою, щоб не тріснула шкурка. У підготовлені банки викладаємо сливи і вливаємо окріп. Накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 20. З води і цукру готуємо сироп, доводимо його до кипіння і готуємо 5 хвилин, потім додаємо лимонну кислоту і перемішуємо, вимикаємо вогонь. Тепер зливаємо воду, якою були залиті сливи і замість неї вливаємо гарячий сироп. Накриваємо кришками, ставимо в каструлю, на дно якої застелена шматочок бавовняної тканини, вливаємо в каструлю воду, щоб банки були занурені в неї по плічка і ставимо на вогонь. Після закипання стерилізуємо сливи в цукровому сиропі близько 15 хвилин. Потім банки витягуємо, закатуємо кришками, перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати. Зберігати такі заготовки потрібно в погребі.
Як зробити консервовані сливи в сиропі?
Інгредієнти:
Приготування
Великі стиглі сливи миємо, ріжемо навпіл і видаляємо кісточки. Викладаємо підготовлені половинки в прогріті банки. Палички кориці ламаємо на 3-4 частини і викладаємо їх у банки зі сливами. Заливаємо їх окропом, накриваємо кришками і ставимо стерилізуватися в духовку, нагріту до 120°С на 30 хвилин. Після цього банки закатуємо, перевертаємо і залишаємо до охолодження. Зберігати такі консервовані сливи в сиропі можна в прохолодному місці до 1 року.
Як закрити смажені сливи в сиропі?
Інгредієнти:
Приготування
Заздалегідь нагріваємо духовку до 190°С. Змішуємо воду, бальзамічний оцет, перець горошком і 4 столові ложки цукру. Перемішуємо до повного розчинення цукру. Додаємо туди ж очищений стручок ванілі. На деко викладаємо сливи і поливаємо отриманою сумішшю. Навколо розкладаємо гілочки розмарину і посипаємо зверху цукром. Запікаємо 20 хвилин. Викладаємо сливи шумівкою на блюдо, а сироп зливаємо в каструлю і проварюємо хвилин 5. Отриманим сиропом поливаємо фрукти і прикрашаємо гілочками розмарину.
Як зробити сливу в сиропі?
Інгредієнти:
Приготування
Сливи моєму і видаляємо кісточки. Сливи заливаємо содовим розчином і залишаємо на добу. Завдяки такій процедурі половинки залишаться цільними і твердими і при подальшій обробці не розваляться. У невелику каструлю вливаємо 1/3 склянки води і нагріваємо. Поступово вводимо цукор і, помішуючи, доводимо до повного його розчинення. Сливи витягуємо з розчину соди і моєму. Після цього опускаємо сливи в сироп і проварюємо, поки вони не виділять частину соку до сиропу. Після закипання проварюємо сливи на малому вогні 45 хвилин. Гарячі сливи з сиропом розкладаємо по стерильним банкам і відразу ж закатуємо.
Як зробити жовті сливи в сиропі?
Інгредієнти:
Приготування
Викладаємо в підготовлені банки сливи. Для приготування сиропу в каструлю вливаємо воду, всипаємо в неї цукор і після закипання проварюємо 4 хвилини. Отриманим заливаємо сиропом сливи, накриваємо банки кришками і після закипання стерилізуємо 12 хвилин. Після цього жовті сливи в сиропі закатуємо кришками і залишаємо остигати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з жовтої сливи
Жовті сливи відрізняються від синіх більш солодким смаком, ще їх називають медовими. Звичайно ж страви із жовтої сливи виходять незвичайно ароматними
Заготовки з сливи
Літня пора подарувала вам прекрасний урожай слив, який гріх не використовувати для заготовок на зиму? Звичайно, в першу чергу будь-якій господині
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
Мариновані сливи - рецепт
Мариновані сливи - відмінне доповнення до різноманітних гарнірів. Давайте розберемо з вами кілька цікавих рецептів створення цієї незвичайної закуски
Сливовий сік
Натуральні соки, звичайно ж, корисні і смачні. А якщо їх приготувати в домашніх умовах, то в двійні. Давайте дізнаємося, як приготувати чудовий
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо