» » Джем з шовковиці

Джем з шовковиці

Джем з шовковиці
Шовковиця незаслужено страждає від невеликої популярності. Солодкі фіолетово-чорні ягоди частіше в невеликих кількостях їдять свіжими і не пускають в основу заготовок на зиму. Відновити справедливість беремося ми, озброївшись кількома звичайними, і не зовсім, рецептами шовковичного джему.

Джем з шовковиці з чіа – рецепт


Інгредієнти:

  • ягоди шовковиці - 2 ст.;

  • паличка кориці;

  • бутони гвоздики - 4 шт.;

  • насіння чіа - 1/4 ст.;

  • цукровий пісок - 65 р.


  • Приготування
    Ополоснувши ягоди і звільнивши від плодоніжок, кладемо їх в сотейник і засипаємо цукром. Слідом відправляємо паличку кориці з гвоздикою, цукровий пісок і головне сполучна ланка в нашому рецепті – насіння чіа, які, вбираючи вологу, стають клейкими й тягучими. Заливаємо вміст сотейника 80 мл води і залишаємо загуснути на невеликому вогні. Далі продукт можна розлити по стерильним банкам, а можна охолодити і закрити невеликими порціями, які простоять пару тижнів.

    Як зробити джем з шовковиці з желатином?


    Інгредієнти:

  • ягоди шовковиці - 1 ст.;

  • желатин - 7 г;

  • вода - 240 мл;

  • мед - 35 мл


  • Приготування
    У сотейнику розведіть желатин у воді. У закипевшем желатиновом розчині розведіть мед і дайте йому побурлить ще хвилин п'ять, а самі поки розімніть ягоди в пюре. Додайте шовковичне пюре до желатину і проваріть ще п'ять хвилин. Розлийте джем по банкам і закрийте.

    Джем із шовковиці, вишні


    Інгредієнти:

  • шовковиця - 740 г;

  • вишня (без кісточки) - 450 г;

  • цукровий пісок - 310 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • мелений імбир - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Ягоди висипте в сотейник і залийте соком лимона. Як тільки і шовковиця, і вишня, пустять сік, додайте імбир і цукровий пісок, ретельно перемішайте і дайте покипіти 10 хвилин, при необхідності знімаючи пінки з поверхні. Далі варення можна розкласти по стерильним банкам і заготовити на зиму, а можна намазати на тост з
    Джем з шовковиці
    маслом і насолоджуватися вже зараз.
    Джем з шовковиці за цим рецептом можна зробити в мультиварці. Засипавши всі інгредієнти в чашу пристрою, увімкніть режим «Гасіння» на 1 годину, а потім насолоджуватися результатом.

    Джем з шовковиці з пектином


    Інгредієнти:

  • ягоди шовковиці - 6 ст.;

  • сік лимона - 50 мл;

  • пектин - 7 ст. ложок;

  • цукровий пісок - 630 р.


  • Приготування
    Ягоди витримайте на вогні хвилин 10 щоб пустили сік. Потім розімніть, змішайте з лимонним соком і пектином, дочекайтеся закипання, всипте цукровий пісок і дайте покипіти ще хвилину. Джем готовий!
    Додав: admin | 28-07-2015, 20:55
    Переглядів: 1208