Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з жимолості на зиму

Компот з жимолості на зиму

16-07-2015, 20:45
750
Компот з жимолості на зиму
Північна ягода під назвою жимолость є коморою вітамінів і корисних речовин. Це екологічно чистий продукт, так як вона не обробляється отрутохімікатами, з причини стійкості до хвороб і шкідників.
Чималу цінність ягоді надає раннє дозрівання (середина травня). Саме в цей період наш організм відчуває вітамінний голод і потребує свіжих ягодах і фруктах. Але сезон збору жимолості досить нетривалий, тому треба подбати про те, як зберегти цю чудову, корисну ягоду, протягом усього року.
З неї готують прекрасні корисні заготовки: варення, джеми, заморожують або сушать. Компот з жимолості, заготовлений на зиму також максимально збереже всі властивості цієї ягоди і, до того ж, швидко готується.
Дуже смачні і ароматні компоти-асорті, з різноманітними фруктами і ягодами. Це приголомшливі вітамінні напої, де ягоди або фрукти надають йому солодкість і аромат, а жимолость - насичений смак і невелику терпкість.
Нижче ми більш детально розповімо, як правильно варити компот з жимолості.

Компот з жимолості – рецепт без стерилізації


Інгредієнти:

  • свіжі ягоди жимолості;

  • цукровий пісок;

  • вода очищена.


  • Приготування
    Ягідки жимолості позбавляємо від гілочок, промиваємо в холодній воді і даємо просохнути. Потім розкладаємо їх за заздалегідь підготовленим стерильним банкам до плічок, заливаємо окропом, залишаємо на десять хвилин, а потім зливаємо назад в каструлю. Вводимо цукровий пісок з розрахунку сто п'ятдесят грам на рідину, злиту з однієї літрової банки, підігріваємо до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився, і проварюємо п'ять хвилин. Потім заливаємо киплячим сиропом ягоди жимолості в банках, укупориваем попередньо підготовленими стерильними кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження, обгорнувши гарненько теплою ковдрою.
    Солодкість компоту при приготуванні регулюємо за своїм смаком.

    Компот з жимолості і полуниці


    Інгредієнти:

  • свіжі ягоди жимолості – 3 частини;

  • ягоди полуниці – 1 частина;

  • цукровий пісок – 300 грам на один літр води;

  • вода очищена.


  • Приготування
    Ягоди жимолості і полуниці промиваємо холодною водою, даємо трохи просохнути, і розкладаємо по вимитим, стерильним банкам, заповнюючи дві третини їх обсягу, взявши для цього три частини жимолості і одну частину полуниці. Готуємо цукровий сироп, додавши у воду цукровий пісок, взявши його 300 грам на один літр. Проварюємо його дві хвилини, розливаємо по банках з ягодами, залишаємо на п'ять хвилин, і зливаємо назад в каструлю. Знову доводимо до кипіння, заливаємо ягоди і закатуємо попередньо прокип'яченими кришками. Перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути в такому положенні.

    Компот з жимолості і яблук


    Інгредієнти:

  • свіжі ягоди жимолості – 1 кг;

  • яблука – 1 кг;

  • цукровий пісок – 15 кг;

  • вода очищена – 2 л.


  • Приготування
    Ягоди жимолості перебираємо, миємо в холодній воді і даємо стекти і трохи просохнути.
    Компот з жимолості на зиму
    Вимиті яблука позбавляємо від серцевини і нарізаємо часточками. Складаємо все в чисту ємність. У каструлю з двома літрами очищеної води додаємо цукровий пісок, підігріваємо до кипіння і проварюємо десять хвилин. Заливаємо отриманим киплячим сиропом підготовлені яблука і ягоди і залишаємо на дві години. Потім доводимо до кипіння, варимо десять хвилин, розливаємо по заздалегідь приготовленим чистим і стерильним банкам, тут же закатуємо прокип'яченими кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо для охолодження, обгорнувши теплою ковдрою.
    Будь-які із заготовлених компотів зберігаємо в затемненому і бажано прохолодному місці, дістаючи по мірі потреби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заготовки з шовковиці на зиму
    Заготовки з шовковиці на зиму
    Багато люблять шовковицю за її приємний і дуже незвичайний смак. На жаль період дозрівання цієї смачної ягоди дуже не довгий, тому господині
    Компот з черноплодки
    Компот з черноплодки
    Черговий корисний і смачний напій, який буде радувати своїм неймовірним смаком в холодну пору року - це компот з черноплодки. Як приготувати компот
    Компот із червоної смородини на зиму
    Компот із червоної смородини на зиму
    Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
    Компот з полуниці на зиму без стерилізації
    Компот з полуниці на зиму без стерилізації
    Заготовивши компот з ягід полуниці, в поєднанні з іншими улюбленими плодами на ваш смак, ви зможете в холодну пору радувати близьких чудовим смаком
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Сьогодні ми із задоволенням ділимося з вами рецептом приготування компоту з черешні. Цей напій повний вітамінів, так як ми використовуємо цілі ягоди.
    Компот з винограду
    Компот з винограду
    Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як