Вернуться назад Распечатать

Компот з черешні з кісточками на зиму

Компот з черешні з кісточками на зиму
Компот з черешні можна консервувати на зиму з кісточками, так і без них, але для збереження кращих смакових якостей, бажано використовувати цілі ягоди.
Черешня є солодкою ягодою, тому готуючи компот, необхідно правильно розрахувати кількість доданого до неї цукру, щоб він не вийшов занадто нудотним.
Під час консервування можна додавати інші сорти ягід, наприклад, полуницю , яка дуже гармонійно поєднується з ягодами черешні і надає напою ще більш ароматний і насичений смак.
Про те, як приготувати компот з черешні з кісточками на зиму, ми поговоримо нижче, розкриваючи наші рецепти.

Простий рецепт компоту з черешні з кісточками на зиму


Інгредієнти:

  • черешня свіжа з кісточками – 15 кг;

  • цукровий пісок – 600 г;

  • трилітрові банки – 3 шт.;

  • вода.


  • Приготування
    Трилітрові банки ретельно вимиваємо з харчовою содою і стерилізуємо на пару за п'ятнадцять хвилин кожну. Потім накладаємо по пів кілограма добре промитої черешні, очищеної від плодоніжок, і насипаємо по двісті грам цукру. Заливаємо по черзі киплячою водою до самого ободочка банки і закатуємо, попередньо простерилизованными в окропі протягом п'яти хвилин, кришками. Розгортаємо банки догори дном і відразу ж накриваємо і гарненько закутуємо теплим пледом до повного охолодження.

    Компот на зиму з черешні та полуниці


    Інгредієнти:

  • черешня свіжа з кісточками – 3 кг;

  • полуниця свіжа – 600 г;

  • листя м'яти – 12-14 шт.;

  • лимонна кислота – 2-3 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 4 склянки;

  • вода.


  • Приготування
    Ретельно промиваємо м'яту, ягоди черешні та полуниці, видаляємо плодоніжки і, за бажанням, чашолистки і укладаємо в заздалегідь простерилізовані банки. З цієї кількості ягід повинно вийти шість літрових або дві трилітрові банки, які мають бути заповнені трохи більше, ніж на половину. У кожну літрову банку кладемо по два листочки м'яти. Заливаємо вміст киплячою водою і даємо відстоятися п'ятнадцять хвилин. Потім воду зливаємо в посуд, додаємо цукровий пісок з розрахунку 180 грам (1 склянка) на один літр води, лимонну кислоту, приблизно три чайних ложки без гірки, і даємо сиропу добре закипіти. Тепер заливаємо вміст банок, закатуємо простерилизованными кришками, розгортаємо їх догори дном, закутуємо теплою ковдрою і залишаємо до охолодження. Зберігаємо готовий компот в темному і бажано прохолодному місці.

    Компот на зиму з білої черешні з кісточками


    Інгредієнти:

  • біла черешня з кісточками;

  • цукровий пісок;

  • вода.


  • Приготування
    Промиті і простерилізовані банки наповнюємо наполовину очищеної від плодоніжок і перемиті черешнею. Потім заливаємо ягоди в банках окропом під саме горлечко, даємо постояти п'ять хвилин і зливаємо. Доводимо воду до кипіння, проводимо ту ж процедуру заливання і зливання, знову ставимо посуд на вогонь і додаємо цукор з розрахунку один повний стакан (250 грам) на одну трилітрову банку. Прокипячиваем сироп протягом п'яти хвилин, заливаємо в банки і відразу ж закатуємо стерилізованими кришками. Кожну банку ставимо кришками вниз і закутуємо ковдрою до повного охолодження.

    Компот із червоної черешні та яблук на зиму


    Інгредієнти:

  • червона черешня з кісточками – 3 кг;

  • яблука – 1 кг;
  • Компот з черешні з кісточками на зиму

  • цукровий пісок – 400 г;

  • лимонна кислота – 3 г;

  • вода – 15 л.


  • Приготування
    Сумішшю промитої черешні та яблук заповнюємо банки на одну третину і заливаємо киплячим сиропом, приготованого з води, цукру і лимонної кислоти. Стерилізуємо трилітрові банки тридцять хвилин, літрові - десять. Потім зафарбовуємо прокип'яченими кришками, розгортаємо догори дном і даємо охолонути.