Джем з шовковиці
Шовковиця незаслужено страждає від невеликої популярності. Солодкі фіолетово-чорні ягоди частіше в невеликих кількостях їдять свіжими і не пускають в основу заготовок на зиму. Відновити справедливість беремося ми, озброївшись кількома звичайними, і не зовсім, рецептами шовковичного джему.
Інгредієнти:
ягоди шовковиці - 2 ст.;
паличка кориці;
бутони гвоздики - 4 шт.;
насіння чіа - 1/4 ст.;
цукровий пісок - 65 р.
Приготування
Ополоснувши ягоди і звільнивши від плодоніжок, кладемо їх в сотейник і засипаємо цукром. Слідом відправляємо паличку кориці з гвоздикою, цукровий пісок і головне сполучна ланка в нашому рецепті – насіння чіа, які, вбираючи вологу, стають клейкими й тягучими. Заливаємо вміст сотейника 80 мл води і залишаємо загуснути на невеликому вогні. Далі продукт можна розлити по стерильним банкам, а можна охолодити і закрити невеликими порціями, які простоять пару тижнів.
Інгредієнти:
ягоди шовковиці - 1 ст.;
желатин - 7 г;
вода - 240 мл;
мед - 35 мл
Приготування
У сотейнику розведіть желатин у воді. У закипевшем желатиновом розчині розведіть мед і дайте йому побурлить ще хвилин п'ять, а самі поки розімніть ягоди в пюре. Додайте шовковичне пюре до желатину і проваріть ще п'ять хвилин. Розлийте джем по банкам і закрийте.
Інгредієнти:
шовковиця - 740 г;
вишня (без кісточки) - 450 г;
цукровий пісок - 310 г;
лимон - 1 шт.;
мелений імбир - 1 ч. ложка.
Приготування
Ягоди висипте в сотейник і залийте соком лимона. Як тільки і шовковиця, і вишня, пустять сік, додайте імбир і цукровий пісок, ретельно перемішайте і дайте покипіти 10 хвилин, при необхідності знімаючи пінки з поверхні. Далі варення можна розкласти по стерильним банкам і заготовити на зиму, а можна намазати на тост з маслом і насолоджуватися вже зараз.
Джем з шовковиці за цим рецептом можна зробити в мультиварці. Засипавши всі інгредієнти в чашу пристрою, увімкніть режим «Гасіння» на 1 годину, а потім насолоджуватися результатом.
Інгредієнти:
ягоди шовковиці - 6 ст.;
сік лимона - 50 мл;
пектин - 7 ст. ложок;
цукровий пісок - 630 р.
Приготування
Ягоди витримайте на вогні хвилин 10 щоб пустили сік. Потім розімніть, змішайте з лимонним соком і пектином, дочекайтеся закипання, всипте цукровий пісок і дайте покипіти ще хвилину. Джем готовий!
Джем з шовковиці з чіа – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ополоснувши ягоди і звільнивши від плодоніжок, кладемо їх в сотейник і засипаємо цукром. Слідом відправляємо паличку кориці з гвоздикою, цукровий пісок і головне сполучна ланка в нашому рецепті – насіння чіа, які, вбираючи вологу, стають клейкими й тягучими. Заливаємо вміст сотейника 80 мл води і залишаємо загуснути на невеликому вогні. Далі продукт можна розлити по стерильним банкам, а можна охолодити і закрити невеликими порціями, які простоять пару тижнів.
Як зробити джем з шовковиці з желатином?
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розведіть желатин у воді. У закипевшем желатиновом розчині розведіть мед і дайте йому побурлить ще хвилин п'ять, а самі поки розімніть ягоди в пюре. Додайте шовковичне пюре до желатину і проваріть ще п'ять хвилин. Розлийте джем по банкам і закрийте.
Джем із шовковиці, вишні
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди висипте в сотейник і залийте соком лимона. Як тільки і шовковиця, і вишня, пустять сік, додайте імбир і цукровий пісок, ретельно перемішайте і дайте покипіти 10 хвилин, при необхідності знімаючи пінки з поверхні. Далі варення можна розкласти по стерильним банкам і заготовити на зиму, а можна намазати на тост з маслом і насолоджуватися вже зараз.
Джем з шовковиці за цим рецептом можна зробити в мультиварці. Засипавши всі інгредієнти в чашу пристрою, увімкніть режим «Гасіння» на 1 годину, а потім насолоджуватися результатом.
Джем з шовковиці з пектином
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди витримайте на вогні хвилин 10 щоб пустили сік. Потім розімніть, змішайте з лимонним соком і пектином, дочекайтеся закипання, всипте цукровий пісок і дайте покипіти ще хвилину. Джем готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з шовковиці в домашніх умовах
Шовковиця дуже швидко дозріває і відразу обсипається. Для тих, кому хочеться зберегти частинку сонячного літа у вигляді солодкого шовковичного
Варення з шовковиці з вишнею
Шовковиця - дуже солодка і соковита ягода. Її найчастіше пускають на консервацію, заготовлюючи безліч різних солодощів. Сьогодні поговоримо про
Що можна приготувати з шовковиці?
Шовковиця - неймовірно корисна ягода. Але багато її з'їсти не вийде, а значить потрібно запастися про запас. З шовковиці варять варення і компоти,
Заготовки з шовковиці на зиму
Багато люблять шовковицю за її приємний і дуже незвичайний смак. На жаль період дозрівання цієї смачної ягоди дуже не довгий, тому господині
Наливка з шовковиці
Ягоди шовковиці і смачні, і корисні. Їх можна їсти свіжими, можна використовувати для різноманітних начинок, а можна приготувати з них смачну
Варення з шовковиці - рецепт
Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.