Варення з шовковиці з вишнею
Поєднання смаку шовковиці та вишні чудово розкривається при варінні варення з цих ягід. Воно виходить ароматним з приємною кислинкою. Солодкість шовковиці дозволяє використовувати малу кількість цукру, а кислота вишні виступає в ролі природного консерванту, що зберігає тривалий час свіжий смак ласощів.
Приготувати таке варення дуже просто. Єдиною трудомісткою процедурою буде обов'язкове видалення кісточок з вишень.
Інгредієнти:
свіжі ягоди шовковиці – 1 кг;
свіжі ягоди вишні – 500 г;
цукровий пісок – 750 р.
Приготування
Першим ділом перебираємо і гарненько промиваємо холодною водою ягоди вишні і шовковиці, даємо стекти воді, і витягаємо з вишень кісточки. У ємність, в якій будемо варити варення, викладаємо шовковицю, засипаємо половиною норми цукрового піску, зверху розподіляємо вишню і висипаємо цукор, що залишився. Залишаємо ягоди з цукром на п'ять годин або на ніч для виділення соку. Тепер підігріваємо масу на несильному вогні до кипіння і проварюємо п'ять-сім хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою і знімаючи піну. Вимикаємо плиту, залишаємо ягоди до повного охолодження і знову доводимо до кипіння. Повторюємо таку процедуру мінімум три рази. На заключному етапі кип'ятимо варення тридцять хвилин, вимикаємо плиту і тут же розливаємо по заздалегідь приготовленим чистим, стерильним баночках. Накриваємо прокип'яченими кришками, закатуємо і прибираємо під теплу ковдру до повного охолодження.
Зберігаємо банки з варенням в темному і бажано прохолодному місці.
Тепер ви знаєте, як зробити смачне варення з шовковиці та вишні. Залишилася справа за малим - взимку насолоджуватися прекрасним смаком і ароматом солодкого ласощі.
Приготувати таке варення дуже просто. Єдиною трудомісткою процедурою буде обов'язкове видалення кісточок з вишень.
Рецепт варення з шовковиці з вишнею
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом перебираємо і гарненько промиваємо холодною водою ягоди вишні і шовковиці, даємо стекти воді, і витягаємо з вишень кісточки. У ємність, в якій будемо варити варення, викладаємо шовковицю, засипаємо половиною норми цукрового піску, зверху розподіляємо вишню і висипаємо цукор, що залишився. Залишаємо ягоди з цукром на п'ять годин або на ніч для виділення соку. Тепер підігріваємо масу на несильному вогні до кипіння і проварюємо п'ять-сім хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою і знімаючи піну. Вимикаємо плиту, залишаємо ягоди до повного охолодження і знову доводимо до кипіння. Повторюємо таку процедуру мінімум три рази. На заключному етапі кип'ятимо варення тридцять хвилин, вимикаємо плиту і тут же розливаємо по заздалегідь приготовленим чистим, стерильним баночках. Накриваємо прокип'яченими кришками, закатуємо і прибираємо під теплу ковдру до повного охолодження.
Зберігаємо банки з варенням в темному і бажано прохолодному місці.
Тепер ви знаєте, як зробити смачне варення з шовковиці та вишні. Залишилася справа за малим - взимку насолоджуватися прекрасним смаком і ароматом солодкого ласощі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити варення з шовковиці?
Шовковиця - дуже смачна і корисна ягода. Багато господинь запасаються нею на зиму у вигляді різних заготовок. Так, її сушать, заморожують в
Варення з шовковиці з лимоном
Незвичайний варіант заготовки на зиму варення з шовковиці з додаванням м'якоті лимона. Розкриємо декілька секретів, як таке смачне шовковичне варення
Варення з шовковиці в домашніх умовах
Шовковиця дуже швидко дозріває і відразу обсипається. Для тих, кому хочеться зберегти частинку сонячного літа у вигляді солодкого шовковичного
Страви з шовковиці
Якщо у вас великий урожай шовковиці і ви вже не знаєте, що з неї приготувати, скористайтеся нашими рекомендаціями. Розповімо вам, як з цієї чудової
Заготовки з шовковиці на зиму
Багато люблять шовковицю за її приємний і дуже незвичайний смак. На жаль період дозрівання цієї смачної ягоди дуже не довгий, тому господині
Варення з шовковиці - рецепт
Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.