Варення з жовтої сливи
Сливи – фрукти смачні і корисні, багаті вітамінами В та С. А крім того, вони мають легку проносну і антисептичними властивостями, тому, вживаючи їх, ми дезінфікуємо ротову порожнину і травну систему. Нижче ми розповімо, як зварити варення з жовтої сливи.
Інгредієнти:
жовті сливи – 2 кг;
цукор – 6 склянок;
горіхи волоські – 180 р.
Приготування
Сливи гарненько миємо, видаляємо хвостики і кісточки. Волоські горіхи заливаємо водою і даємо їм постояти півгодини. Сливи складаємо в таз або каструлю вливаємо близько 50 мл води. Проварюємо хвилин 20. Після цього всипаємо цукор і варимо 40 хвилин, помішуючи. З горіхів зливаємо воду і додаємо ядра до сливам. Після кипіння проварюємо ще 12 хвилин, після чого відразу розміщуємо його по банках і укупориваем.
Інгредієнти:
сливи жовті – 3 кг;
пектин – 2 пакетика;
цукровий – 1 кг.
Приготування
Сливи промиваємо і висипаємо в каструльку. На малому вогні даємо їм закипіти і протираємо через друшляк, щоб відокремити кісточки і шкірки. В отриману м'якоть додаємо пектин і знову даємо масі закипіти. Тепер додаємо цукор, розмішуємо і кип'ятимо приблизно 3 хвилини. Варення готове. Якщо це заготовка на зиму, то поміщаємо його в баночки і закриваємо кришками.
Інгредієнти:
жовті сливи – 1 кг;
цукор – 1 кг.
Приготування
Сливи моєму, даємо їм трохи обсохнути, ділимо навпіл і видаляємо кісточки. Поміщаємо підготовлені фрукти в ємність, де будемо варити варення (краще, щоб це була емальований ємність), і пересипаємо їх цукром. Залишаємо, поки сливи не пустять сік. Після цього доводимо варення до кипіння на малому вогні, помішуючи. Знову залишаємо годин на 8. Після цього знову доводимо масу до кипіння і залишаємо ще на пару годин. Повторюємо процедуру, поки цукровим сиропом не просочиться кожен шматочок сливи. Потім розкладаємо його по банках і закриваємо кришками.
Інгредієнти:
сливи жовті – 1 кг;
вода – 200 мл;
цукровий пісок – 1 кг;
апельсинова цедра – 20 г;
сода харчова – 5 г;
вода для замочування – 1 літр.
Приготування
Вимиті сливи замочуємо в розчині соди (5 г соди розчиняємо в 1 літрі холодної води) на 2-3 хвилини. Потім розчин зливаємо, а зі слив ретельно змиваємо залишки соди. Потім видаляємо кісточки. В емальовану ємність вливаємо воду, всипаємо цукор, ставимо масу на вогонь і нагріваємо до повного розчинення цукру. Всипаємо часточки слив, даємо варенню закипіти, після чого вимикаємо вогонь і залишаємо годин на 12. Після цього знову ставимо варення на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо хвилини 2 акуратно перемішуючи. Знову залишаємо годин на 10. Цедру апельсина ріжемо соломкою і засипаємо в сливову масу, знову даємо їй закипіти й варимо на маленькому вогні хвилин 10. Потім знімаємо пінку, а варення розкладаємо по банках і закатуємо або ж закрити капроновими кришками і відправляємо на зберігання.
Інгредієнти:
сливи жовті – 1 кг;
цукор – 500 р.
Приготування
Сливи промиваємо, видаляємо кісточки і ріжемо м'якоть часточками, потім пересипаємо їх цукром і залишаємо, щоб пустили сік. На це може піти в середньому 4-5 годин. Якщо соку вийшло зовсім небагато, то вливаємо трохи води. Доводимо сливове варення на малому вогні до кипіння і проварюємо 5 хвилин, акуратно помішуючи і знімаючи пінку. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо варення години на 3 поки воно повністю не охолоне. Знову повторюємо процедуру і після цього розкладаємо варення по банках, закриваємо і відправляємо на зберігання.
