Варення в хлібопічці
Осінні вечори неможливо уявити без чашечки ароматного чаю з варенням власного приготування. Улюблену солодкість можна приготувати по-старому, за допомогою виварювання на плиті і консервування, або, пішовши на поводу у сучасних девайсів, скористатися хлібопічкою.
Інгредієнти:
черешня свіжа - 1 кг;
цукор - 500 г;
лимонний сік - 2 ст. ложки.
Приготування
Ягоди моєму, очищаємо від плодоніжок і кісточок.
В чашу хлібопічки встановлюємо лопатку для змішування, поміщаємо туди ягоди, цукор і лимонний сік (або 3-4 г лимонної кислоти). Перемішуємо вміст хлібопічки, накриваємо майбутнє варення кришкою і вибираємо режим «Джем», або «Варення» - в залежності від марки хлібопічки.
Про закінчення готування дасть знати звуковий сигнал, після якого, варення з черешні можна буде закочувати в простерилізовані банки.
За аналогічним рецептом можна приготувати вишневе варення в хлібопічці, або навіть мікс з черешні і вишні у співвідношенні 1:1.
Інгредієнти:
яблука - 500 г;
цукор - 500 г;
кориця - 1 1/2 ч. ложки.
Приготування
Перед тим, як варити яблучне варення в хлібопічці, самі яблука очистіть від шкірки і нарізати кубиками зі стороною близько 2 див.
Далі йдемо вже відпрацьованою схемою: кладемо в чашу хлібопічки лопатку, засипаємо всі інгредієнти і ставимо режим «Варення».
Любителі джемів можуть попередньо проварити інгредієнти на плиті протягом 20 хвилин, а після подрібнити за допомогою блендера і відправити в хлібопічку у режим «Конфітюр».
Як доповнення до яблучного варення, в процесі готування можна додати родзинки, курагу, горіхи або будь-які свіжі ягоди, наприклад, журавлину або малину.
Шанувальники незвичайних ласощів можуть спробувати рецепт варення з апельсинів: солодке і неймовірно ароматне, воно злегка нагадує терпкий мед і прекрасно підходить для тих, хто не любить нудотні десерти.
Інгредієнти:
апельсини (великі) - 4 шт.;
цукор - 500 г;
лимон - 1 шт.
Приготування
Апельсини очистити, цедру двох з них дрібно нарізаємо, або трьом на тертці (тільки цедру, жодної білої м'якоті!). Далі плоди слід нарізати великими кубиками і помістити в чашу хлібопічки, разом з цедрою, цукром і соком лимона. Виставляємо режим «Джем» і забуваємо про варення до звукового сигналу.
Не зайвим буде і доповнення у вигляді жмені темного родзинок, або 1/2 чайної ложки тертого імбиру.
Подавати апельсинове варення можна окремо, або в якості добавки до випічки.
Рецепт варення з черешні в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди моєму, очищаємо від плодоніжок і кісточок.
В чашу хлібопічки встановлюємо лопатку для змішування, поміщаємо туди ягоди, цукор і лимонний сік (або 3-4 г лимонної кислоти). Перемішуємо вміст хлібопічки, накриваємо майбутнє варення кришкою і вибираємо режим «Джем», або «Варення» - в залежності від марки хлібопічки.
Про закінчення готування дасть знати звуковий сигнал, після якого, варення з черешні можна буде закочувати в простерилізовані банки.
За аналогічним рецептом можна приготувати вишневе варення в хлібопічці, або навіть мікс з черешні і вишні у співвідношенні 1:1.
Яблучне варення в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як варити яблучне варення в хлібопічці, самі яблука очистіть від шкірки і нарізати кубиками зі стороною близько 2 див.
Далі йдемо вже відпрацьованою схемою: кладемо в чашу хлібопічки лопатку, засипаємо всі інгредієнти і ставимо режим «Варення».
Любителі джемів можуть попередньо проварити інгредієнти на плиті протягом 20 хвилин, а після подрібнити за допомогою блендера і відправити в хлібопічку у режим «Конфітюр».
Як доповнення до яблучного варення, в процесі готування можна додати родзинки, курагу, горіхи або будь-які свіжі ягоди, наприклад, журавлину або малину.
Варення з апельсинів в хлібопічці
Шанувальники незвичайних ласощів можуть спробувати рецепт варення з апельсинів: солодке і неймовірно ароматне, воно злегка нагадує терпкий мед і прекрасно підходить для тих, хто не любить нудотні десерти.
Інгредієнти:
Приготування
Апельсини очистити, цедру двох з них дрібно нарізаємо, або трьом на тертці (тільки цедру, жодної білої м'якоті!). Далі плоди слід нарізати великими кубиками і помістити в чашу хлібопічки, разом з цедрою, цукром і соком лимона. Виставляємо режим «Джем» і забуваємо про варення до звукового сигналу.
Не зайвим буде і доповнення у вигляді жмені темного родзинок, або 1/2 чайної ложки тертого імбиру.
Подавати апельсинове варення можна окремо, або в якості добавки до випічки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
Варення з брусниці в мультиварці
Варення з брусниці - це смачний і корисний продукт, так як ця ягода володіє великою кількістю цілющих властивостей. І сьогодні ми розповімо вам, як
Апельсиновий джем в хлібопічці
Любите солодке? А пам'ятаєте, як у дитинстві, ви сідали за стіл і пили чай з різними вареннями? Найімовірніше, ви не замислювалися про те, звідки
Полуничний джем в хлібопічці
На здивування багатьох в хлібопечі можна готувати не тільки хліб і тісто, але і різноманітні джеми з ягід і фруктів. У цій статті ми вчимося готувати
Джем в хлібопічці - рецепт
Джем - просте і смачне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. Приготувати його можна як на плиті, так і використовуючи сучасні кухонні пристрої. І