Вернуться назад Распечатать

Варення з черешні з кісточками

Варення з черешні з кісточками
Черешня - одна з найбільш смачних і солодких ягід. Варення з черешні не тільки дуже корисне, але і виглядає приголомшливо. До того ж, щоб приготувати черешневе варення потрібно зовсім небагато сил і часу. У цій статті ми розповімо, як приготувати варення з білої черешні з кісточками.

Варення з білої черешні з кісточками


Інгредієнти:

  • черешня - 1 кг;

  • цукор - 1 кг;

  • вода - 350 мл;

  • лимон - 1 шт;

  • ваніль - 1 /3 ч. ложки.


  • Приготування

    Ягоди треба ретельно промити і висушити. Викласти на лляне рушник і просушити. Необхідно перебрати ягоди - залишити для варення тільки хороші, цілі, без пошкоджень. Далі потрібно приготувати сироп. Для цього цукор розчинити у воді і довести до кипіння. При цьому необхідно часто перемішувати, щоб цукор не пригорів.

    Отриманим сиропом заливаємо ягоди черешні. Вони повинні настоятися приблизно 2-3 години. Потім поставити на вогонь і довести до кипіння. Вогонь повинен бути слабким, щоб сироп не кипів активно. Тоді ягоди не розваряться і залишаться цілими. Готовність визначається за кольором черешні. Коли ягода стане майже прозорою, варення готове. В отримане варення з білої черешні треба додати сік лимона і ванілі. Це додасть йому незвичайний аромат і легку кислинку, воно не буде приторно-солодким. Проварити ще 3 хвилини. Зняти з вогню і гарячим розлити по банках.

    Варення з черешні з горіхами



    Рецепт, як приготувати варення з черешні з горіхами буде колишнім. Однак замість простої черешні з кісточками ми будемо використовувати черешню, очищену від кісточок. Це можна зробити за допомогою спеціального пристосування. Очистивши черешню від кісточок, її потрібно «нафарширувати» горіхами. Краще всього використовувати розрізані на 4 частини волоські горіхи. Вони надають пікантний смак і роблять аромат варення більш вишуканим. Коли ягоди та горіхи готові, їх потрібно залити сиропом і варити так само, як і черешню з кісточками.
    Отримане варення має приємний горіховий присмак і незвичайний аромат.

    Варення з черешні з кісточками відрізняється деякими мигдальним присмаком. Без кісточок цього присмаку не буде. Однак саме тому ця ягода так добре поєднується з горіхами. Для варення з черешні з горіхами можна використовувати не тільки волоські горіхи. Підійдуть кедрові, мигдаль, фундук, кешью. Арахіс і фісташки краще не використовувати, тому що, як правило, вони продаються вже солоні.

    Черешневе варення виходить приторно-солодким, тому можна додавати лимон або трохи лимонної кислоти. По-перше, це відтінятиме смак, а по-друге, запобігає зайве засахаривание продукту. Також, щоб уникнути зацукровування, варення треба зберігати
    Варення з черешні з кісточками
    певним чином. Це повинно бути темне приміщення з температурою 10-12 градусів. Для короткострокового зберігання підійдуть верхні полиці холодильника. При тривалому зберіганні там (звичайна температура в холодильнику 4-6 градусів) може відбуватися засахаривание варення. Якщо ж температура більше 12-15 градусів, варення може зіпсуватися.

    Черешня містить безліч вітамінів і мінералів, які будуть дуже корисні для організму взимку. Варення - прекрасний спосіб зберегти і законсервувати ці вітаміни. В черешні дуже багато вітаміну С , вітамінів групи В і каротину. Вони відповідають за імунітет і відновлення нервової системи. Калій і магній, у великій кількості присутні в черешнях. Ці мінерали допомагають підтримувати в нормі серцево-судинну систему і артеріальний тиск.
    Кальцій і залізо також вкрай необхідні організму. Черешневе варення стане чудовим ласощами для майбутніх мам. Воно допоможе забезпечити організм необхідними речовинами. Така насолода - відмінний спосіб поєднати приємне з корисним!