Консервування слив
Що може бути краще, ніж відчути літо взимку? Повернути ці прекрасні відчуття допоможуть чарівні заготовки з фруктів і ягід, припасені наперед. Такі баночки нагадують про дитинство, про бабусині «смакоти», адже яке це все-таки задоволення, відкрити щось домашнього консервування і насолодитися чудовим смаком натуральної їжі! Сьогодні ми розповімо вам, як зробити заготовки з сливи, які будуть радувати вас в холодну пору року.
Як закатати компот із слив на зиму?
Цей дуже теплий і затишний компот приємно пити зимовим вечором, загорнувшись у теплий плед.
Інгредієнти:
кислуваті, міцні, непереспелые сливи - 3 кг;
цукровий пісок - 900 г;
вода – 15 л.
Приготування
Промийте сливи під проточною водою. Відокремте ягоди від плодоніжок і розкладіть по банках. Приготуйте сироп: змішайте воду з цукром і доведіть суміш до кипіння. Гарячим сиропом залийте сливи і накрийте банки стерильними кришками. Помістіть банки у велику каструлю з водою, поставте на середній вогонь і стерилізують в киплячій воді протягом 5 хвилин. Дістаньте банки з каструлі, загорніть і переверніть догори дном. Зберігайте остиглі закрутки в теплому і сухому місці.
Ще один пікантний рецепт компоту з сливи на зиму
Інгредієнти:
сливи - 600 г;
цукор 300 г;
вино 50 г;
сік половини лимона.
Приготування
Налийте воду у велику каструлю, всипте цукор і прокип'ятити сироп. Коли суміш стане повністю однорідною, додайте лимонну кислоту. Сливи обмийте і висушіть, розділіть на половинки і додайте до сиропу. Знову все доведіть до кипіння. Трохи остудіть і додайте вина. Дайте суміші настоятися протягом пари годин. Компот можна подавати в той же день, або розлити по стерильним банкам, додаючи шматочки злив, і закрутити.
Як закрутити несолодке сливу?
З цієї ягоди можна робити не тільки солодкі джеми і варення. Доказ – цей смачний рецепт консервованих слив.
Інгредієнти:
сливи - 500 г;
вода - 1 склянка;
цукор - 1 склянка;
оцет - 1 склянка;
сіль -1 ч. ложка.
Приготування
Для того щоб зробити маринад, вам знадобиться взяти емальовану каструлю, додати воду, цукор, сіль і влити оцет. Суміш слід поставити в прохолодне місце.
Сливу обмийте під проточною водою, обсушити, очистити від плодоніжок. Наповніть стерильну банку ягодами доверху і залийте маринадом. Загорніть банку і оберніть пергаментним папером, щоб уникнути проникнення світла. Зберігайте мариновані сливи в сухому і темному місці. Це воістину прекрасна закуска для новорічного столу.
Як зробити десертні закрутки з сливи?
Інгредієнти:
сливи - 1 кг;
мед - 100 г;
цедра 1 апельсина;
кориця - 2 палички;
аніс - 2 зірочки;
бренді - 100 мл;
вода - 400 мл
Приготування
Для початку, зробіть сироп: в емальовану каструлю налийте воду, додайте мед і нагрівайте суміш. Коли мед розчиниться, додайте в сироп цедру апельсина і алкоголь. Дайте сиропу охолонути до температури 60°С.
Промийте сливи, видаліть плодоніжки. Розріжте на половинки ягоди і очистіть від кісточок. Розкладіть плоди по банкам так, щоб кругла сторона половинки сливи прилягала до стінки банки. Додайте в кожну з банок по палички кориці і по зірочці анісу.
Залийте фрукти сиропом до країв, накрийте стерильними кришками. Простелите дно великої каструлі кухонним рушником, поставте банки і залийте все теплою водою. Протягом 25 хвилин доведіть воду в каструлі до 90°С, підтримуйте цю температуру ще 20 хвилин. Поставте банки на дерев'яну поверхню і закатайте.
Приємного апетиту!
Як закатати компот із слив на зиму?
Цей дуже теплий і затишний компот приємно пити зимовим вечором, загорнувшись у теплий плед.
Інгредієнти:
Приготування
Промийте сливи під проточною водою. Відокремте ягоди від плодоніжок і розкладіть по банках. Приготуйте сироп: змішайте воду з цукром і доведіть суміш до кипіння. Гарячим сиропом залийте сливи і накрийте банки стерильними кришками. Помістіть банки у велику каструлю з водою, поставте на середній вогонь і стерилізують в киплячій воді протягом 5 хвилин. Дістаньте банки з каструлі, загорніть і переверніть догори дном. Зберігайте остиглі закрутки в теплому і сухому місці.
Ще один пікантний рецепт компоту з сливи на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Налийте воду у велику каструлю, всипте цукор і прокип'ятити сироп. Коли суміш стане повністю однорідною, додайте лимонну кислоту. Сливи обмийте і висушіть, розділіть на половинки і додайте до сиропу. Знову все доведіть до кипіння. Трохи остудіть і додайте вина. Дайте суміші настоятися протягом пари годин. Компот можна подавати в той же день, або розлити по стерильним банкам, додаючи шматочки злив, і закрутити.
Як закрутити несолодке сливу?
З цієї ягоди можна робити не тільки солодкі джеми і варення. Доказ – цей смачний рецепт консервованих слив.
Інгредієнти:
Приготування
Для того щоб зробити маринад, вам знадобиться взяти емальовану каструлю, додати воду, цукор, сіль і влити оцет. Суміш слід поставити в прохолодне місце.
Сливу обмийте під проточною водою, обсушити, очистити від плодоніжок. Наповніть стерильну банку ягодами доверху і залийте маринадом. Загорніть банку і оберніть пергаментним папером, щоб уникнути проникнення світла. Зберігайте мариновані сливи в сухому і темному місці. Це воістину прекрасна закуска для новорічного столу.
Як зробити десертні закрутки з сливи?
Інгредієнти:
Приготування
Для початку, зробіть сироп: в емальовану каструлю налийте воду, додайте мед і нагрівайте суміш. Коли мед розчиниться, додайте в сироп цедру апельсина і алкоголь. Дайте сиропу охолонути до температури 60°С.
Промийте сливи, видаліть плодоніжки. Розріжте на половинки ягоди і очистіть від кісточок. Розкладіть плоди по банкам так, щоб кругла сторона половинки сливи прилягала до стінки банки. Додайте в кожну з банок по палички кориці і по зірочці анісу.
Залийте фрукти сиропом до країв, накрийте стерильними кришками. Простелите дно великої каструлі кухонним рушником, поставте банки і залийте все теплою водою. Протягом 25 хвилин доведіть воду в каструлі до 90°С, підтримуйте цю температуру ще 20 хвилин. Поставте банки на дерев'яну поверхню і закатайте.
Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Сливи в сиропі
З слив можна зробити багато різних заготовок на зиму, але ми вам пропонуємо спробувати сливу в сиропі. Така незвичайна консервація порадує будь-яких
Заготовки з сливи
Літня пора подарувала вам прекрасний урожай слив, який гріх не використовувати для заготовок на зиму? Звичайно, в першу чергу будь-якій господині
Заготовки з абрикосів
Що може бути краще, ніж в морозну, сніжну зиму, зібратися за столом і відкривши баночку з ароматними консервованими абрикосами, відразу відчути смак
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
Мариновані сливи - рецепт
Мариновані сливи - відмінне доповнення до різноманітних гарнірів. Давайте розберемо з вами кілька цікавих рецептів створення цієї незвичайної закуски
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо