Компот з черешні з кісточками на зиму
Компот з черешні можна консервувати на зиму з кісточками, так і без них, але для збереження кращих смакових якостей, бажано використовувати цілі ягоди.
Черешня є солодкою ягодою, тому готуючи компот, необхідно правильно розрахувати кількість доданого до неї цукру, щоб він не вийшов занадто нудотним.
Під час консервування можна додавати інші сорти ягід, наприклад, полуницю , яка дуже гармонійно поєднується з ягодами черешні і надає напою ще більш ароматний і насичений смак.
Про те, як приготувати компот з черешні з кісточками на зиму, ми поговоримо нижче, розкриваючи наші рецепти.
Інгредієнти:
черешня свіжа з кісточками – 15 кг;
цукровий пісок – 600 г;
трилітрові банки – 3 шт.;
вода.
Приготування
Трилітрові банки ретельно вимиваємо з харчовою содою і стерилізуємо на пару за п'ятнадцять хвилин кожну. Потім накладаємо по пів кілограма добре промитої черешні, очищеної від плодоніжок, і насипаємо по двісті грам цукру. Заливаємо по черзі киплячою водою до самого ободочка банки і закатуємо, попередньо простерилизованными в окропі протягом п'яти хвилин, кришками. Розгортаємо банки догори дном і відразу ж накриваємо і гарненько закутуємо теплим пледом до повного охолодження.
Інгредієнти:
черешня свіжа з кісточками – 3 кг;
полуниця свіжа – 600 г;
листя м'яти – 12-14 шт.;
лимонна кислота – 2-3 ч. ложки;
цукровий пісок – 4 склянки;
вода.
Приготування
Ретельно промиваємо м'яту, ягоди черешні та полуниці, видаляємо плодоніжки і, за бажанням, чашолистки і укладаємо в заздалегідь простерилізовані банки. З цієї кількості ягід повинно вийти шість літрових або дві трилітрові банки, які мають бути заповнені трохи більше, ніж на половину. У кожну літрову банку кладемо по два листочки м'яти. Заливаємо вміст киплячою водою і даємо відстоятися п'ятнадцять хвилин. Потім воду зливаємо в посуд, додаємо цукровий пісок з розрахунку 180 грам (1 склянка) на один літр води, лимонну кислоту, приблизно три чайних ложки без гірки, і даємо сиропу добре закипіти. Тепер заливаємо вміст банок, закатуємо простерилизованными кришками, розгортаємо їх догори дном, закутуємо теплою ковдрою і залишаємо до охолодження. Зберігаємо готовий компот в темному і бажано прохолодному місці.
Інгредієнти:
біла черешня з кісточками;
цукровий пісок;
вода.
Приготування
Промиті і простерилізовані банки наповнюємо наполовину очищеної від плодоніжок і перемиті черешнею. Потім заливаємо ягоди в банках окропом під саме горлечко, даємо постояти п'ять хвилин і зливаємо. Доводимо воду до кипіння, проводимо ту ж процедуру заливання і зливання, знову ставимо посуд на вогонь і додаємо цукор з розрахунку один повний стакан (250 грам) на одну трилітрову банку. Прокипячиваем сироп протягом п'яти хвилин, заливаємо в банки і відразу ж закатуємо стерилізованими кришками. Кожну банку ставимо кришками вниз і закутуємо ковдрою до повного охолодження.
Інгредієнти:
червона черешня з кісточками – 3 кг;
яблука – 1 кг;
цукровий пісок – 400 г;
лимонна кислота – 3 г;
вода – 15 л.
Приготування
Сумішшю промитої черешні та яблук заповнюємо банки на одну третину і заливаємо киплячим сиропом, приготованого з води, цукру і лимонної кислоти. Стерилізуємо трилітрові банки тридцять хвилин, літрові - десять. Потім зафарбовуємо прокип'яченими кришками, розгортаємо догори дном і даємо охолонути.
Черешня є солодкою ягодою, тому готуючи компот, необхідно правильно розрахувати кількість доданого до неї цукру, щоб він не вийшов занадто нудотним.
Під час консервування можна додавати інші сорти ягід, наприклад, полуницю , яка дуже гармонійно поєднується з ягодами черешні і надає напою ще більш ароматний і насичений смак.
Про те, як приготувати компот з черешні з кісточками на зиму, ми поговоримо нижче, розкриваючи наші рецепти.
Простий рецепт компоту з черешні з кісточками на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Трилітрові банки ретельно вимиваємо з харчовою содою і стерилізуємо на пару за п'ятнадцять хвилин кожну. Потім накладаємо по пів кілограма добре промитої черешні, очищеної від плодоніжок, і насипаємо по двісті грам цукру. Заливаємо по черзі киплячою водою до самого ободочка банки і закатуємо, попередньо простерилизованными в окропі протягом п'яти хвилин, кришками. Розгортаємо банки догори дном і відразу ж накриваємо і гарненько закутуємо теплим пледом до повного охолодження.
Компот на зиму з черешні та полуниці
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно промиваємо м'яту, ягоди черешні та полуниці, видаляємо плодоніжки і, за бажанням, чашолистки і укладаємо в заздалегідь простерилізовані банки. З цієї кількості ягід повинно вийти шість літрових або дві трилітрові банки, які мають бути заповнені трохи більше, ніж на половину. У кожну літрову банку кладемо по два листочки м'яти. Заливаємо вміст киплячою водою і даємо відстоятися п'ятнадцять хвилин. Потім воду зливаємо в посуд, додаємо цукровий пісок з розрахунку 180 грам (1 склянка) на один літр води, лимонну кислоту, приблизно три чайних ложки без гірки, і даємо сиропу добре закипіти. Тепер заливаємо вміст банок, закатуємо простерилизованными кришками, розгортаємо їх догори дном, закутуємо теплою ковдрою і залишаємо до охолодження. Зберігаємо готовий компот в темному і бажано прохолодному місці.
Компот на зиму з білої черешні з кісточками
Інгредієнти:
Приготування
Промиті і простерилізовані банки наповнюємо наполовину очищеної від плодоніжок і перемиті черешнею. Потім заливаємо ягоди в банках окропом під саме горлечко, даємо постояти п'ять хвилин і зливаємо. Доводимо воду до кипіння, проводимо ту ж процедуру заливання і зливання, знову ставимо посуд на вогонь і додаємо цукор з розрахунку один повний стакан (250 грам) на одну трилітрову банку. Прокипячиваем сироп протягом п'яти хвилин, заливаємо в банки і відразу ж закатуємо стерилізованими кришками. Кожну банку ставимо кришками вниз і закутуємо ковдрою до повного охолодження.
Компот із червоної черешні та яблук на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Сумішшю промитої черешні та яблук заповнюємо банки на одну третину і заливаємо киплячим сиропом, приготованого з води, цукру і лимонної кислоти. Стерилізуємо трилітрові банки тридцять хвилин, літрові - десять. Потім зафарбовуємо прокип'яченими кришками, розгортаємо догори дном і даємо охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з фейхоа
Компоти готують з самих різних ягід і фруктів: яблук, персиків, вишні, малини, груш і т. д. А сьогодні ми розповімо вам, як зварити дивовижний компот
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
Варення з черешні з кісточками
Черешня - смачна і улюблена усіма ягода. Якщо ви хочете побалувати себе черешнею і взимку, кращий варіант - зварити варення, тим більше що зробити це
Варення з білої черешні
Варення - дивовижне ласощі на зиму. Його готують з самих різних ягід і фруктів: малини, полуниці, яблук, персиків, лимонів і т. д. І сьогодні ми
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити