Варення з черешні з кісточками

Варення з білої черешні з кісточками
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди треба ретельно промити і висушити. Викласти на лляне рушник і просушити. Необхідно перебрати ягоди - залишити для варення тільки хороші, цілі, без пошкоджень. Далі потрібно приготувати сироп. Для цього цукор розчинити у воді і довести до кипіння. При цьому необхідно часто перемішувати, щоб цукор не пригорів.
Отриманим сиропом заливаємо ягоди черешні. Вони повинні настоятися приблизно 2-3 години. Потім поставити на вогонь і довести до кипіння. Вогонь повинен бути слабким, щоб сироп не кипів активно. Тоді ягоди не розваряться і залишаться цілими. Готовність визначається за кольором черешні. Коли ягода стане майже прозорою, варення готове. В отримане варення з білої черешні треба додати сік лимона і ванілі. Це додасть йому незвичайний аромат і легку кислинку, воно не буде приторно-солодким. Проварити ще 3 хвилини. Зняти з вогню і гарячим розлити по банках.
Варення з черешні з горіхами
Рецепт, як приготувати варення з черешні з горіхами буде колишнім. Однак замість простої черешні з кісточками ми будемо використовувати черешню, очищену від кісточок. Це можна зробити за допомогою спеціального пристосування. Очистивши черешню від кісточок, її потрібно «нафарширувати» горіхами. Краще всього використовувати розрізані на 4 частини волоські горіхи. Вони надають пікантний смак і роблять аромат варення більш вишуканим. Коли ягоди та горіхи готові, їх потрібно залити сиропом і варити так само, як і черешню з кісточками.
Отримане варення має приємний горіховий присмак і незвичайний аромат.
Варення з черешні з кісточками відрізняється деякими мигдальним присмаком. Без кісточок цього присмаку не буде. Однак саме тому ця ягода так добре поєднується з горіхами. Для варення з черешні з горіхами можна використовувати не тільки волоські горіхи. Підійдуть кедрові, мигдаль, фундук, кешью. Арахіс і фісташки краще не використовувати, тому що, як правило, вони продаються вже солоні.
Черешневе варення виходить приторно-солодким, тому можна додавати лимон або трохи лимонної кислоти. По-перше, це відтінятиме смак, а по-друге, запобігає зайве засахаривание продукту. Також, щоб уникнути зацукровування, варення треба зберігати

Черешня містить безліч вітамінів і мінералів, які будуть дуже корисні для організму взимку. Варення - прекрасний спосіб зберегти і законсервувати ці вітаміни. В черешні дуже багато вітаміну С , вітамінів групи В і каротину. Вони відповідають за імунітет і відновлення нервової системи. Калій і магній, у великій кількості присутні в черешнях. Ці мінерали допомагають підтримувати в нормі серцево-судинну систему і артеріальний тиск.
Кальцій і залізо також вкрай необхідні організму. Черешневе варення стане чудовим ласощами для майбутніх мам. Воно допоможе забезпечити організм необхідними речовинами. Така насолода - відмінний спосіб поєднати приємне з корисним!
Рекомендуємо добрі рецепти

Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся

Варення з бананів
Плануєте пригощати сім'ю класичним ягідним варенням в зимову пору? А що якщо здивувати близьких приготувавши незвичайне бананове варення? Випробуйте

Варення з м'яти - рецепт
У літній період, коли багато свіжих ягід і фруктів можна зробити дивовижні заготовки на зиму: джеми, желе, варення. І сьогодні ми поділимося цікавими

Варення з білої черешні
Варення - дивовижне ласощі на зиму. Його готують з самих різних ягід і фруктів: малини, полуниці, яблук, персиків, лимонів і т. д. І сьогодні ми

Варення в хлібопічці
Варення - одне з улюблених і простих з дитинства ласощів. Його можна зварити за звичаєм на плиті, але ми пропонуємо скористатися сучасним девайсом -