Компот з жимолості на зиму
Північна ягода під назвою жимолость є коморою вітамінів і корисних речовин. Це екологічно чистий продукт, так як вона не обробляється отрутохімікатами, з причини стійкості до хвороб і шкідників.
Чималу цінність ягоді надає раннє дозрівання (середина травня). Саме в цей період наш організм відчуває вітамінний голод і потребує свіжих ягодах і фруктах. Але сезон збору жимолості досить нетривалий, тому треба подбати про те, як зберегти цю чудову, корисну ягоду, протягом усього року.
З неї готують прекрасні корисні заготовки: варення, джеми, заморожують або сушать. Компот з жимолості, заготовлений на зиму також максимально збереже всі властивості цієї ягоди і, до того ж, швидко готується.
Дуже смачні і ароматні компоти-асорті, з різноманітними фруктами і ягодами. Це приголомшливі вітамінні напої, де ягоди або фрукти надають йому солодкість і аромат, а жимолость - насичений смак і невелику терпкість.
Нижче ми більш детально розповімо, як правильно варити компот з жимолості.
Інгредієнти:
свіжі ягоди жимолості;
цукровий пісок;
вода очищена.
Приготування
Ягідки жимолості позбавляємо від гілочок, промиваємо в холодній воді і даємо просохнути. Потім розкладаємо їх за заздалегідь підготовленим стерильним банкам до плічок, заливаємо окропом, залишаємо на десять хвилин, а потім зливаємо назад в каструлю. Вводимо цукровий пісок з розрахунку сто п'ятдесят грам на рідину, злиту з однієї літрової банки, підігріваємо до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився, і проварюємо п'ять хвилин. Потім заливаємо киплячим сиропом ягоди жимолості в банках, укупориваем попередньо підготовленими стерильними кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження, обгорнувши гарненько теплою ковдрою.
Солодкість компоту при приготуванні регулюємо за своїм смаком.
Інгредієнти:
свіжі ягоди жимолості – 3 частини;
ягоди полуниці – 1 частина;
цукровий пісок – 300 грам на один літр води;
вода очищена.
Приготування
Ягоди жимолості і полуниці промиваємо холодною водою, даємо трохи просохнути, і розкладаємо по вимитим, стерильним банкам, заповнюючи дві третини їх обсягу, взявши для цього три частини жимолості і одну частину полуниці. Готуємо цукровий сироп, додавши у воду цукровий пісок, взявши його 300 грам на один літр. Проварюємо його дві хвилини, розливаємо по банках з ягодами, залишаємо на п'ять хвилин, і зливаємо назад в каструлю. Знову доводимо до кипіння, заливаємо ягоди і закатуємо попередньо прокип'яченими кришками. Перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути в такому положенні.
Інгредієнти:
свіжі ягоди жимолості – 1 кг;
яблука – 1 кг;
цукровий пісок – 15 кг;
вода очищена – 2 л.
Приготування
Ягоди жимолості перебираємо, миємо в холодній воді і даємо стекти і трохи просохнути. Вимиті яблука позбавляємо від серцевини і нарізаємо часточками. Складаємо все в чисту ємність. У каструлю з двома літрами очищеної води додаємо цукровий пісок, підігріваємо до кипіння і проварюємо десять хвилин. Заливаємо отриманим киплячим сиропом підготовлені яблука і ягоди і залишаємо на дві години. Потім доводимо до кипіння, варимо десять хвилин, розливаємо по заздалегідь приготовленим чистим і стерильним банкам, тут же закатуємо прокип'яченими кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо для охолодження, обгорнувши теплою ковдрою.
Будь-які із заготовлених компотів зберігаємо в затемненому і бажано прохолодному місці, дістаючи по мірі потреби.
Чималу цінність ягоді надає раннє дозрівання (середина травня). Саме в цей період наш організм відчуває вітамінний голод і потребує свіжих ягодах і фруктах. Але сезон збору жимолості досить нетривалий, тому треба подбати про те, як зберегти цю чудову, корисну ягоду, протягом усього року.
З неї готують прекрасні корисні заготовки: варення, джеми, заморожують або сушать. Компот з жимолості, заготовлений на зиму також максимально збереже всі властивості цієї ягоди і, до того ж, швидко готується.
Дуже смачні і ароматні компоти-асорті, з різноманітними фруктами і ягодами. Це приголомшливі вітамінні напої, де ягоди або фрукти надають йому солодкість і аромат, а жимолость - насичений смак і невелику терпкість.
Нижче ми більш детально розповімо, як правильно варити компот з жимолості.
Компот з жимолості – рецепт без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
Ягідки жимолості позбавляємо від гілочок, промиваємо в холодній воді і даємо просохнути. Потім розкладаємо їх за заздалегідь підготовленим стерильним банкам до плічок, заливаємо окропом, залишаємо на десять хвилин, а потім зливаємо назад в каструлю. Вводимо цукровий пісок з розрахунку сто п'ятдесят грам на рідину, злиту з однієї літрової банки, підігріваємо до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився, і проварюємо п'ять хвилин. Потім заливаємо киплячим сиропом ягоди жимолості в банках, укупориваем попередньо підготовленими стерильними кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження, обгорнувши гарненько теплою ковдрою.
Солодкість компоту при приготуванні регулюємо за своїм смаком.
Компот з жимолості і полуниці
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди жимолості і полуниці промиваємо холодною водою, даємо трохи просохнути, і розкладаємо по вимитим, стерильним банкам, заповнюючи дві третини їх обсягу, взявши для цього три частини жимолості і одну частину полуниці. Готуємо цукровий сироп, додавши у воду цукровий пісок, взявши його 300 грам на один літр. Проварюємо його дві хвилини, розливаємо по банках з ягодами, залишаємо на п'ять хвилин, і зливаємо назад в каструлю. Знову доводимо до кипіння, заливаємо ягоди і закатуємо попередньо прокип'яченими кришками. Перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути в такому положенні.
Компот з жимолості і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди жимолості перебираємо, миємо в холодній воді і даємо стекти і трохи просохнути. Вимиті яблука позбавляємо від серцевини і нарізаємо часточками. Складаємо все в чисту ємність. У каструлю з двома літрами очищеної води додаємо цукровий пісок, підігріваємо до кипіння і проварюємо десять хвилин. Заливаємо отриманим киплячим сиропом підготовлені яблука і ягоди і залишаємо на дві години. Потім доводимо до кипіння, варимо десять хвилин, розливаємо по заздалегідь приготовленим чистим і стерильним банкам, тут же закатуємо прокип'яченими кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо для охолодження, обгорнувши теплою ковдрою.
Будь-які із заготовлених компотів зберігаємо в затемненому і бажано прохолодному місці, дістаючи по мірі потреби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки з шовковиці на зиму
Багато люблять шовковицю за її приємний і дуже незвичайний смак. На жаль період дозрівання цієї смачної ягоди дуже не довгий, тому господині
Компот з черноплодки
Черговий корисний і смачний напій, який буде радувати своїм неймовірним смаком в холодну пору року - це компот з черноплодки. Як приготувати компот
Компот із червоної смородини на зиму
Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
Компот з полуниці на зиму без стерилізації
Заготовивши компот з ягід полуниці, в поєднанні з іншими улюбленими плодами на ваш смак, ви зможете в холодну пору радувати близьких чудовим смаком
Компот з черешні з кісточками на зиму
Сьогодні ми із задоволенням ділимося з вами рецептом приготування компоту з черешні. Цей напій повний вітамінів, так як ми використовуємо цілі ягоди.
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як