Рецепт варення з жовтої сливи з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Сливи гарненько миємо, видаляємо хвостики і кісточки. Волоські горіхи заливаємо водою і даємо їм постояти півгодини. Сливи складаємо в таз або каструлю вливаємо близько 50 мл води. Проварюємо хвилин 20. Після цього всипаємо цукор і варимо 40 хвилин, помішуючи. З горіхів зливаємо воду і додаємо ядра до сливам. Після кипіння проварюємо ще 12 хвилин, після чого відразу розміщуємо його по банках і укупориваем.
Варення з дрібної жовтої сливи
Інгредієнти:
Приготування
Сливи промиваємо і висипаємо в каструльку. На малому вогні даємо їм закипіти і протираємо через друшляк, щоб відокремити кісточки і шкірки. В отриману м'якоть додаємо пектин і знову даємо масі закипіти. Тепер додаємо цукор, розмішуємо і кип'ятимо приблизно 3 хвилини. Варення готове. Якщо це заготовка на зиму, то поміщаємо його в баночки і закриваємо кришками.
Варення з жовтої сливи
Інгредієнти:
Приготування
Сливи моєму, даємо їм трохи обсохнути, ділимо навпіл і видаляємо кісточки. Поміщаємо підготовлені фрукти в ємність, де будемо варити варення (краще, щоб це була емальований ємність), і пересипаємо їх цукром. Залишаємо, поки сливи не пустять сік. Після цього доводимо варення до кипіння на малому вогні, помішуючи. Знову залишаємо годин на 8. Після цього знову доводимо масу до кипіння і залишаємо ще на пару годин. Повторюємо процедуру, поки цукровим сиропом не просочиться кожен шматочок сливи. Потім розкладаємо його по банках і закриваємо кришками.
Варення з жовтої сливи часточками
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті сливи замочуємо в розчині соди (5 г соди розчиняємо в 1 літрі холодної води) на 2-3 хвилини. Потім розчин зливаємо, а зі слив ретельно змиваємо залишки соди. Потім видаляємо кісточки. В емальовану ємність вливаємо воду, всипаємо цукор, ставимо масу на вогонь і нагріваємо до повного розчинення цукру. Всипаємо часточки слив, даємо варенню закипіти, після чого вимикаємо вогонь і залишаємо годин на 12. Після цього знову ставимо варення на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо хвилини 2 акуратно перемішуючи. Знову залишаємо годин на 10. Цедру апельсина ріжемо соломкою і засипаємо в сливову масу, знову даємо їй закипіти й варимо на маленькому вогні хвилин 10. Потім знімаємо пінку, а варення розкладаємо по банках і закатуємо або ж закрити капроновими кришками і відправляємо на зберігання.
Варення з жовтої сливи «п'ятихвилинка»
Інгредієнти:
Приготування
Сливи промиваємо, видаляємо кісточки і ріжемо м'якоть часточками, потім пересипаємо їх цукром і залишаємо, щоб пустили сік. На це може піти в середньому 4-5 годин. Якщо соку вийшло зовсім небагато, то вливаємо трохи води. Доводимо сливове варення на малому вогні до кипіння і проварюємо 5 хвилин, акуратно помішуючи і знімаючи пінку. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо варення години на 3 поки воно повністю не охолоне. Знову повторюємо процедуру і після цього розкладаємо варення по банках, закриваємо і відправляємо на зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сливи в сиропі
З слив можна зробити багато різних заготовок на зиму, але ми вам пропонуємо спробувати сливу в сиропі. Така незвичайна консервація порадує будь-яких
Конфітюр з слив - пальчики оближеш
Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося
Варення з шовковиці - рецепт
Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.
Варення зі сливи - рецепти
Слива - смачний і популярний фрукт, з якого варять компоти, киселі, варення, додають у випічку. І сьогодні мова піде про чудовому джемі з слив.
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо
Варення зі сливи в мультиварці
В мультиварці зручно готувати не тільки страви для щоденного раціону, але і для тривалого зберігання, наприклад, варення. У нашій статті ми розповімо