З слив можна приготувати безліч смачних заготовок на зиму: можна зварити варення , джем або закрити компот. А зараз ми вам розповімо, як приготувати сливу в сиропі.
Рецепт сливи в сиропі
Інгредієнти: сливи – 2 кг; цукор – 700 г; вода – 2 л; лимонна кислота – 1 ч. ложка. Приготування Вибираємо злегка недостиглі і тверді сливи. Моєму їх і в кожній зливі робимо проколи зубочисткою, щоб не тріснула шкурка. У підготовлені банки викладаємо сливи і вливаємо окріп. Накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 20. З води і цукру готуємо сироп, доводимо його до кипіння і готуємо 5 хвилин, потім додаємо лимонну кислоту і перемішуємо, вимикаємо вогонь. Тепер зливаємо воду, якою були залиті сливи і замість неї вливаємо гарячий сироп. Накриваємо кришками, ставимо в каструлю, на дно якої застелена шматочок бавовняної тканини, вливаємо в каструлю воду, щоб банки були занурені в неї по плічка і ставимо на вогонь. Після закипання стерилізуємо сливи в цукровому сиропі близько 15 хвилин. Потім банки витягуємо, закатуємо кришками, перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати. Зберігати такі заготовки потрібно в погребі.
Як зробити консервовані сливи в сиропі?
Інгредієнти: сливи – 500 г; цукор – 250 г; кориця в паличках – 3 шт. Приготування Великі стиглі сливи миємо, ріжемо навпіл і видаляємо кісточки. Викладаємо підготовлені половинки в прогріті банки. Палички кориці ламаємо на 3-4 частини і викладаємо їх у банки зі сливами. Заливаємо їх окропом, накриваємо кришками і ставимо стерилізуватися в духовку, нагріту до 120°С на 30 хвилин. Після цього банки закатуємо, перевертаємо і залишаємо до охолодження. Зберігати такі консервовані сливи в сиропі можна в прохолодному місці до 1 року.
Як закрити смажені сливи в сиропі?
Інгредієнти: вода – 05 склянки; оцет бальзамічний – 05 склянки; цукор – 6 ст. ложок; ваніль в стручках – 1 шт.; чорний перець горошком – 10 шт.; сливи – 15 шт.; розмарин (гілочки) – 8 шт. Приготування Заздалегідь нагріваємо духовку до 190°С. Змішуємо воду, бальзамічний оцет, перець горошком і 4 столові ложки цукру. Перемішуємо до повного розчинення цукру. Додаємо туди ж очищений стручок ванілі. На деко викладаємо сливи і поливаємо отриманою сумішшю. Навколо розкладаємо гілочки розмарину і посипаємо зверху цукром. Запікаємо 20 хвилин. Викладаємо сливи шумівкою на блюдо, а сироп зливаємо в каструлю і проварюємо хвилин 5. Отриманим сиропом поливаємо фрукти і прикрашаємо гілочками розмарину.
Як зробити сливу в сиропі?
Інгредієнти: сливи – 1 кг; сода – 1 ст. ложка; цукор – 1 кг. Приготування Сливи моєму і видаляємо кісточки. Сливи заливаємо содовим розчином і залишаємо на добу. Завдяки такій процедурі половинки залишаться цільними і твердими і при подальшій обробці не розваляться. У невелику каструлю вливаємо 1/3 склянки води і нагріваємо. Поступово вводимо цукор і, помішуючи, доводимо до повного його розчинення. Сливи витягуємо з розчину соди і моєму. Після цього опускаємо сливи в сироп і проварюємо, поки вони не виділять частину соку до сиропу. Після закипання проварюємо сливи на малому вогні 45 хвилин. Гарячі сливи з сиропом розкладаємо по стерильним банкам і відразу ж закатуємо.
Як зробити жовті сливи в сиропі?
Інгредієнти: сливи жовті – 700 г; цукор – 300 г; вода – 500 мл Приготування Викладаємо в підготовлені банки сливи. Для приготування сиропу в каструлю вливаємо воду, всипаємо в неї цукор і після закипання проварюємо 4 хвилини. Отриманим заливаємо сиропом сливи, накриваємо банки кришками і після закипання стерилізуємо 12 хвилин. Після цього жовті сливи в сиропі закатуємо кришками і залишаємо остигати.