Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити варення з шовковиці?

Як варити варення з шовковиці?

28-07-2015, 20:54
1 472
Як варити варення з шовковиці?
Тута або шовковиця є плодом тутового дерева, за будовою нагадує ягоду малини і володіє цілим рядом корисних властивостей.
Відомо близько п'ятнадцяти сортів шовковиці, але для заготовок, як правило, використовується тільки три види:

  • Вишнево-червона, майже чорна, з кисло солодкий смак.

  • Великоплідна темна, де ягода досягає в довжину 4-5 см, з щільною м'якоттю і грубими насінням білого кольору.

  • Біла, з ніжною і соковитою структурою. З неї варять компоти , віджимають сік, готують цілими ягодами в цукровому сиропі, але частіше всього використовують для приготування варення. Для нього беруть трохи недозрілі плоди, які володіють сильним і приємним ароматом, при цьому на смак дуже солодкі, навіть трохи солодкуваті.


  • Особливо яскраве, смачне і ароматне варення виходить із суміші ягід різних сортів.
    Як правильно зварити варення з шовковиці, ми розповімо нижче в наших рецептах.

    Варення з білої шовковиці з липовим цвітом


    Інгредієнти:

  • свіжа шовковиця біла – 1 кг;

  • цукровий пісок – 05 кг;

  • липовий цвіт – 2 жмені;

  • лимонний сік – 2-3 ст. ложки.


  • Приготування
    Ягоди білої шовковиці промиваємо і просушуємо, укладаємо в емальовану ємність, засипаємо цукром-піском і залишаємо на два-три години. За цей час повинен виділитися в достатній кількості сік. Ставимо посуд з шовковицею і цукром на плиту і підігріваємо на сильному вогні до кипіння. Потім зменшуємо вогонь до слабкого і кип'ятимо, помішуючи, до прозорості ягід приблизно тридцять хвилин. Тепер кидаємо липовий цвіт, свіжовичавлений лимонний сік, проварюємо дві хвилини і вимикаємо плиту. Тут же розливаємо варення по заздалегідь простерилизованным банкам і закатуємо кришками. Ставимо варення дном вгору, закутуємо теплою ковдрою і залишаємо в спокої до повного охолодження.

    Варення з чорної шовковиці


    Інгредієнти:

  • свіжа чорна шовковиця – 1 кг;

  • цукровий пісок – 07-08 кг;

  • кислота лимонна – 2-3 р.


  • Приготування
    Ягоди чорної шовковиці промиваємо, даємо воді стекти, складаємо в емальований посуд, пересипавши цукровим піском, і залишаємо на кілька годин для виділення соку. Потім відправляємо на плиту, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо приблизно тридцять-сорок хвилин, періодично перемішуючи. В кінці варіння додаємо лимонну кислоту. Готове гаряче варення розливаємо по заздалегідь приготовленим стерильним баночках, закатуємо кришками, попередньо прокип'яченими, перевертаємо догори дном і даємо охолонути, обгорнувши теплим пледом або ковдрою.
    Ну ось, тепер ви знаєте, як правильно варити варення з шовковиці. Її смак також чудово поєднується з малиною, ожиною або полуницею. Приготуйте комбіноване варення і переконаєтеся в цьому самі.

    Варення з малини і шовковиці – рецепт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свіжі ягоди шовковиці – 06 кг;

  • свіжа малина – 07 кг;

  • цукровий пісок – 09 кг;

  • кислота лимонна – 3 р.
  • Як варити варення з шовковиці?


    Приготування
    Ягоди шовковиці і малини, промиваємо, даємо воді стекти, кладемо в чашу мультиварки, пересипаючи цукром, і готуємо в режимі «Гасіння» одна година. У процесі приготування два-три рази відкриваємо кришку мультиварки і перемішуємо. В кінці додаємо лимонну кислоту. Тут же розливаємо гаряче варення по заздалегідь приготовленим стерильним баночках і закатуємо кришками. Ставимо банки догори дном, закутуємо теплою ковдрою і даємо охолонути.
    При приготуванні варення по кожному з рецептів кількість цукрового піску можна варіювати в залежності від солодощі ягід і бажаного смаку готового продукту.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з шовковиці з лимоном
    Варення з шовковиці з лимоном
    Незвичайний варіант заготовки на зиму варення з шовковиці з додаванням м'якоті лимона. Розкриємо декілька секретів, як таке смачне шовковичне варення
    Варення з шовковиці з вишнею
    Варення з шовковиці з вишнею
    Шовковиця - дуже солодка і соковита ягода. Її найчастіше пускають на консервацію, заготовлюючи безліч різних солодощів. Сьогодні поговоримо про
    Як варити малинове варення?
    Як варити малинове варення?
    Всі знають, наскільки корисно малинове варення. До того ж, воно неймовірно смачне і ароматне. Варіантів його приготування є дуже багато. У нашій
    Заготовки з шовковиці на зиму
    Заготовки з шовковиці на зиму
    Багато люблять шовковицю за її приємний і дуже незвичайний смак. На жаль період дозрівання цієї смачної ягоди дуже не довгий, тому господині
    Компот із шовковиці на зиму
    Компот із шовковиці на зиму
    Сьогодні у цій статті розповімо, як заготовити корисний компот із шовковиці на зиму. Ми вам пропонуємо декілька абсолютно різних рецептів, як закрити
    Варення з шовковиці - рецепт
    Варення з шовковиці - рецепт
    Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.