Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот із червоної смородини на зиму

Компот із червоної смородини на зиму

16-07-2015, 20:45
1 086
Компот із червоної смородини на зиму
Червона смородина – багате джерело мікроелементів і вітамінів. Ця ягода чудово підвищує апетит, виводить шлаки з організму, має потогінну дію та благотворно впливає на мікрофлору кишечника. Її можна вживати не тільки в свіжому вигляді, але і приготувати смачний компот, який втамує спрагу. Давайте дізнаємося, як правильно зварити компот з червоної смородини.

Компот із червоної смородини на зиму


Інгредієнти:

  • червона смородина – 3 ст.;

  • цукор – 1 ст.;

  • вода свіжа – 2 л.


  • Приготування
    Отже, смородину перебираємо, прибираємо сміття і промиваємо. У каструлю наливаємо свіжу воду, кип'ятимо її, всипаємо цукор і гарненько перемішуємо. Коли всі кристали розчиняться, кидаємо ягоди і тушкуємо кілька хвилин. Після цього розливаємо його по чистим банкам, закатуємо кришками і залишаємо остигати, перевернувши догори денцями і накривши теплим пледом.

    Компот із червоної смородини з апельсином


    Інгредієнти:

  • смородина червона– 500 г;

  • смородина чорна – 500 г;

  • цукор – 3 ст.;

  • свіжий апельсин – 05 шт.;

  • вода – 25 л.


  • Приготування
    Червону і чорну стиглу смородину гарненько перебираємо, промиваємо і відкидаємо на друшляк стікати. Цим часом варимо сироп: у киплячу воду висипаємо цукор і, помішуючи, готуємо 5 хвилин. Підготовлені ягоди розкладаємо по чистим банкам, додаємо в кожну кілька часточок апельсина і заливаємо вміст гарячим сиропом. Після цього накриваємо все кришками і стерилізуємо компот 15 хвилин в киплячій воді. Потім зафарбовуємо напій, перевертаємо кришками вниз, закутуємо чимось теплим і залишаємо остигати.

    Компот з малини й порічок


    Інгредієнти:

  • червона смородина свіжа – 500 г;

  • малина – 300 г;

  • цукор – 200 г;

  • вода – 1 л.


  • Приготування
    Ягоду обробляємо, промиваємо і розкладаємо по банках. У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор і варимо сироп, помішуючи, 5 хвилин. Потім заливаємо їм до країв банки і закатуємо консервацію залізними кришками. На наступну добу прибираємо компот в льох, для тривалого зберігання.

    Компот з полуниці та червоної смородини


    Інгредієнти:

  • червона смородина – 300 г;

  • свіжа полуниця – 200 г;

  • вода – 35 л;

  • цукор – 10 ст. ложок.


  • Приготування
    Ягоди ретельно перебираємо, видаляємо весь сміття і промиваємо, а у полуниці відриваємо «хвостики». Ставимо На вогонь каструлю, наповнену водою і, коли рідина закипить, викладаємо ягоди і всипаємо цукор за смаком. Після повторного закипання, проварюємо напій 5-7 хвилин і знімаємо з вогню. Даємо йому повністю охолонути, а потім проціджуємо, знову кип'ятимо і розливаємо по стерильним банкам. Закатуємо консервацію кришками, перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати на кілька днів.

    Компот із червоної смородини з вишнею


    Інгредієнти:

  • смородина червона – 2 кг;

  • смородина чорна – 1 кг;

  • вишня – 1 кг


  • Для сиропу:

  • цукор – 600 г;

  • вода – 2 л.
  • Компот із червоної смородини на зиму


    Приготування
    Для приготування смачного і вітамінного компоту, ягоди ретельно перебираємо і промиваємо. Обсушуємо їх на чистому рушнику і викладаємо в підготовлені банки так, щоб вони наповнювали ємність рівно наполовину. У каструлю наливаємо фільтровану воду, кип'ятимо і акуратно заливаємо нею ягоди. Прикриваємо баночки кришками і залишаємо постояти хвилин на 10. Після цього зливаємо воду назад в каструлю, додаємо цукровий пісок і проварюємо сироп 10 хвилин до повного розчинення кристалів в ньому. Заливаємо баночки з ягодою готовим сиропом і герметично закатуємо. Після цього акуратно перевертаємо заготівлю догори дном, щільно закутуємо теплим пледом і залишаємо в такому стані остигати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот із шовковиці на зиму
    Компот із шовковиці на зиму
    Сьогодні у цій статті розповімо, як заготовити корисний компот із шовковиці на зиму. Ми вам пропонуємо декілька абсолютно різних рецептів, як закрити
    Компот із суниці на зиму
    Компот із суниці на зиму
    Ягідний компот, приготований в домашніх умовах, це найкраща заміна шкідливих сокам і газировкам, які масово продаються у магазинах. Щоб радувати
    Рецепт варення з червоної смородини
    Рецепт варення з червоної смородини
    Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
    Компот із червоної смородини
    Компот із червоної смородини
    Червона смородина - одна з найбільш корисних ягід. Компот з неї також виходить дуже смачним і корисним. Ми розповімо, як зберегти всі корисні
    Компот з чорної смородини
    Компот з чорної смородини
    Компоти відмінно освіжають в жарку погоду, і зігрівають нас в холодну пору року. І сьогодні мова піде про напої з чорної смородини. Читаємо наші
    Компот з малини та смородини
    Компот з малини та смородини
    Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити