Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Консервування слив

Консервування слив

28-07-2015, 21:16
3 721
Консервування слив
Що може бути краще, ніж відчути літо взимку? Повернути ці прекрасні відчуття допоможуть чарівні заготовки з фруктів і ягід, припасені наперед. Такі баночки нагадують про дитинство, про бабусині «смакоти», адже яке це все-таки задоволення, відкрити щось домашнього консервування і насолодитися чудовим смаком натуральної їжі! Сьогодні ми розповімо вам, як зробити заготовки з сливи, які будуть радувати вас в холодну пору року.

Як закатати компот із слив на зиму?
Цей дуже теплий і затишний компот приємно пити зимовим вечором, загорнувшись у теплий плед.
Інгредієнти:

  • кислуваті, міцні, непереспелые сливи - 3 кг;

  • цукровий пісок - 900 г;

  • вода – 15 л.


  • Приготування
    Промийте сливи під проточною водою. Відокремте ягоди від плодоніжок і розкладіть по банках. Приготуйте сироп: змішайте воду з цукром і доведіть суміш до кипіння. Гарячим сиропом залийте сливи і накрийте банки стерильними кришками. Помістіть банки у велику каструлю з водою, поставте на середній вогонь і стерилізують в киплячій воді протягом 5 хвилин. Дістаньте банки з каструлі, загорніть і переверніть догори дном. Зберігайте остиглі закрутки в теплому і сухому місці.

    Ще один пікантний рецепт компоту з сливи на зиму
    Інгредієнти:

  • сливи - 600 г;

  • цукор 300 г;

  • вино 50 г;

  • сік половини лимона.


  • Приготування
    Налийте воду у велику каструлю, всипте цукор і прокип'ятити сироп. Коли суміш стане повністю однорідною, додайте лимонну кислоту. Сливи обмийте і висушіть, розділіть на половинки і додайте до сиропу. Знову все доведіть до кипіння. Трохи остудіть і додайте вина. Дайте суміші настоятися протягом пари годин. Компот можна подавати в той же день, або розлити по стерильним банкам, додаючи шматочки злив, і закрутити.

    Як закрутити несолодке сливу?
    З цієї ягоди можна робити не тільки солодкі джеми і варення. Доказ – цей смачний рецепт консервованих слив.
    Інгредієнти:

  • сливи - 500 г;

  • вода - 1 склянка;

  • цукор - 1 склянка;

  • оцет - 1 склянка;

  • сіль -1 ч. ложка.


  • Приготування
    Для того щоб зробити маринад, вам знадобиться взяти емальовану каструлю, додати воду, цукор, сіль і влити оцет. Суміш слід поставити в прохолодне місце.
    Сливу обмийте під проточною водою, обсушити, очистити від плодоніжок. Наповніть стерильну банку ягодами доверху і залийте маринадом. Загорніть банку і оберніть пергаментним папером, щоб уникнути проникнення світла. Зберігайте мариновані сливи в сухому і темному місці. Це воістину прекрасна закуска для новорічного столу.

    Як зробити десертні закрутки з сливи?
    Консервування слив

    Інгредієнти:

  • сливи - 1 кг;

  • мед - 100 г;

  • цедра 1 апельсина;

  • кориця - 2 палички;

  • аніс - 2 зірочки;

  • бренді - 100 мл;

  • вода - 400 мл


  • Приготування
    Для початку, зробіть сироп: в емальовану каструлю налийте воду, додайте мед і нагрівайте суміш. Коли мед розчиниться, додайте в сироп цедру апельсина і алкоголь. Дайте сиропу охолонути до температури 60°С.
    Промийте сливи, видаліть плодоніжки. Розріжте на половинки ягоди і очистіть від кісточок. Розкладіть плоди по банкам так, щоб кругла сторона половинки сливи прилягала до стінки банки. Додайте в кожну з банок по палички кориці і по зірочці анісу.
    Залийте фрукти сиропом до країв, накрийте стерильними кришками. Простелите дно великої каструлі кухонним рушником, поставте банки і залийте все теплою водою. Протягом 25 хвилин доведіть воду в каструлі до 90°С, підтримуйте цю температуру ще 20 хвилин. Поставте банки на дерев'яну поверхню і закатайте.
    Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сливи в сиропі
    Сливи в сиропі
    З слив можна зробити багато різних заготовок на зиму, але ми вам пропонуємо спробувати сливу в сиропі. Така незвичайна консервація порадує будь-яких
    Заготовки з сливи
    Заготовки з сливи
    Літня пора подарувала вам прекрасний урожай слив, який гріх не використовувати для заготовок на зиму? Звичайно, в першу чергу будь-якій господині
    Заготовки з абрикосів
    Заготовки з абрикосів
    Що може бути краще, ніж в морозну, сніжну зиму, зібратися за столом і відкривши баночку з ароматними консервованими абрикосами, відразу відчути смак
    Сливи у власному соку
    Сливи у власному соку
    Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
    Мариновані сливи - рецепт
    Мариновані сливи - рецепт
    Мариновані сливи - відмінне доповнення до різноманітних гарнірів. Давайте розберемо з вами кілька цікавих рецептів створення цієї незвичайної закуски
    Компот із слив і яблук
    Компот із слив і яблук
    Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо