Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот із шовковиці на зиму

Компот із шовковиці на зиму

16-07-2015, 20:46
3 352
Компот із шовковиці на зиму
Компот з шовковиці – оригінальний напій, який має насичений колір і збагачений корисними речовинами. Він чудово підвищує імунітет, бореться з простудними захворюваннями і володіє протимікробними властивостями. Крім цього, напій відмінно втамовує спрагу і відрізняється ніжним кисло-солодким смаком! Давайте дізнаємося з вами, як закрити компот із шовковиці на зиму.

Компот із шовковиці на зиму без стерилізації


Інгредієнти:

  • ягоди шовковиці – 1 кг;

  • цукор – 400 г;

  • вода фільтрована – 1 л.


  • Приготування
    Шовковицю обробляємо, видаляємо плодоніжки і обполіскуємо ягоди під струменем води. У каструлю наливаємо свіжу воду, підігріваємо її і висипаємо цукровий пісок. Гарненько перемішуємо, остуджуємо сироп і заливаємо їм підготовлену ягоду. Ставимо компот на вогонь, доводимо до кипіння, а потім зменшуємо полум'я і проварюємо напій хвилин 20. Після цього розливаємо його в банки, закатуємо і остуджуємо, перевернувши догори дном.

    Компот з вишень та шовковиці на зиму


    Інгредієнти:

  • вишня – 200 г;

  • шовковиця – 100 г;

  • цукор – 1 ст.;

  • лимонна кислота – щіпка.


  • Приготування
    Ягоди перебираємо, висипаємо в банку, кидаємо цукор і лимонку. Заливаємо все окропом і щільно закатуємо кришкою, використовуючи спеціальні щипці. Перевертаємо банку і залишаємо остигати, щільно накривши ковдрою.

    Компот із шовковиці на зиму


    Інгредієнти:

  • шовковиця – 1 кг;

  • полуниця свіжа – 300 г;

  • цукор – 400 г;

  • вода фільтрована – 3 л;

  • лимонна кислота – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо воду і ставимо її на плиту закипати. Цим часом перебираємо шовковицю і видаляємо плодоніжки. Перекладаємо ягоду в друшляк, обполіскуємо і висипаємо на рушник. Після закипання води, всипаємо цукор і проварюємо сироп, перемішуючи його дерев'яною ложкою. Приблизно через 5 хвилин додаємо в каструлю сухі ягоди, зменшуємо полум'я і варимо компот хвилин 10. Потім вимикаємо вогонь, додаємо дрібку лимонної кислоти, перемішуємо, накриваємо компот кришкою і наполягаємо. Через годину проціджуємо напій через дрібне сито в окремий посуд і знову кип'ятимо. Гарячий напій розливаємо по стерильним банкам, кинувши в кожну по гілочки свіжої м'яти. Після цього закатуємо кришками, ставимо банки догори дном, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо остигати.

    Компот із шовковиці, полуниці і черешні


    Інгредієнти:

  • стигла черешня – 200 г;

  • полуниця свіжа – 200 г;

  • шовковиця чорна – 400 г;

  • лимонна кислота – за бажанням;

  • листя м'яти – за смаком;

  • цукровий пісок – 5 ст. ложок;

  • вода фільтрована – 15 л.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо необхідну кількість фільтрованої води. Черешню ретельно промиваємо, перебираємо і обсушуємо на кухонному рушнику. Точно також чинимо з полуницею та шовковицею. Після цього викладаємо ягоди в каструлю з водою, додаємо цукор і ретельно все перемішуємо. Ставимо компот на сильний вогонь,
    Компот із шовковиці на зиму
    доводимо до кипіння, а потім зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо 20 хвилин, періодично помішуючи. За бажанням можете кинути трохи лимонної кислоти і кілька гілочок свіжої м'яти, для додаткового аромату. Не втрачаючи часу дарма, готуємо банки для консервації: ретельно промиваємо їх, стерилізуємо і обсушуємо. Гарячий компот проціджуємо, розливаємо по банках і закатуємо кришками. Після цього перевертаємо їх догори дном, накриваємо зверху теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Перед вживанням, переливаємо напій в глечик, охолоджуємо, прикрашаємо свіжої або замороженої ягодою, і насолоджуємося прекрасним смаком і ароматом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заготовки з шовковиці на зиму
    Заготовки з шовковиці на зиму
    Багато люблять шовковицю за її приємний і дуже незвичайний смак. На жаль період дозрівання цієї смачної ягоди дуже не довгий, тому господині
    Компот з жимолості на зиму
    Компот з жимолості на зиму
    Ця кисло-солодка ягода настільки багата вітамінами, що можна, нарешті, замінити обридлі за зиму цитрусові і урізноманітнити меню, включивши в раціон
    Компот із шовковиці без стерилізації
    Компот із шовковиці без стерилізації
    Шовковиця - корисна ягода, яку дуже часто незаслужено ігнорують. А адже з неї можна приготувати багато різних заготовок на зиму: від заморозки до
    Компот із червоної смородини на зиму
    Компот із червоної смородини на зиму
    Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
    Компот із суниці на зиму
    Компот із суниці на зиму
    Ягідний компот, приготований в домашніх умовах, це найкраща заміна шкідливих сокам і газировкам, які масово продаються у магазинах. Щоб радувати
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Сьогодні ми із задоволенням ділимося з вами рецептом приготування компоту з черешні. Цей напій повний вітамінів, так як ми використовуємо цілі ягоди.