Компот із шовковиці без стерилізації
Шовковиця - це прекрасний засіб для підняття імунітету та профілактики різних простудних захворювань. Як і будь-які інші ягоди та фрукти, шовковицю краще вживати в сезон у свіжому вигляді. Але також з неї можна робити і заготовки . Зараз ми вам розповімо, як варити компот з шовковиці без стерилізації.
Інгредієнти:
шовковиця – 550 г;
кислота лимонна – 4 г;
цукор – 400 г;
вода.
Приготування
Ягоди шовковиці перебираємо, прибираючи зеленуваті, перезрілі і зіпсовані ягоди. Хвостики можна не прибирати, на збереження і смак компоту вони в даному випадку ніяк не вплинуть. Поміщаємо шовковицю у попередньо підготовлені сухі стерилізовані банки. У кожну з них всипаємо цукор. Також додаємо лимонну кислоту – це в нашому компоті головний консервант. Тепер наповнюємо банки окропом – робити це потрібно осінь акуратно, воду треба лити строго в центр банки, вона не повинна потрапляти на стіночки, інакше скло може лопнути. Наповнюємо кожну банку приблизно «по плечики». Накриваємо її стерильною кришкою і закатуємо. Відразу ж банку перевертаємо, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо в такому вигляді остигати. На це йде, як правило, не менше 12 годин. Таке обгортання замінює трудомісткий процес стерилізації. Коли компот повністю охолов, прибираємо банки на зберігання в будь прохолодне місце.
Інгредієнти:
шовковиця – 250 г;
вишня – 250 г;
цукор – 300 г;
кислота лимонна – 05 ч. ложки;
вода.
Приготування
Ягоди шовковиці і вишні перебираємо, видаляючи пошкоджені або недозрілі. Потім їх обов'язково миємо і складаємо в підготовлені стерилізовані 3-х літрові банки. Заливаємо зверху окропом. Лишаємо в такому вигляді, поки вони трохи не охолонуть. Потім банки закривають спеціальною кришкою з отворами і зливаємо воду в каструлю. Доводимо її до кипіння, додаємо цукор, як тільки сироп закипить, додаємо лимонну кислоту і знову вливаємо отриману рідину в банки з ягодами. Тут же накриваємо їх стерильними кришками, закочує їх і перевертаємо догори дном, щоб кришки добре присмокталися.
Аналогічним способом також можна закривати компот із шовковиці і малини.
Ми розповіли вам основні принципи того, як закривати компот із шовковиці без стерилізації. Далі вже справа за вами, кількість ягід і цукру можна змінювати в залежності від особистих уподобань. Пам'ятайте, що чим більше буде ягід, тим напій вийде більш насиченим і смачніше.
Компот із шовковиці на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди шовковиці перебираємо, прибираючи зеленуваті, перезрілі і зіпсовані ягоди. Хвостики можна не прибирати, на збереження і смак компоту вони в даному випадку ніяк не вплинуть. Поміщаємо шовковицю у попередньо підготовлені сухі стерилізовані банки. У кожну з них всипаємо цукор. Також додаємо лимонну кислоту – це в нашому компоті головний консервант. Тепер наповнюємо банки окропом – робити це потрібно осінь акуратно, воду треба лити строго в центр банки, вона не повинна потрапляти на стіночки, інакше скло може лопнути. Наповнюємо кожну банку приблизно «по плечики». Накриваємо її стерильною кришкою і закатуємо. Відразу ж банку перевертаємо, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо в такому вигляді остигати. На це йде, як правило, не менше 12 годин. Таке обгортання замінює трудомісткий процес стерилізації. Коли компот повністю охолов, прибираємо банки на зберігання в будь прохолодне місце.
Компот з вишень та шовковиці на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди шовковиці і вишні перебираємо, видаляючи пошкоджені або недозрілі. Потім їх обов'язково миємо і складаємо в підготовлені стерилізовані 3-х літрові банки. Заливаємо зверху окропом. Лишаємо в такому вигляді, поки вони трохи не охолонуть. Потім банки закривають спеціальною кришкою з отворами і зливаємо воду в каструлю. Доводимо її до кипіння, додаємо цукор, як тільки сироп закипить, додаємо лимонну кислоту і знову вливаємо отриману рідину в банки з ягодами. Тут же накриваємо їх стерильними кришками, закочує їх і перевертаємо догори дном, щоб кришки добре присмокталися.
Аналогічним способом також можна закривати компот із шовковиці і малини.
Ми розповіли вам основні принципи того, як закривати компот із шовковиці без стерилізації. Далі вже справа за вами, кількість ягід і цукру можна змінювати в залежності від особистих уподобань. Пам'ятайте, що чим більше буде ягід, тим напій вийде більш насиченим і смачніше.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки з шовковиці на зиму
Багато люблять шовковицю за її приємний і дуже незвичайний смак. На жаль період дозрівання цієї смачної ягоди дуже не довгий, тому господині
Компот з мушмули на зиму
Мушмула - плід оранжевого кольору, з неймовірним смаком і ароматом. Багато її дуже люблять як у свіжому вигляді, так і в різної консервації, такий як
Компот із шовковиці на зиму
Сьогодні у цій статті розповімо, як заготовити корисний компот із шовковиці на зиму. Ми вам пропонуємо декілька абсолютно різних рецептів, як закрити
Компот з жимолості на зиму
Ця кисло-солодка ягода настільки багата вітамінами, що можна, нарешті, замінити обридлі за зиму цитрусові і урізноманітнити меню, включивши в раціон
Варення з шовковиці - рецепт
Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити