Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з черноплодки

Компот з черноплодки

16-07-2015, 20:46
759
Компот з черноплодки
Стараннями радянського селекціонера В. С. Мічуріна, дикий північноамериканський чагарник перетворився в плодове дерево під назвою чорноплідна горобина, яке з осені обсипають кетяги ягід з приємним кисло-солодким, терпким і в'язким смаком.
На відміну від інших фруктових і ягідних дерев, урожай цього дерева, нерідко залишається неприбраним, а між тим з ягід черноплодки можна зварити компот за унікальним корисним властивостям набагато випереджає інші напої. Чорноплідна горобина однаково корисна, як у свіжому і замороженому вигляді, так і в заготовках, тому законсервований на зиму компот з черноплодки забезпечить наш організм достатньою кількістю вітамінів і корисних речовин, оскільки не які дістають в цей період часу.
Смак чорноплідної горобини досить специфічний, тому бажано варити компот в суміші з злегка кислих фруктів або ягід. Таким чином, напій виходить насиченим, ароматним і неймовірно смачним.
Нижче пропонуємо вам кілька рецептів приготування компоту з черноплодки, з яких ви зможете вибрати для себе найбільш підходящий.

Компот з черноплодки з яблуками на зиму


Інгредієнти
Розрахунок на одну трилітрову банку:

  • ягоди чорноплідної горобини – 200 г;

  • свіжі яблука – 400 г;

  • лимонна кислота – 1 ч. ложка;

  • цукровий пісок – 550 р.

  • очищена вода – 2-25 л.


  • Приготування
    Ягоди чорноплідної горобини позбавляємо від плодоніжок, промиваємо в холодній проточній воді і даємо трохи просохнути. Вимиті яблука очищаємо від хвостиків, вирізаємо серцевину і подрібнюємо невеликими шматочками. Викладаємо підготовлені ягоди черноплодки і часточки яблук в заздалегідь підготовлені стерильні трилітрові банки, заливаємо киплячим сиропом, звареним з очищеної води, цукрового піску і лимонної кислоти, тут же закатуємо попередньо прокип'яченими кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження, обгорнувши теплою ковдрою або пледом, приблизно на добу.
    Готову заготовку зберігаємо в темному і бажано прохолодному місці.
    По такому рецепту виходить досить концентрований компот з черноплодки і яблук, який перед вживанням потрібно розводити кип'яченою водою по своєму смаку.

    Компот із замороженої черноплодки з м'ятою


    Інгредієнти:

  • заморожені ягоди чорноплідної горобини – 500 г;

  • гілочки свіжої або сушеної м'яти – 2 шт.;

  • лимон середнього розміру – 1/2 шт.;

  • цукровий пісок – 500 р.

  • вода очищена – 4 л.


  • Приготування
    У каструлю відповідного розміру поміщаємо заморожені ягоди чорноплідної горобини, нарізану часточками попередньо вимитий лимон, заливаємо холодною очищеною водою і ставимо на вогонь. Додаємо цукровий пісок, перемішуємо до його розчинення і кидаємо гілочки м'яти. Тепер доводимо компот до кипіння, проварюємо п'ять хвилин, вимикаємо плиту і залишаємо настоюватися під кришкою до охолодження.
    Компот з черноплодки
    Такий компот з черноплодки з лимоном і м'ятою має чудовий, неповторний смак. Крім того, він дуже корисний для функціонування травної та нервової систем організму, так як має заспокійливі і розслаблюючі властивості, покращує роботу шлунку, стимулюючи вироблення ферментів. Також він наповнює наш організм потрібними вітамінами, макро - і мікроелементами, зокрема йодом, необхідним для правильного функціонування щитовидної залози.
    Користь черноплодки очевидна, тому запасайтеся свіжими ягодами про запас шляхом заморожування або консервуйте з неї на зиму готові компоти, будь варіант дозволить вам цілий рік насолоджуватися смачним і корисним освіжаючим напоєм.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заготовки з шовковиці на зиму
    Заготовки з шовковиці на зиму
    Багато люблять шовковицю за її приємний і дуже незвичайний смак. На жаль період дозрівання цієї смачної ягоди дуже не довгий, тому господині
    Компот із шовковиці на зиму
    Компот із шовковиці на зиму
    Сьогодні у цій статті розповімо, як заготовити корисний компот із шовковиці на зиму. Ми вам пропонуємо декілька абсолютно різних рецептів, як закрити
    Компот з жимолості на зиму
    Компот з жимолості на зиму
    Ця кисло-солодка ягода настільки багата вітамінами, що можна, нарешті, замінити обридлі за зиму цитрусові і урізноманітнити меню, включивши в раціон
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Сьогодні ми із задоволенням ділимося з вами рецептом приготування компоту з черешні. Цей напій повний вітамінів, так як ми використовуємо цілі ягоди.
    Сік з чорноплідної горобини
    Сік з чорноплідної горобини
    Чорноплідна горобина відома своїми корисними та лікувальними властивостями. І сьогодні ми пропонуємо вам рецепти приготування з неї соку. Читаємо
    Компот з горобини
    Компот з горобини
    Компот, приготований з горобини, не тільки смачний, але ще і дуже корисний! Щоб зварити такий чудовий напій, вам мені знадобляться особливі навички,