Компот з фейхоа
Компоти готують з різноманітних фруктів і ягід. А ось напої з фейхоа поки що у нас в новинку. І сам плід фейхоа ще є досить екзотичним для нашого населення, цей плід родом з Південної Америки, а так само добре визріває на півдні нашої країни. Період дозрівання фейхоа середина осені. Тому він дуже підходить для консервації. Плід фейхоа дуже корисний. Нижче розповімо вам декілька рецептів приготування компотів з фейхоа.
Інгредієнти:
фейхоа (м'які плоди) – 05 кг;
вода – 25 л;
цукор – 25 склянки;
лимонна кислота – 1/4 ч. ложки.
Приготування
Стиглі плоди моєму в прохолодній воді. Вимиту трьох літрову банку стерилізуємо 15 хвилин. Цукор заливаємо водою і даємо закипіти. У киплячий сироп засипаємо фейхоа, даємо закипіти і бланшируем 7 хвилин. Після додаємо лимонну кислоту, перемішуємо. У стерилізовану банку викладаємо плоди, заливаємо сиропом, накриваємо кришкою (даємо постояти 5 хвилин). Закручуємо банку, перевертаємо догори ногами і тримаємо так 5 хвилин, закутуємо банку і залишаємо так на добу. Корисний та смачний компот з фейхоа готовий!
Інгредієнти:
фейхоа – 05 кг;
цукор – 200 г;
вода - 25 л;
кислота лимонна – 025 ч. ложки.
Приготування
Фейхоа моєму обрізаємо кінчики і викладаємо в попередньо простерилізовані банки, (плоди повинні зайняти 1/3 банки), заливаємо окропом і залишаємо воду в банках на одну годину. Після воду знову виливаємо в каструлю, засипаємо цукор і варимо 35 хвилин. В кінці додаємо лимонну кислоту. Заливаємо отриманим сиропом наші плоди, закручуємо банки кришками, перевертаємо їх, накриваємо кришкою і залишаємо на 24 години. Напій готовий.
Інгредієнти:
фейхоа – 10 шт.;
яблука – 2 шт.;
цукор – 1 склянка;
вода - 25 літра.
Приготування
Обрізаємо кінчики фейхоа, нарізаємо скибочками, яблука нарізаємо точно також. Заливаємо наші фрукти водою з цукром, чекаємо, поки закиплять, і варимо 15 хвилин. Такий компот можна пити і холодним і гарячим в обох варіантах він дуже смачний.
Інгредієнти:
яблука – 15 кг;
фейхоа – 1 кг;
обліпиха - 300 г;
вода – 5 л;
цукор – за бажанням.
Приготування
Моєму фрукти, з яблук витягаємо серцевинки і розрізаємо їх на шматочки у фейхоа обрізаємо кінчики. Висипаємо інгредієнти в каструлю, заливаємо водою, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Коли вода закипіла, додаємо цукровий пісок і проварюємо ще 10 хвилин. Вимикаємо вогонь, даємо настоятися 2 години. Смачненький напій готовий охолоджуємо і насолоджуємося.
Компот з фейхоа на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Стиглі плоди моєму в прохолодній воді. Вимиту трьох літрову банку стерилізуємо 15 хвилин. Цукор заливаємо водою і даємо закипіти. У киплячий сироп засипаємо фейхоа, даємо закипіти і бланшируем 7 хвилин. Після додаємо лимонну кислоту, перемішуємо. У стерилізовану банку викладаємо плоди, заливаємо сиропом, накриваємо кришкою (даємо постояти 5 хвилин). Закручуємо банку, перевертаємо догори ногами і тримаємо так 5 хвилин, закутуємо банку і залишаємо так на добу. Корисний та смачний компот з фейхоа готовий!
Простий рецепт компоту з фейхоа на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Фейхоа моєму обрізаємо кінчики і викладаємо в попередньо простерилізовані банки, (плоди повинні зайняти 1/3 банки), заливаємо окропом і залишаємо воду в банках на одну годину. Після воду знову виливаємо в каструлю, засипаємо цукор і варимо 35 хвилин. В кінці додаємо лимонну кислоту. Заливаємо отриманим сиропом наші плоди, закручуємо банки кришками, перевертаємо їх, накриваємо кришкою і залишаємо на 24 години. Напій готовий.
Компот з фейхоа і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Обрізаємо кінчики фейхоа, нарізаємо скибочками, яблука нарізаємо точно також. Заливаємо наші фрукти водою з цукром, чекаємо, поки закиплять, і варимо 15 хвилин. Такий компот можна пити і холодним і гарячим в обох варіантах він дуже смачний.
Компот з фейхоа, яблук і обліпихи
Інгредієнти:
Приготування
Моєму фрукти, з яблук витягаємо серцевинки і розрізаємо їх на шматочки у фейхоа обрізаємо кінчики. Висипаємо інгредієнти в каструлю, заливаємо водою, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Коли вода закипіла, додаємо цукровий пісок і проварюємо ще 10 хвилин. Вимикаємо вогонь, даємо настоятися 2 години. Смачненький напій готовий охолоджуємо і насолоджуємося.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з фейхоа
Фейхоа - це соковиті м'ясисті ягоди темно-зеленого кольору. За смаком одночасно нагадують ківі, суницю і ананас. З них готують компоти, джеми,
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо