Варення з шовковиці з вишнею

Приготувати таке варення дуже просто. Єдиною трудомісткою процедурою буде обов'язкове видалення кісточок з вишень.
Рецепт варення з шовковиці з вишнею
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом перебираємо і гарненько промиваємо холодною водою ягоди вишні і шовковиці, даємо стекти воді, і витягаємо з вишень кісточки. У ємність, в якій будемо варити варення, викладаємо шовковицю, засипаємо половиною норми цукрового піску, зверху розподіляємо вишню і висипаємо цукор, що залишився. Залишаємо ягоди з цукром на п'ять годин або на ніч для виділення соку. Тепер підігріваємо масу на несильному вогні до кипіння і проварюємо п'ять-сім хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою і знімаючи піну. Вимикаємо плиту, залишаємо ягоди до повного охолодження і знову доводимо до кипіння.

Зберігаємо банки з варенням в темному і бажано прохолодному місці.
Тепер ви знаєте, як зробити смачне варення з шовковиці та вишні. Залишилася справа за малим - взимку насолоджуватися прекрасним смаком і ароматом солодкого ласощі.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як варити варення з шовковиці?
Шовковиця - дуже смачна і корисна ягода. Багато господинь запасаються нею на зиму у вигляді різних заготовок. Так, її сушать, заморожують в

Варення з шовковиці з лимоном
Незвичайний варіант заготовки на зиму варення з шовковиці з додаванням м'якоті лимона. Розкриємо декілька секретів, як таке смачне шовковичне варення

Варення з шовковиці в домашніх умовах
Шовковиця дуже швидко дозріває і відразу обсипається. Для тих, кому хочеться зберегти частинку сонячного літа у вигляді солодкого шовковичного

Страви з шовковиці
Якщо у вас великий урожай шовковиці і ви вже не знаєте, що з неї приготувати, скористайтеся нашими рекомендаціями. Розповімо вам, як з цієї чудової

Заготовки з шовковиці на зиму
Багато люблять шовковицю за її приємний і дуже незвичайний смак. На жаль період дозрівання цієї смачної ягоди дуже не довгий, тому господині

Варення з шовковиці - рецепт
Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.