Компот з черноплодки
Стараннями радянського селекціонера В. С. Мічуріна, дикий північноамериканський чагарник перетворився в плодове дерево під назвою чорноплідна горобина, яке з осені обсипають кетяги ягід з приємним кисло-солодким, терпким і в'язким смаком.
На відміну від інших фруктових і ягідних дерев, урожай цього дерева, нерідко залишається неприбраним, а між тим з ягід черноплодки можна зварити компот за унікальним корисним властивостям набагато випереджає інші напої. Чорноплідна горобина однаково корисна, як у свіжому і замороженому вигляді, так і в заготовках, тому законсервований на зиму компот з черноплодки забезпечить наш організм достатньою кількістю вітамінів і корисних речовин, оскільки не які дістають в цей період часу.
Смак чорноплідної горобини досить специфічний, тому бажано варити компот в суміші з злегка кислих фруктів або ягід. Таким чином, напій виходить насиченим, ароматним і неймовірно смачним.
Нижче пропонуємо вам кілька рецептів приготування компоту з черноплодки, з яких ви зможете вибрати для себе найбільш підходящий.
Інгредієнти
Розрахунок на одну трилітрову банку:
ягоди чорноплідної горобини – 200 г;
свіжі яблука – 400 г;
лимонна кислота – 1 ч. ложка;
цукровий пісок – 550 р.
очищена вода – 2-25 л.
Приготування
Ягоди чорноплідної горобини позбавляємо від плодоніжок, промиваємо в холодній проточній воді і даємо трохи просохнути. Вимиті яблука очищаємо від хвостиків, вирізаємо серцевину і подрібнюємо невеликими шматочками. Викладаємо підготовлені ягоди черноплодки і часточки яблук в заздалегідь підготовлені стерильні трилітрові банки, заливаємо киплячим сиропом, звареним з очищеної води, цукрового піску і лимонної кислоти, тут же закатуємо попередньо прокип'яченими кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження, обгорнувши теплою ковдрою або пледом, приблизно на добу.
Готову заготовку зберігаємо в темному і бажано прохолодному місці.
По такому рецепту виходить досить концентрований компот з черноплодки і яблук, який перед вживанням потрібно розводити кип'яченою водою по своєму смаку.
Інгредієнти:
заморожені ягоди чорноплідної горобини – 500 г;
гілочки свіжої або сушеної м'яти – 2 шт.;
лимон середнього розміру – 1/2 шт.;
цукровий пісок – 500 р.
вода очищена – 4 л.
Приготування
У каструлю відповідного розміру поміщаємо заморожені ягоди чорноплідної горобини, нарізану часточками попередньо вимитий лимон, заливаємо холодною очищеною водою і ставимо на вогонь. Додаємо цукровий пісок, перемішуємо до його розчинення і кидаємо гілочки м'яти. Тепер доводимо компот до кипіння, проварюємо п'ять хвилин, вимикаємо плиту і залишаємо настоюватися під кришкою до охолодження.
Такий компот з черноплодки з лимоном і м'ятою має чудовий, неповторний смак. Крім того, він дуже корисний для функціонування травної та нервової систем організму, так як має заспокійливі і розслаблюючі властивості, покращує роботу шлунку, стимулюючи вироблення ферментів. Також він наповнює наш організм потрібними вітамінами, макро - і мікроелементами, зокрема йодом, необхідним для правильного функціонування щитовидної залози.
Користь черноплодки очевидна, тому запасайтеся свіжими ягодами про запас шляхом заморожування або консервуйте з неї на зиму готові компоти, будь варіант дозволить вам цілий рік насолоджуватися смачним і корисним освіжаючим напоєм.
На відміну від інших фруктових і ягідних дерев, урожай цього дерева, нерідко залишається неприбраним, а між тим з ягід черноплодки можна зварити компот за унікальним корисним властивостям набагато випереджає інші напої. Чорноплідна горобина однаково корисна, як у свіжому і замороженому вигляді, так і в заготовках, тому законсервований на зиму компот з черноплодки забезпечить наш організм достатньою кількістю вітамінів і корисних речовин, оскільки не які дістають в цей період часу.
Смак чорноплідної горобини досить специфічний, тому бажано варити компот в суміші з злегка кислих фруктів або ягід. Таким чином, напій виходить насиченим, ароматним і неймовірно смачним.
Нижче пропонуємо вам кілька рецептів приготування компоту з черноплодки, з яких ви зможете вибрати для себе найбільш підходящий.
Компот з черноплодки з яблуками на зиму
Інгредієнти
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Ягоди чорноплідної горобини позбавляємо від плодоніжок, промиваємо в холодній проточній воді і даємо трохи просохнути. Вимиті яблука очищаємо від хвостиків, вирізаємо серцевину і подрібнюємо невеликими шматочками. Викладаємо підготовлені ягоди черноплодки і часточки яблук в заздалегідь підготовлені стерильні трилітрові банки, заливаємо киплячим сиропом, звареним з очищеної води, цукрового піску і лимонної кислоти, тут же закатуємо попередньо прокип'яченими кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження, обгорнувши теплою ковдрою або пледом, приблизно на добу.
Готову заготовку зберігаємо в темному і бажано прохолодному місці.
По такому рецепту виходить досить концентрований компот з черноплодки і яблук, який перед вживанням потрібно розводити кип'яченою водою по своєму смаку.
Компот із замороженої черноплодки з м'ятою
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю відповідного розміру поміщаємо заморожені ягоди чорноплідної горобини, нарізану часточками попередньо вимитий лимон, заливаємо холодною очищеною водою і ставимо на вогонь. Додаємо цукровий пісок, перемішуємо до його розчинення і кидаємо гілочки м'яти. Тепер доводимо компот до кипіння, проварюємо п'ять хвилин, вимикаємо плиту і залишаємо настоюватися під кришкою до охолодження.
Такий компот з черноплодки з лимоном і м'ятою має чудовий, неповторний смак. Крім того, він дуже корисний для функціонування травної та нервової систем організму, так як має заспокійливі і розслаблюючі властивості, покращує роботу шлунку, стимулюючи вироблення ферментів. Також він наповнює наш організм потрібними вітамінами, макро - і мікроелементами, зокрема йодом, необхідним для правильного функціонування щитовидної залози.
Користь черноплодки очевидна, тому запасайтеся свіжими ягодами про запас шляхом заморожування або консервуйте з неї на зиму готові компоти, будь варіант дозволить вам цілий рік насолоджуватися смачним і корисним освіжаючим напоєм.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки з шовковиці на зиму
Багато люблять шовковицю за її приємний і дуже незвичайний смак. На жаль період дозрівання цієї смачної ягоди дуже не довгий, тому господині
Компот із шовковиці на зиму
Сьогодні у цій статті розповімо, як заготовити корисний компот із шовковиці на зиму. Ми вам пропонуємо декілька абсолютно різних рецептів, як закрити
Компот з жимолості на зиму
Ця кисло-солодка ягода настільки багата вітамінами, що можна, нарешті, замінити обридлі за зиму цитрусові і урізноманітнити меню, включивши в раціон
Компот з черешні з кісточками на зиму
Сьогодні ми із задоволенням ділимося з вами рецептом приготування компоту з черешні. Цей напій повний вітамінів, так як ми використовуємо цілі ягоди.
Сік з чорноплідної горобини
Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо
Компот з горобини
Компот, приготований з горобини, не тільки смачний, але ще і дуже корисний! Щоб зварити такий чудовий напій, вам мені знадобляться особливі навички,