Осінні вечори неможливо уявити без чашечки ароматного чаю з варенням власного приготування. Улюблену солодкість можна приготувати по-старому, за допомогою виварювання на плиті і консервування, або, пішовши на поводу у сучасних девайсів, скористатися хлібопічкою.
Рецепт варення з черешні в хлібопічці
Інгредієнти: черешня свіжа - 1 кг; цукор - 500 г; лимонний сік - 2 ст. ложки. Приготування Ягоди моєму, очищаємо від плодоніжок і кісточок.
В чашу хлібопічки встановлюємо лопатку для змішування, поміщаємо туди ягоди, цукор і лимонний сік (або 3-4 г лимонної кислоти). Перемішуємо вміст хлібопічки, накриваємо майбутнє варення кришкою і вибираємо режим «Джем», або «Варення» - в залежності від марки хлібопічки.
Про закінчення готування дасть знати звуковий сигнал, після якого, варення з черешні можна буде закочувати в простерилізовані банки.
За аналогічним рецептом можна приготувати вишневе варення в хлібопічці, або навіть мікс з черешні і вишні у співвідношенні 1:1.
Яблучне варення в хлібопічці
Інгредієнти: яблука - 500 г; цукор - 500 г; кориця - 1 1/2 ч. ложки. Приготування Перед тим, як варити яблучне варення в хлібопічці, самі яблука очистіть від шкірки і нарізати кубиками зі стороною близько 2 див.
Далі йдемо вже відпрацьованою схемою: кладемо в чашу хлібопічки лопатку, засипаємо всі інгредієнти і ставимо режим «Варення».
Любителі джемів можуть попередньо проварити інгредієнти на плиті протягом 20 хвилин, а після подрібнити за допомогою блендера і відправити в хлібопічку у режим «Конфітюр».
Як доповнення до яблучного варення, в процесі готування можна додати родзинки, курагу, горіхи або будь-які свіжі ягоди, наприклад, журавлину або малину.
Варення з апельсинів в хлібопічці
Шанувальники незвичайних ласощів можуть спробувати рецепт варення з апельсинів: солодке і неймовірно ароматне, воно злегка нагадує терпкий мед і прекрасно підходить для тих, хто не любить нудотні десерти.
Інгредієнти: апельсини (великі) - 4 шт.; цукор - 500 г; лимон - 1 шт. Приготування Апельсини очистити, цедру двох з них дрібно нарізаємо, або трьом на тертці (тільки цедру, жодної білої м'якоті!). Далі плоди слід нарізати великими кубиками і помістити в чашу хлібопічки, разом з цедрою, цукром і соком лимона. Виставляємо режим «Джем» і забуваємо про варення до звукового сигналу.
Не зайвим буде і доповнення у вигляді жмені темного родзинок, або 1/2 чайної ложки тертого імбиру.
Подавати апельсинове варення можна окремо, або в якості добавки до випічки.