Червона смородина – багате джерело мікроелементів і вітамінів. Ця ягода чудово підвищує апетит, виводить шлаки з організму, має потогінну дію та благотворно впливає на мікрофлору кишечника. Її можна вживати не тільки в свіжому вигляді, але і приготувати смачний компот, який втамує спрагу. Давайте дізнаємося, як правильно зварити компот з червоної смородини.
Компот із червоної смородини на зиму
Інгредієнти: червона смородина – 3 ст.; цукор – 1 ст.; вода свіжа – 2 л. Приготування Отже, смородину перебираємо, прибираємо сміття і промиваємо. У каструлю наливаємо свіжу воду, кип'ятимо її, всипаємо цукор і гарненько перемішуємо. Коли всі кристали розчиняться, кидаємо ягоди і тушкуємо кілька хвилин. Після цього розливаємо його по чистим банкам, закатуємо кришками і залишаємо остигати, перевернувши догори денцями і накривши теплим пледом.
Компот із червоної смородини з апельсином
Інгредієнти: смородина червона– 500 г; смородина чорна – 500 г; цукор – 3 ст.; свіжий апельсин – 05 шт.; вода – 25 л. Приготування Червону і чорну стиглу смородину гарненько перебираємо, промиваємо і відкидаємо на друшляк стікати. Цим часом варимо сироп: у киплячу воду висипаємо цукор і, помішуючи, готуємо 5 хвилин. Підготовлені ягоди розкладаємо по чистим банкам, додаємо в кожну кілька часточок апельсина і заливаємо вміст гарячим сиропом. Після цього накриваємо все кришками і стерилізуємо компот 15 хвилин в киплячій воді. Потім зафарбовуємо напій, перевертаємо кришками вниз, закутуємо чимось теплим і залишаємо остигати.
Компот з малини й порічок
Інгредієнти: червона смородина свіжа – 500 г; малина – 300 г; цукор – 200 г; вода – 1 л. Приготування Ягоду обробляємо, промиваємо і розкладаємо по банках. У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор і варимо сироп, помішуючи, 5 хвилин. Потім заливаємо їм до країв банки і закатуємо консервацію залізними кришками. На наступну добу прибираємо компот в льох, для тривалого зберігання.
Компот з полуниці та червоної смородини
Інгредієнти: червона смородина – 300 г; свіжа полуниця – 200 г; вода – 35 л; цукор – 10 ст. ложок. Приготування Ягоди ретельно перебираємо, видаляємо весь сміття і промиваємо, а у полуниці відриваємо «хвостики». Ставимо На вогонь каструлю, наповнену водою і, коли рідина закипить, викладаємо ягоди і всипаємо цукор за смаком. Після повторного закипання, проварюємо напій 5-7 хвилин і знімаємо з вогню. Даємо йому повністю охолонути, а потім проціджуємо, знову кип'ятимо і розливаємо по стерильним банкам. Закатуємо консервацію кришками, перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати на кілька днів.
Компот із червоної смородини з вишнею
Інгредієнти: смородина червона – 2 кг; смородина чорна – 1 кг; вишня – 1 кг Для сиропу:
цукор – 600 г; вода – 2 л. Приготування Для приготування смачного і вітамінного компоту, ягоди ретельно перебираємо і промиваємо. Обсушуємо їх на чистому рушнику і викладаємо в підготовлені банки так, щоб вони наповнювали ємність рівно наполовину. У каструлю наливаємо фільтровану воду, кип'ятимо і акуратно заливаємо нею ягоди. Прикриваємо баночки кришками і залишаємо постояти хвилин на 10. Після цього зливаємо воду назад в каструлю, додаємо цукровий пісок і проварюємо сироп 10 хвилин до повного розчинення кристалів в ньому. Заливаємо баночки з ягодою готовим сиропом і герметично закатуємо. Після цього акуратно перевертаємо заготівлю догори дном, щільно закутуємо теплим пледом і залишаємо в такому стані остигати.